Electrolux EWW1690 radi kod zamjene faze i nule (rješeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Electrolux EWW1690 radi kod zamjene faze i nule (rješeno)
veš mašina sušilica electrolux eww 1690 914603104
-mašina kod samog starta uključuje i isključije bravu na vratima (čuje se škljocanje)
-zatim okrenem utikač za 180 stupnjeva tako da zamjenim fazu i nulu i onda krene sa radom ali samo uzme vodu i stane
-nakon toga opet vratim utikač kako je bilo na početku kada je bravica škljocala, vratim program na nulu i opet na isti program i mašina odradi najnormalnije
jel bi mogla biti greška u bravi na vratima nisam ju mogao zamjeniti jer ju nisam imao a idu 4 žice iz nje?
pumpa, grijač, ntc, rso filter sve ispravno i na sušilici i na mašini
Lp
-mašina kod samog starta uključuje i isključije bravu na vratima (čuje se škljocanje)
-zatim okrenem utikač za 180 stupnjeva tako da zamjenim fazu i nulu i onda krene sa radom ali samo uzme vodu i stane
-nakon toga opet vratim utikač kako je bilo na početku kada je bravica škljocala, vratim program na nulu i opet na isti program i mašina odradi najnormalnije
jel bi mogla biti greška u bravi na vratima nisam ju mogao zamjeniti jer ju nisam imao a idu 4 žice iz nje?
pumpa, grijač, ntc, rso filter sve ispravno i na sušilici i na mašini
Lp
Zadnja izmena: Ivek, dana 03 svi 2014, 20:40, ukupno menjano 1 put.
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Re: Electrolux EWW1690 radi samo kod zamjene faze i nule
Imao sam na AEG kombo masini slican problem.Grejac susare je imao proboj na masu.
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
grijač sušare ispitan, nema proboj na masu...
vjerojatno moguče da je neka sitnica koja mi je promakla, ali sve šta sam ispitivao mi je bilo u redu,
imao sam nedavno kvar na zanussi vesmasini, mašina stalno uzima vodu... e tu je grijač imao proboj na masu i zbog toga se to događalo, a za ovu neznam

vjerojatno moguče da je neka sitnica koja mi je promakla, ali sve šta sam ispitivao mi je bilo u redu,
imao sam nedavno kvar na zanussi vesmasini, mašina stalno uzima vodu... e tu je grijač imao proboj na masu i zbog toga se to događalo, a za ovu neznam
Mislim 90% daje problem u mikro prekidacu vrata.Taj tip mikro prekidaca koriste masine Privileg,Zanusi,Siemens (neki modeli) Za dasi siguran uzmi prespoj zice na bravi br.4i5 I onda ukljuci masinu,Prema mom secanju ove dve zice sto trebas prespojiti su sive boje ,a druge dve su narandzaste.Sretno.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Iskrkreno , kave ima veze kako je okrenuta uticnica sa bravicom ?
Hazbo , prepravi ono 4-5 neko ce spaliti elektroniku u pokusaju prevezivanja bravice , nemoj u javnom delu.
Hazbo , prepravi ono 4-5 neko ce spaliti elektroniku u pokusaju prevezivanja bravice , nemoj u javnom delu.
Bravica je problem definitivno,zameni je...to je ona sa elektromagnetom i prilikom paljenja skljocne jednom a gasenja dva puta,kosta oko 1600din prespajanje ti nece pomoci jel elektronika oseti ako se kontakti ne spoje u tacno zadatom trenutku i izbacice ti gresku ako je do nje...
imam još jednu mašinu electrolux sa vrlo sličnim znakovima, brava zakljuca vrata ali ne daje napon na ventile, onda ja opet probam zamjeniti fazu i nulu i mašina krene uzimat vodu ali onda stane, ne okreče motor. bravica je ista kao na ovoj mašini sa sušarom, tako da naručio sam te brave pa kad dođu idem probat pa javim
na ovoj mašini sa sušarom je bila greska u bravici, a na drugoj mašini bez sušare bio je kolektor od motora jer se nakupilo na njemu gareži od četkica pa četkice nisu imale dobar spoj, nakon očiščenog kolektora sve je ok. Napominjem da su obje mašine imale vrlo slične simptome, a kvar je zapravo bio totalno različit.
Lp
Lp
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 6 Odgovori
- 1335 Pregledano
-
Zadnji post napisao klima