Echostar 780-Strong 61xx (Rešeno)

problemi , kvarovi , upload/download

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ja-djile
_
_

Echostar 780-Strong 61xx (Rešeno)

Post napisao ja-djile » 29 Apr 2011, 14:11

Resiver je Echostar DSB 780 FTA klon Sronga 61xx. Uključio sam ga u struju držeći pritisnutu donju strelicu što, treba da ga stavi u mod za prijem softvera, liste kanala, boot-a. Nakon toga resiver je zaglavio i samo mu gori crvena lampica. Napominjem da je do tada bio ispravan i da nisam u njega ništa ubacivao, već se sam zaglavio samo od pritiska donje strelice i uključivanja. Ako ga ponovo pokušam uključiti sa pritiskom na donju strelicu, crvena i zelena lampica naizmjenično se pale i gase. Elektroliti su svi naoko ispravni. Znam da je star resiver i da mu je vrijednost mizerija, ali ako neko ima ideju šta da se radi zamoliću da to podijeli sa mnom i ostalima kojima možda bude trebalo. Hvala.
Zadnja izmena: ja-djile, dana 03 svi 2011, 23:44, ukupno menjano 1 put.

kalaba
gx
gx
Warranty service: Samsung , LG , Vivax , Neo
Specialty: tv-multimedia

Re: Echostar 780-Strong 61xx

Post napisao kalaba » 29 Apr 2011, 20:17

Jtag da pokusas ?

str 6125 jtag flesh
2 = 9
3 = 11
4 = 13
5 = 19
13 = 15

Prije jtag-a pokusaj ovako pomocu programa SerialTran ubacuje se jedan fajl pa onda orig. softver sve ide preko rs232
Kalaba

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 29 Apr 2011, 21:52

Pokušao bih sa tim serial trans, ali evo tražim po internetu i ne mogu ga naći. Što se jtaga tiče i njega bih probao, ali na net-u ne mogu da nađem flash dump za ovaj resiver. Ovaj SerialTrans 36s se spominje dosta na net-u, ali ne mogu da nađem da ga skinem. Ima li neko link, ili da mi pošalje na mail?

kalaba
gx
gx

Post napisao kalaba » 30 Apr 2011, 10:43

Evo drug sve sto ti je potrebno imas ovdje , samo polako :mrgreen:
Prilog
Skymaster_DX24_reparatur_SW.rar
(1.13 MiB) Preuzeto 174 puta.
p2b_urt_2_.zip
(84.77 KiB) Preuzeto 154 puta.
Kalaba

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 30 Apr 2011, 15:05

Hvala Kalaba, ali na žalost ne može. Resiver je zaglavio i ne postavlja sebe u mod za prijem softvera. Ekran je crn i u gornjem lijevom dijelu nalazi se bijeli pravougaonik. Ne mogu da ostvarim nikakvu vezu izneđu PC i resivera. Pretpostavljam da jedino što još može da se pokuša je jtag. Problem je što nemam flash dump za ovaj resiver. Vjerovatno bi trebalo utvrditi koji je procesor u njemu, ali da bih to vidio trebalo bi da skinem hladnjak. Šta dalje da radim? Ako treba informacija o procesoru skinut ću hladnjak sa njega.

kalaba
gx
gx

Post napisao kalaba » 30 Apr 2011, 16:30

Ajde kad si krenuo idi dalje , evo i ostalo pa se malo poigraj ... Mislim da je procesor sti5518

- pokreni program jtag_up.exe
- odaberi flash od 2Mb
- ukljuci resiver u struju i odmah klikni dugme start
- Ako je sve ok spojeno i u redu pojavice ti poruka nesto kao " init ok "
- Prvo snimi taj dump ili flash koji je u njemu , dakle klikni na 3. opciju " Read " , odaberi gdje ces snimiti i daj naziv recimo " srt6125_moj.bin " .kad zavrsi snimanje klikni na " Start " ponovo , pa " Erase " da izbrises flash. Sad ide upisivanje fajla koji sam ti prikacio "srt6125.bin". Klkni na 2. opciju " Write " , nadji ovaj fajl na lokaciji gdje si ga raspakovao i upisivanje bi trebalo poceti , prati poruke programa.
Ako se sve uspjesno zavrsi , iskljuci kabal iz PC-a , skini dzamper (Jumper) ili ti odvojji one dvije nozice koje si morao spojiti i upali rec.

copy paste sa drugog foruma
Prilog
SRT 6125 JTAG.rar
(1.28 MiB) Preuzeto 172 puta.
Kalaba

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 30 Apr 2011, 18:53

Kalaba, stvarno nemam riječi kojima bih zahvalio na ova jasna i precizna uputstva. Neću moći odmah da probam ovo zbog predstojećih praznika, ali svakako ću javiti šta je bilo za nekoliko dana. Pozdrav i veliko hvala.

ja-djile
_
_

Post napisao ja-djile » 03 svi 2011, 21:41

Nisam mogao da ostvarim konekciju PC - resiver sa programom Jtag_up, već sam koristio jKeys sve sam podesio i ubacio ovaj Kalabin dump. I resiver je oživio. Sada mogu da ubacujem ostale stvari preko RS232.
Kalaba još jednom veliko HVALA. :tooo: :tooo: :tooo:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”