Kopernikus r3x u kvaru

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ja-djile
_
_

Kopernikus r3x u kvaru

Post napisao ja-djile » 14 Jul 2011, 14:06

Zamolio me prijatelj da mu sredim Kopernikus r3x, kojeg prvenstveno koristi kao pozicioner. Nisam mogao ništa da uradim. Pa evo da pitam vas koji više znate za pomoć. Znači Kopernikus r3x je radio normalno dok se nije desila serija nestanka i dolaska struje u kratkom vremenu. Od tada, kada se uključi u napon samo trepće crvena led dioda, nema komunikaciju preko hyper terminala i na TV-u ništa ne prikazuje. Kondezatori su svi na oko u redu. Nema nikakvih ni najmanjih tragova nadušenosti, ili curenja elektrolita. Ima li neko ideju šta bih mogao da pokušam da uradim?

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Kopernikus r3x u kvaru

Post napisao nec » 14 Jul 2011, 17:46

Proveri napone na sekundaru dali variraju, ako je tako problem je u mrezi (za koji ima najveci procenat prema tvome opisu), ono proverka na OKO ne dokazuje nista, pa nije lose zameniti i kondenzatore (ako nisu mnogo).
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 20 Jul 2011, 20:25

Pa malo sam se zanimao oko ovog resivera i taman kada sam htio da odustanem, rekoh ajde malo da zgrijem elektrolite u zoni napajanje, i gle čuda led dioda poče jače da sija i resiver proradi. Sada mi još ostaje da nađem način da pojedinačno grijem elektrolite ne bih li utvrdio koji je konkretno u pitanju. Mrzi me da svaki mijenjam. :)

bursac
gx
gx

Post napisao bursac » 26 Jul 2011, 00:50

ja-djile je napisao:Mrzi me da svaki mijenjam.
Taman posla da mijenjaš svaki , mijenjaj svaki drugi pa ako neproradi promjeni one što si preskočio !!! :pivopije:

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 02 Avg 2011, 21:40

Pa nekako sam morao da smanjim broj osumnjičenih.:) Na fen sam stavio lijevak i priključio ga preko autotransformatora na približno 160V da se ne bi pregrijavao. Na taj način sam dobio uski mlaz toplog vazduha. Grijao sam pojedine kondezatore u napajanju. Vidio sam da na zagrijavanje reaguju dva kondezatora, koji su vrlo blizu jedan drugom 1mF 50V i 33mF 50V zamijenio sam oba. I sada je sve u redu. :tooo:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”