Gorenje WA61061 varnici motor (reseno)

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
dzindzin16
_
_

Gorenje WA61061 varnici motor (reseno)

Post napisao dzindzin16 » 12 Okt 2012, 15:26

pozdrav ljudi evo ponovo mene sa mojom gorenjkom .. tu je i problem ponovo pa da vam se obratim .. naime otkazalo je okretanje bubnja . masina na programu pranja 95c primi vodu ali kad treba da krene pranje samo se cuje cak i zacuti . centrifuga za izbacivanje vode takodje ne radi .. pre nedelju dana sam iz vodene pumpe izvadio jednu plasticnu cackalicu :shock: i masina je proradila ali sada je ponovo stala .. sraf na osovini bubnja koji drzi remenicu kaisa sam zestoko pritegao ali nije do toga .. kada ukljucim centrifugu za izbacivanje vode i kada joj rucno pomognem da krene da okrece bubanj ona krene lagano da okrece ali se vidno muci a sa donje strane motora samo sevaju varnice .. da li je stvar u cetkicama i ako jeste da li je to problem za amatera da to i zameni .. hvala unapred na odgovoru
Zadnja izmena: dzindzin16, dana 12 Okt 2012, 21:49, ukupno menjano 1 put.

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Re: wa 61061 varnici motor

Post napisao ZDRAVKO T » 12 Okt 2012, 16:35

varničenje stvara motor zbog istrošenih četkica ili rotora ako je izgorijo četkice možeš i sam zamjeniti ako ih nađeš dijagnostiku motora ako neznaš teško ćeš obaviti jedino da probaš kad zamjeniš četkice ili odneseš motor nekom ko zna.Ne svajetujem da mašinu pališ dok nešto ne uradiš da ne strada elektronika.Prijašnji kvar pumpe ti nema veze sa ovim jedino što mašina nije mogla ući u režim centrifugiranja dok ne izbaci vodu.Mašina ima samodijagnostiku i trebalo bi da ti blinka lampica i javlja kvar.Generalno mišljenje-ako nisi vičan tome savjetujem ti zovi majstora...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

mivageze

Re: Gorenj WA61061 varnici motor

Post napisao mivageze » 12 Okt 2012, 18:33

Ugodnije je čitati savjete majstora Zdravka uz jednu fotkicu... :pivopije:
motor wa 61121.jpg

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Re: Gorenj WA61061 varnici motor

Post napisao dejan-dexi » 12 Okt 2012, 21:16

Nema puno mudrolije kod wa61061 , kao sto su ZDRAVKO T i mivageze rekli za cetkice i, ili rotor ,
ja predlazem posto nisi majstor da ga odneses kod nekog majstora za motore ( viklera ) da proveri rotor ( na groveru )
i zameni cetkice ako je sve ok sa rotorom i statorom :tooo:

dzindzin16
_
_

Re: Gorenje WA61061 varnici motor

Post napisao dzindzin16 » 12 Okt 2012, 21:47

nisam bas potpuni laik za te kucne popravke aparata ali shvatate da sam malo nesiguran kada je rec o direktnim kontaktima sa strujom jer sa time se nije igrati .. hvala puno na savetu i jos vise hvala na ovoj slici .. ne bezim od toga da bilo sta odradim sam ali mi za konkretnije i strucne stvari bar treba malo uputstva pa ako i pored toga vidim da ne mogu to odraditi onda zovem majstora .. hvala jos jednom i javicu kako stoje stvari ..

frigozeli
_
_

Post napisao frigozeli » 13 Okt 2012, 11:35

Samo zamjeniti cetkice mislim da ces resiti problem...

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Post napisao IvanBG » 14 Okt 2012, 15:23

...s tim da nije ni ta zamena četkica baš tako jednostavna kao što nekom izgleda, jer treba to sve posle doterati u poziciju a i srediti kolektor koji zna da bude prilično zaprljan usled rada sa prekidima zbog četkica pri kraju.
:uca:

dodig
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: gorenje
Contact person: ivan
Phone number: 0038736650852
Specialty: distribution
Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje

Post napisao dodig » 15 Okt 2012, 08:00

Ivane u potpunosti si u pravu,pogotovo ako se stave četkice loše kvalitete :tooo:

dzindzin16
_
_

Post napisao dzindzin16 » 15 Okt 2012, 10:36

tokom vikenda prodavnice sa elektro materijalom su bile zatvorene pa evo danas idem u nabavku cetkica .. sto se tice same zamene cetkica tj postavljanja na svoje mesto to mi kao nije komplikovano ali me buni to sredjivanje i ciscenje kolektora a i unutar motora jeste neki garez i onako crnilo kada se dodiruje prstom ..

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 15 Okt 2012, 11:11

Ako si skinuo motor kolektor pregledaj nije toliko bitno što na njemu ima ostataka od grafita to ćeš pobrisati prije montaže novih četkica bitno ti je pregledati vizuelno kolektor gde je najbitnije kad pregledavaš one lamele na njemu da su sve ujednačene boje tj da nema nekih što su najčešće tamnije od drugih i da prstom pregledaš polako vrteći osovinu da nema neka lamela koja je krenula ka vani koju možeš osjetiti pod prstom.Postoje i drugi načini detektaže ali nije potrebno na ovoj razini.Sve najbolje...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

dzindzin16
_
_

Post napisao dzindzin16 » 15 Okt 2012, 15:07

evo zamenio sam cetkice i masina radi normalno tj okrece bubanj i pri pranju i centrifuga za izbacivanje vode .. cetkice kupih u jednoj sve i svasta prodavnici(jer u elektro prodavnicama nisu imali te dimenzije) i platih dve xxxdin(ni x,xe nisu kostale) i kakve su one za te pare mogu samo da mislim ali eto masina radi .. lamele na kolektoru nemaju deformacije ali sam cetkice namestio bez ikakvog brisanja kolektora .. ko nesto ne zna ili nije u nesto siguran on lepo priupita one koji se u to razumeju i ljudi mu lepo objasne kako da zavrsi posao .. puno vam se zahvaljujem na savetima,strpljenju i razumevanju :pivopije:

Zaključano
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”