SEG DSR5012 Nema signal

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
stojkePN
___
___

SEG DSR5012 Nema signal

Post napisao stojkePN » 09 Feb 2012, 23:38

Sat resiver SEG DSR5012 je dosao na servis sa problemom da nema signal. Pregledom sam ustanovio da nema napona na antenskom ulazu SAT IN. Nasao sam u prekidu SMD zavojnicu L608 (8 kruga). Zamenom sam dobio na SAT IN 29.80V. To mi je malo sumljivo da je toliko veliki napon valjda bi maksimalno trebalo da bude 18V ako se ne varam. Nisam smeo da nakacim na SAT antenu da ne spalim konvertor ako nesto nije u redu. Ako neko ima semu resivera da iskontrolisem napone ili ako je u redu ovaj napon da zakacim antenu i testiram.
:pivopije:

slika
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

nermin
_
_
Contact person: Nermin
Specialty: tv-multimedia

Re: SEG DSR5012 Nema signal

Post napisao nermin » 10 Feb 2012, 10:04

Napon ti nije uredu. Maximalno, u zavisnosti od polarizacije smije biti 18V za horizontalnu, ili 13V za vertikalnu polarizaciju, u ovisnosti koji je program ukljucen na resiveru. Pogledaj preko cega ide napajanje tunera, mislim da je LM317, te ako jeste pogledaj njega i komponente koje su u blizini njega, ili ako imas zamjeni ga, u rijetkim slucajevima bude LM7812, ali to sam do sada vidio samo u Metabox-u.

Pozdrav
Servis Linux Box-eva; dreambox, Azbox, Vu, Openbox i sve vrste prijemnika na Linux-u.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”