CANDY ECLYPSA CJ433T - REŠENO

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
mivageze

Re: CANDY ECLYPSA CJ433T

Post napisao mivageze » 24 Okt 2012, 08:20

Evo savjet za čišćenje grijača od kamenca...Kupiti u najbližem marketu 1litar solne kiseline najbolje 19%-tne, košta oko 1 euro, usuti u plastičnu posudu za jednokratnu upotrebu tipa onu od sladoleda ili onu što se nose kolači u njoj ilu bilo koju sličnu koja se posle baci...usuti jedno pola litra i sa jeftinim kistom od pola eura koji se kasnije baci lagano kupati grijač držeći ga za buksne....Nevjerovatno kako dobra solna kiselina rastapa kamenac...grijač bude kao nov...isprati vodom...poštovati mjere opreza sa pakovanja....slična stvar je i sa ladicom za prašak... :yeah:

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 24 Okt 2012, 08:45

Ja sam dosta stvari cistio sa sonom, par starih cesmi sam ubacio u cantru sa sonom i posle su bile kao nove. Treba samo paziti koji su materijali, aluminijum jede ekspresnom brzinom.

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Post napisao dejan-dexi » 24 Okt 2012, 11:13

Ne bi ja puno talasao sa sonom kiselinom ,
odlicno cisti kamenac , ali ume i sa napravi i stetu kao sto Kobac rece "ekspresnom brzinom",
dovoljno je samo sastrugati naslage sa grejaca

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 24 Okt 2012, 11:45

Radi se o dva mala lezaja
njihove sifre su 49015335 u 49015338 i semering92445576
jeste (17*40*12 6203)
znaci to su ta dva mala prokletnika 6203...
(preskupi su,ali servisiranje samo lezajeva jos skuplje,ko ima para kupi novu ves masinu,a pravi majstor ume ne samo da ispravno zameni bilo koji deo,vec i da popravi neki "nepopravljivi"deo kao npr power na tastaturi)
jos im nista nisam uradio,ali cu morati....cukanjem cekica nema nista.dal radapciger ne treba ?samo cekic preko daske?
I sta radi veliki majstor u ovom slucaju (kad je izgleda dobro zaribalo)?
tolko zaribalo da mi je gumena ramenica spala dok je ves masina radila...
naprskao sam ga wd sprejom?
Ako ga zeznem necu imati para ni za majstora ,a kamoli za novu ves masinu.
vremena imam na pretek kao nezaposlen,ali para nemam.
Bio bi zahvalan na pomoci sad ovde gde mi je najglavnije i najteze,pa ako moze i kontakt telefon.

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan

Post napisao IvanBG » 24 Okt 2012, 14:48

E pa svaka čast trgovcima kad po toj ceni mogu nekome da prodaju 2 pišljive trojke i semering, za taj novac mogao si na drugom mestu da pazariš 4 FAG-ova ležaja (koji su najskuplji i najbolji) + najkvalitetniji semering (FP ili ROLPH). No, svaka se škola plaća, i sam često vidim ljude u prodavnicama kako kupuju gomilu delova iako im pola od toga i ne treba da bi rešili svoj problem, ali je mnogima ipak slađe patiti se sam (i pritom ostaviti gomilicu novca trgovcima) nego platiti majstora, očigledno ima neke draži u toj iluziji da se prošlo jeftinije... Ali ako se gleda dugoročno, najjeftinije rešenje bilo kog ozbiljnijeg problema je ipak platiti (dobrom) majstoru da odradi svoj posao, pa koliko košta da košta. Nije kod nas još uvek majstorski sat toliko skup, iako se mnogima ne čini tako.
:uca:
A za isterivanje osovine rekao sam, probati cepanicom ili parčetom drvene grede teške bar 5-6kg (poželjno 10ak kg) ali ako neće ni s tim onda budi siguran da su ti potrebne veštine, osećaj i poseban alat kojima očigledno ne raspolažeš tako da ćeš najverovatnije samo napraviti neku dodatnu štetu. Ta remenica ne sme ni da se pipne radapcigerom, kad se pokrene osovina sama će spasti.

mivageze

Post napisao mivageze » 24 Okt 2012, 20:29

Ako nisi izbio osovinu i bubanj...napravi ovako...tu polovicu kade u kojoj je osovina stavi na veći komad naprimjer stiropora ili nečeg mekanog da ne oštetiš kadu prilikom izbijanja... neka ti neko malo pridrži kadu ( malo je zajaši među nogama plus drži rukama) a ti uzmeš teži čekić, najbolje macolu i preko komada drveta ili komada daske udariš energično u vrh osovine...bolje manje puta energično nego više puta traljavo...Prije nego počmeš izbijati OBAVEZNO na vrh osovine naviti maticu koja će štititi navoj od deformacija...
Ležaje izbijaš tako da kadu staviš opet na stiropor ili nešto mekano ali sad rupa od ležaja okrenuta u nebo...Komadom blago zakrivljene čelične šipke dužine tridesetak cm. ( majstori to zovu dušlak), i sa onom macolom od maloprije nanišaniš vanjski rub ležaja i izbijaš ukrug pomalo...isto radiš i ako je se ležaj zdrobio pa je ostala samo košuljica...Semerig zapajsuj sa većim izvijačem i on izlazi a ovaj ležaj od strane semeringa izbijaš kad tu polovicu kade prevrneš i postaviš na tri komadića daske malo deblje koje posložiš pod kadu na trokut tako da ti je sredina kade na zdraku da ležaj može izaći... :tooo:

