Echostar 780-Strong 61xx (Rešeno)
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Echostar 780-Strong 61xx (Rešeno)
Resiver je Echostar DSB 780 FTA klon Sronga 61xx. Uključio sam ga u struju držeći pritisnutu donju strelicu što, treba da ga stavi u mod za prijem softvera, liste kanala, boot-a. Nakon toga resiver je zaglavio i samo mu gori crvena lampica. Napominjem da je do tada bio ispravan i da nisam u njega ništa ubacivao, već se sam zaglavio samo od pritiska donje strelice i uključivanja. Ako ga ponovo pokušam uključiti sa pritiskom na donju strelicu, crvena i zelena lampica naizmjenično se pale i gase. Elektroliti su svi naoko ispravni. Znam da je star resiver i da mu je vrijednost mizerija, ali ako neko ima ideju šta da se radi zamoliću da to podijeli sa mnom i ostalima kojima možda bude trebalo. Hvala.
Zadnja izmena: ja-djile, dana 03 svi 2011, 23:44, ukupno menjano 1 put.
- kalaba
- gx
- Warranty service: Samsung , LG , Vivax , Neo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Echostar 780-Strong 61xx
Jtag da pokusas ?
str 6125 jtag flesh
2 = 9
3 = 11
4 = 13
5 = 19
13 = 15
Prije jtag-a pokusaj ovako pomocu programa SerialTran ubacuje se jedan fajl pa onda orig. softver sve ide preko rs232
str 6125 jtag flesh
2 = 9
3 = 11
4 = 13
5 = 19
13 = 15
Prije jtag-a pokusaj ovako pomocu programa SerialTran ubacuje se jedan fajl pa onda orig. softver sve ide preko rs232
Kalaba
Pokušao bih sa tim serial trans, ali evo tražim po internetu i ne mogu ga naći. Što se jtaga tiče i njega bih probao, ali na net-u ne mogu da nađem flash dump za ovaj resiver. Ovaj SerialTrans 36s se spominje dosta na net-u, ali ne mogu da nađem da ga skinem. Ima li neko link, ili da mi pošalje na mail?
- kalaba
- gx
Evo drug sve sto ti je potrebno imas ovdje , samo polako 

- Prilog
-
Skymaster_DX24_reparatur_SW.rar
- (1.13 MiB) Preuzeto 174 puta.
-
p2b_urt_2_.zip
- (84.77 KiB) Preuzeto 154 puta.
Kalaba
Hvala Kalaba, ali na žalost ne može. Resiver je zaglavio i ne postavlja sebe u mod za prijem softvera. Ekran je crn i u gornjem lijevom dijelu nalazi se bijeli pravougaonik. Ne mogu da ostvarim nikakvu vezu izneđu PC i resivera. Pretpostavljam da jedino što još može da se pokuša je jtag. Problem je što nemam flash dump za ovaj resiver. Vjerovatno bi trebalo utvrditi koji je procesor u njemu, ali da bih to vidio trebalo bi da skinem hladnjak. Šta dalje da radim? Ako treba informacija o procesoru skinut ću hladnjak sa njega.
- kalaba
- gx
Ajde kad si krenuo idi dalje , evo i ostalo pa se malo poigraj ... Mislim da je procesor sti5518
- pokreni program jtag_up.exe
- odaberi flash od 2Mb
- ukljuci resiver u struju i odmah klikni dugme start
- Ako je sve ok spojeno i u redu pojavice ti poruka nesto kao " init ok "
- Prvo snimi taj dump ili flash koji je u njemu , dakle klikni na 3. opciju " Read " , odaberi gdje ces snimiti i daj naziv recimo " srt6125_moj.bin " .kad zavrsi snimanje klikni na " Start " ponovo , pa " Erase " da izbrises flash. Sad ide upisivanje fajla koji sam ti prikacio "srt6125.bin". Klkni na 2. opciju " Write " , nadji ovaj fajl na lokaciji gdje si ga raspakovao i upisivanje bi trebalo poceti , prati poruke programa.
Ako se sve uspjesno zavrsi , iskljuci kabal iz PC-a , skini dzamper (Jumper) ili ti odvojji one dvije nozice koje si morao spojiti i upali rec.
copy paste sa drugog foruma
- pokreni program jtag_up.exe
- odaberi flash od 2Mb
- ukljuci resiver u struju i odmah klikni dugme start
- Ako je sve ok spojeno i u redu pojavice ti poruka nesto kao " init ok "
- Prvo snimi taj dump ili flash koji je u njemu , dakle klikni na 3. opciju " Read " , odaberi gdje ces snimiti i daj naziv recimo " srt6125_moj.bin " .kad zavrsi snimanje klikni na " Start " ponovo , pa " Erase " da izbrises flash. Sad ide upisivanje fajla koji sam ti prikacio "srt6125.bin". Klkni na 2. opciju " Write " , nadji ovaj fajl na lokaciji gdje si ga raspakovao i upisivanje bi trebalo poceti , prati poruke programa.
Ako se sve uspjesno zavrsi , iskljuci kabal iz PC-a , skini dzamper (Jumper) ili ti odvojji one dvije nozice koje si morao spojiti i upali rec.
copy paste sa drugog foruma
- Prilog
-
SRT 6125 JTAG.rar
- (1.28 MiB) Preuzeto 172 puta.
Kalaba
Kalaba, stvarno nemam riječi kojima bih zahvalio na ova jasna i precizna uputstva. Neću moći odmah da probam ovo zbog predstojećih praznika, ali svakako ću javiti šta je bilo za nekoliko dana. Pozdrav i veliko hvala.
Nisam mogao da ostvarim konekciju PC - resiver sa programom Jtag_up, već sam koristio jKeys sve sam podesio i ubacio ovaj Kalabin dump. I resiver je oživio. Sada mogu da ubacujem ostale stvari preko RS232.
Kalaba još jednom veliko HVALA.

Kalaba još jednom veliko HVALA.

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Echostar BSD2200 ne startuje(REseno)
napisao ceda » 15 Avg 2007, 13:14 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 2 Odgovori
- 1281 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
15 Avg 2007, 14:05
-
-
-
echostar flash dump file
napisao tamirci_67 » 26 Mar 2008, 16:15 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 0 Odgovori
- 914 Pregledano
-
Zadnji post napisao tamirci_67
26 Mar 2008, 16:15
-
-
-
ECHOSTAR DSB 808 potrebna sema(RESEN)
napisao vlatkocopa » 26 Dec 2008, 22:13 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 6 Odgovori
- 1425 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
27 Dec 2008, 18:43
-
-
-
STRONG SRT4125 (Reseno)
napisao SaleSk » 28 Sep 2007, 12:25 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 4 Odgovori
- 1810 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
01 Okt 2007, 00:40
-
-
- 17 Odgovori
- 14119 Pregledano
-
Zadnji post napisao MilanMM
19 svi 2019, 15:21
-
-
Strong SRT6130
napisao Sucro » 25 Jan 2008, 19:44 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 27 Odgovori
- 6391 Pregledano
-
Zadnji post napisao filka
26 Feb 2008, 12:39
-
-
-
Strong srt6125-zakucao se
napisao vedranc » 06 Jul 2008, 13:35 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 15 Odgovori
- 4360 Pregledano
-
Zadnji post napisao Mcu
27 Jan 2010, 00:37
-
-
-
motor strong 2100 problem
napisao sseennoo » 19 Sep 2008, 00:52 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 5 Odgovori
- 2021 Pregledano
-
Zadnji post napisao fatk
29 Jan 2010, 01:13
-