5030821000001060 028515
50C82-001ELIN-060
INVENSYS 475550BB
Nalepnica 5521EA
Postovanje
Problem sa ovom masinom je bio sto motor nije imao dovoljno snage da okrene bubanj kad je ves u njemu. Bila elektronika kod elektronicara, nista nije nasao. Izvadio sam motor napolje, vrednost otpora tahogeneratora oko 160Ω ponovo ga povezao na masinu, pustio centrifugu, medjutim primetio sam da kad radi par minuta i kad se malo zagreje, pocinje da vuce vecu struju, varnici i gubi broj obrtaja. Tako da pretpostavljam da je motor negde u proboju i ubacio sam drugi cisto da vidim kako se ponasa. Taj drugi je MCA38/64-148/KT6 (sa gorenja 50050). Oni su prakticno istih karaktristika, dekle su malo drugacije i ovaj drugi ima malo duzu osovinu, ali u sustini sve pase, ostao je isti remen, jedino sto sam morao da raspored zica prilagodim dzeku sa Elina. Upalio, radi :ideaa:
E sad, nesto mi se ne svidja kako se greje ovaj drugi motor. Posle nekih mozda 25-30 minuta rada, on je bio poprilicno vruc i prst nisam mogao drzati na njemu duze od 4-5 sekundi, pece :) Ne iskljucujem da je prvi motor upravo izgoreo zbog ovoga. I ne svidja mi se kako motor podrhtava dok krece i dok radi, dakle ne radi 'glatko'. Pitanje je, jel se neko razume u dozvoljenje trajne vrednosti temperatura, ili ovog konkretno ili uopsteno kolektorskih motora u ves masinama

I da, ako se neko susretao sa ovim modelom, jel primetio taj 'trzavi rad' pogona?