Honorarac
Preminuo
Contact person: Damir

Post napisao Honorarac » 24 Okt 2012, 22:16

IvanBG je napisao: očigledno ima neke draži u toj iluziji da se prošlo jeftinije...
:tooo: :pivopije:

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao dejan-dexi » 24 Okt 2012, 22:53

Sta bi , izbil li lagere ,
ako budes ovoliko tukao po osovini kao sto mivageze kaze imaces barem 3cm kracu osovinu na kraju :dmzs:
a ako budes tukao cepanicama drveta , pa ne gine ti posao za drvosecu (kada si nezaposlen kako kazes) :fanzo:

mivageze

Post napisao mivageze » 24 Okt 2012, 23:09

Dejan-dexi, mivageze nije rekao da se udara po osovini, nego da se osovina izbije energičnim udarcem u vrh osovine koji je zaštićen maticom, a preko komada drveta....tako da nemoj izvrtati...radio sam to dosad 150 puta i znam šta govorim... :m:

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao dejan-dexi » 24 Okt 2012, 23:18

Samo 150 puta ?????
Der , der , opusti se miva , zar ne vidis malo sale , cepanica, drvoseca,kraca osovina ..... :fanzo: :fanzo: lolzi lolzi

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 24 Okt 2012, 23:20

ma najzad ,nista bez dobrog komsije,jos elektricara,hvala mu,ali nas je namucilo.
radapcigerom malko osteti aluminijum,al ne smeta,predjosmo na cekicanje kod njega,ja drzo bubanj,on udarao,pa lezaje isto tako,zameni ih lako nakon smirglanja,bilo je dosta kamenca.
jedina greska sto ne stavismo maticu na osovinu tokom udaranja.
spojio sam dva dela bubnja,lepak i guma,zasrafio naizmenicno,bubanj se lepo okrece bez grebanja.(valjda nece nigde da curi)
Sutra cu poceti montazu.
posto sam lezajeve preskupo platio,gde da kupim debelu gumenu cev i grejac,kvalitetan i jeftiniji.
Cim ovo montiram,ako bude sve ok postavljam tutorijal mog mucenja sa gomilom slika.
hvala puno svima

mivageze

Post napisao mivageze » 24 Okt 2012, 23:28

A što ne staviste maticu na vrh osovine, ta greška može biti skupa kad se zakuju raspadnuti ležaj i osovina, još je bolje staviti neku maticu koja paše a kasnije se baci, navije se toliko da se poravna sa vrhom osovine... i onda možeš preko drveta udariti 3-4 puta bez štete... :uca:

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao dejan-dexi » 24 Okt 2012, 23:36

Onda ostaje laksi deo posla , sada kada je kazan sastavljen , sve vratiti nazad
Zadnja izmena: dejan-dexi, dana 25 Okt 2012, 00:00, ukupno menjano 1 put.

mivageze

Post napisao mivageze » 24 Okt 2012, 23:43

Da, sastavi to pažljivo i prije uključenja javi kad je to, da budemo svi online, pa da proslavimo..ovo je prvi put u povijesti da je ovakav zahvat praćen na virtualni način od majstora iz nekoliko država... :tooo:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan

Post napisao IvanBG » 25 Okt 2012, 01:58

dekiii je napisao:radapcigerom malko osteti aluminijum
Rekoh ja da se ne kači radapciger, remenica nije tu gotovo ništa otežavala izlazak osovine. S obzirom da je jako tanka kod te mašine, ako jednog dana pukne, znaćeš odmah zbog čega je... :roll:
dekiii je napisao:zameni ih lako nakon smirglanja
Ne znam šta je šmirglao, valjda nije dosede ležaja, jer to se ne radi (eventualno samo mesingani prsten sme da se šmirgla i to najmanje granulacijom 800)
dekiii je napisao:posto sam lezajeve preskupo platio,gde da kupim debelu gumenu cev i grejac,kvalitetan i jeftiniji.
Mi ne znamo ni u kom si gradu da bi ti preporučili prodavca, mada je nebitno za grejač, dovoljno da je iste snage i sa zaštitom (jer je kazan plastičan) a za to crevo bojim se da nećeš moći mnogo da biraš - uspeh je uopšte i naći ga.

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 25 Okt 2012, 10:35

Treba danas da odem da kupim to debelo crevo,i ako bude jeftino,za ostatak para jos nesto,taman da mi popodne komsija pridrzi bubanj dok ga ubacim u onaj magnet i isproverava jos jednom
pa montaza.

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao dejan-dexi » 25 Okt 2012, 10:52

Ponesi "to debelo crevo" u prodavnicu kada budes isao , jako ce biti tesko prodavcu na osnovu tog opisa ti izaci u susret.
Nema nikavih magneta , sta podrazumevas pod magnetima :?:

mivageze

Post napisao mivageze » 25 Okt 2012, 13:00

I ja ne kužin o kakvim magnetima priča.... :srce:

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 25 Okt 2012, 14:23

Ma da je čovek malo bliže povezo bi kolegu Mivu da to rješimo ovo počinje ličiti na rat i mir.Magneta nema na toj mašini najbolje da si usliko odma mašinu lakše bi ti pomogli što sam ti odma savjetovao a to možeš i sada uslikaj taj dijo što ga zoveš magnet da ti pojasnimo.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao dejan-dexi » 25 Okt 2012, 15:50

Mozda je mislio amortizere

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori