DREAMBOX 500 nema signala RESENO

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
enis.tz
_
_
Contact person: enis

DREAMBOX 500 nema signala RESENO

Post napisao enis.tz » 06 Mar 2010, 14:23

resiver je prvo kao nov zezao ledio i tesko okretao antenu..vlasniku resivera je elektronika hobi i naso je na netu da mu je problem adapter pise da ima 12V- 2A medutim taj orginalni adapter navodno nema snage da daje struju od 2A i stvaraju se problemi i kao resenje uzme napojnu jedinicu od racunara izvod 12V da bi resiver imao struju koja mu je potrebna..
prilikom priklucenja spali se osigurac u resiveru..osigurac zamenimo i od tad nema signala nikako..LNB napon je 11.5V nademo na netu da je bolna tacka tranzistor Q72 smd (fdn358) ubacen je novi i napon je sada 13.8/18V ali signala nema..evo prije sat vremena ubacim i nov tuner nista opet nema signala..
vidim da nema na nasem forumu nijedne teme za ovog tipa pa da kazem mozda nekome pomogne :arrow: ovaj tranzistor im je bolna taska i ako nema drugog da se smeni moze se premostiti direktno zicom sors izvod i drejn davat ce napon od 13.8-18V.bez tranzistora kod dosta resivera je upalilo sa ovim resenjem ali kod mene ima jos neka greska.
eto ako neko ima neku ideju sta jos da pokusam unapred sam zahvalan :pivopije:
Zadnja izmena: enis.tz, dana 07 Mar 2010, 18:14, ukupno menjano 1 put.
doktor za svaku bol je rock and roll

benzoli
_
_

Re: DREAMBOX 500 nema signala

Post napisao benzoli » 06 Mar 2010, 19:52

Dve opaske.Ako se zeli nesto unistiti,obavezno koristiti kompjutersko napajanje.Posto je zamenjen tjuner,dokazano je da je problem sa napajanjem tjunera jer napon 14/18 V ,se koristi samo za prebacivanje H/V za LNB.U gorem slucaju,stradao je i LNB od naponskog udara.Najefikasniji nacin trazenja greske je merenje i usporedjivanje napona,na ispravnom i neispravnom uredjaju.Za pocetak,dali postoji napon na F konektoru.

hrnjica
___
___

Post napisao hrnjica » 06 Mar 2010, 21:57

javi mi se na msn: trade_bh@hotmail.com
pozz

enis.tz
_
_
Contact person: enis

Post napisao enis.tz » 07 Mar 2010, 18:14

ovako resio sam problem glavna greska je bila u IC40 ATC4060 davao j na izlazu 3V umesto 5V njega izvadim sobzirom da nisam imao orginalno kolo uzmem stabilisan sklop 5V sa LM317 koji sam rucno sagradio i podesio na 5V ugradio mu hladnjak i zadovoljio resiveru potreban napon i struju..sada sve radi dakle dva glavna problema su mi bila Q72 i IC40.
taj izlaz 5V koristi i ir prijemnik za daljinski pa dok je bilo 3V i daljinac je slabije radio.sad je sve ok.. :pivopije: pozzz svima koji su pokusali pomoc
doktor za svaku bol je rock and roll

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”