Povezivanje set top box na monitor vga
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Povezivanje set top box na monitor vga
Pozdrav svima. Imam set top box horizozons s i da li ima neka sema da povezem set top box na vga monitor ima samo klasican vga prikljucak. Pozdrav
---------- Sun Sep 13, 2015 20:07 ----------
Da pojasnim malo imam visak monitor za kompjuter i ima samo vga i koristio bih ga kao tv sa set top boksa ima li neko semu prikljucaka ili pak elektronki sklop sa elektronikom pozdrav
---------- Sun Sep 13, 2015 20:07 ----------
Da pojasnim malo imam visak monitor za kompjuter i ima samo vga i koristio bih ga kao tv sa set top boksa ima li neko semu prikljucaka ili pak elektronki sklop sa elektronikom pozdrav
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
Re: Povezivanje set top box na monitor vga
kupujes gotov kabl
ili ako ima hdmi na box-u
Kod: Označi sve
http://www.ebay.com/itm/New-TV-RCA-Composite-S-video-AV-to-VGA-PC-LCD-Converter-Adapter-Switch-Box-/251959539767?hash=item3aa9f57837
Kod: Označi sve
http://www.ebay.com/itm/Black-1-1080P-HDMI-Male-to-VGA-Female-Video-Converter-Adapter-Cable-For-PC-DVD-/111636389973?var=&hash=item19fe0c2055
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
Koliko ja znam digitalni signal na analogni (i obrnuto) ne može da se konvertuje bez struje (napajanja) odnosno elektronike.
VGA (RGB) je analogni, a HDMI ili DVI je digitalni.
HDMi na DVI može samo kablom, bez "struje".
DVI i HDMI takođe nisu 100% kompatibilni jer ton ide kroz HDMI kabel, a kroz DVI ne ide, pa se mora provući dodatnim kablom (analogno).
Odnosno: set top box na VGA monitor može samo putem konvertora koji radi na struju.
Mada je najjeftinija solucija kupiti monitor sa zvučnicima i DVI ulazom, pa onda HDMI na DVI (adapter), a ton provući posebnim kablom.
Onaj sa linka koji je dao Acoa se napaja preko HDMI ulaza, ali ja sumnjam da je kinez predvideo dodatno opterećenje u set-top-boxu.
Takođe ti jeftini konvertori nemaju baš dobar kvalitet slike, ali može da posluži.
VGA (RGB) je analogni, a HDMI ili DVI je digitalni.
HDMi na DVI može samo kablom, bez "struje".
DVI i HDMI takođe nisu 100% kompatibilni jer ton ide kroz HDMI kabel, a kroz DVI ne ide, pa se mora provući dodatnim kablom (analogno).
Odnosno: set top box na VGA monitor može samo putem konvertora koji radi na struju.
Mada je najjeftinija solucija kupiti monitor sa zvučnicima i DVI ulazom, pa onda HDMI na DVI (adapter), a ton provući posebnim kablom.
Onaj sa linka koji je dao Acoa se napaja preko HDMI ulaza, ali ja sumnjam da je kinez predvideo dodatno opterećenje u set-top-boxu.

Takođe ti jeftini konvertori nemaju baš dobar kvalitet slike, ali može da posluži.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
Radi, provereno na vise monitora. Samo jedna napomena, ne radi sa svim set top boxsovima.Sa ovim na primer ne radi iz meni nepoznatog razloga.(ukljuci se monitor kao da ima signal ali je slika crna)http://www.winwin.rs/tv-audio-video/dig ... 48682.html Sa vecinom radi i slika je odlicna cak i na manjim monitorima, verujte mi na rec, gotovo da sam se samo time bavio u zadnjih par meseci. inace radim u winwin-u
Ovaj model http://www.winwin.rs/konverter-digital- ... 11819.html ima i dodatni izlaz za analogni zvuk na sebi
Ovaj model http://www.winwin.rs/konverter-digital- ... 11819.html ima i dodatni izlaz za analogni zvuk na sebi
Kupio Sam kabal HDMI na vga kao na slici. Prikljucio Sam horizons s. Denver. Vivax I jos 5 razlicitih na lcd monitor I nista se ne desava nece da ukljuci monitor.koristio Sam jos 2 monitora I opet nista. Na kraju Sam prikljucio iptv mts koji mi radi sa HDMI na TV. Izvuko HDMI I stavio ovaj kabal sa slike I prikljucio monitor I ne radi. Pokusao Sam I lap top kontra vga na HDMI TV I ne radi I obrnuto sta je u pitanju kabal Sam platio 1000 din
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
Ja sam gore, pre nekidan, lepo napisao da takva varijanta sigurno ne može.
Digitalni i analogni signal se ne može redukovati i transformisati bez elektronike,a elektronika radi na struju.
HDMI je digitalni, a VGA je analogni.
Digitalni i analogni signal se ne može redukovati i transformisati bez elektronike,a elektronika radi na struju.
HDMI je digitalni, a VGA je analogni.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Nytro Box 5000+ (Yumatu MX+ klon) nema sliku programa
napisao kele » 05 Dec 2009, 13:54 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 5 Odgovori
- 1376 Pregledano
-
Zadnji post napisao kele
08 Dec 2009, 09:10
-
-
-
daljinski dream box urc-39930bj0-03 potrebna shema
napisao dane » 17 Jul 2010, 17:15 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 4 Odgovori
- 1350 Pregledano
-
Zadnji post napisao dane
19 Jul 2010, 21:05
-
-
-
Nytro BOX NB6000 Combo (Rješeno)
napisao Branko_Bird » 08 Sep 2011, 22:02 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 1 Odgovori
- 1163 Pregledano
-
Zadnji post napisao Branko_Bird
12 Sep 2011, 16:54
-
-
-
dream box dm 800 ne radi display ventilator vrti
napisao dane » 17 Feb 2012, 13:10 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 3 Odgovori
- 1568 Pregledano
-
Zadnji post napisao toce
17 Feb 2012, 18:14
-
-
-
EVOLVEO Android Box Q4 4K, potreban firmware
napisao batica » 13 Feb 2021, 20:35 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 3 Odgovori
- 2526 Pregledano
-
Zadnji post napisao KASA1
26 Dec 2022, 21:47
-
-
-
Tesla box 601 potraban softver (USB Update)
napisao Urke2812 » 06 Nov 2023, 14:07 » u Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično - 2 Odgovori
- 901 Pregledano
-
Zadnji post napisao Urke2812
08 Nov 2023, 21:07
-