Bira WM600 hidrostat RESENO

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
cudan
_
_

Bira WM600 hidrostat RESENO

Post napisao cudan » 17 Jun 2015, 18:55

Poz svima,imam problem sa mehanickom ves masinom,crkao grejac i upalio hidrostat (kontakti 11.12.14.16),grejac promenjen i hidrostat,sad kad ukljucim masina uzima normalno vodu(a nekad prepunjava,druga voda isto posto ima jedan nivo) kad dodje do hladjenja vesa puni celu masinu vode i tek onda ukljuci kontakt 16,pa ne stigne pumpa da izbaci vodu i masina stane,sledece pranje odradi sve komplet dobro,a posle opet pravi problem.crevo je cisto,menjao sam 5-6 hidrostata i podesavao ihi,i opet na kraju nista,ostalo sve radi.mislim da je taj kontakt 16 jako daleko pa je potreban veci pritisak,i od gorenja,beko,bosch,elin i svi drugacije rade,i opet nista :?:
Zadnja izmena: cudan, dana 02 Jul 2015, 10:30, ukupno menjano 1 put.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Bira WM600 hidrostat

Post napisao jaro » 18 Jun 2015, 01:03

Daj sliku nivostata i zica sto idu na njega.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

cudan
_
_

Post napisao cudan » 18 Jun 2015, 15:09

slika
ovaj je hidrostat,izdvojen kontakt je 16 zastitni,

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 18 Jun 2015, 15:33

Presostata imaš po trgovinama zamjeni,što se mašine tiče vrlo dobar model i mahom su zadovoljni njenim pranjem,trajanjem i izdržljivosti ali moram ti reći da sam nekoliko puta imao egzotične kvarove na njima tipa brljanja sa nivoom vode i češće neuključivanje centrifuge tj motora kad je u tom procesu samo pumpa radi.Rješavao sam zamjenom programatora mahom polovnim skinutim sa druge mašine jer ih ovde nema u prodaji novih.Ovo govorim iz moga iskustva ne sugeriram da mora biti tako...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

cudan
_
_

Post napisao cudan » 18 Jun 2015, 21:04

to se i meni desava,stavim hidrostat od novih gorenje masina i prepunjava vodu ne radi centrifuga i nekad stane na 4 i cuti,stavim od beka onda uzme malo vode i radi centrifuga,povecam nivo onda nece centrifuga,probao sam par komda i opet nista,uzecu sutra nov pa cu probati

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 18 Jun 2015, 22:58

To što si postavio sliku je hidrostat Candy veš mašine. originalni hidrostat je ovaj, možda je tu problem.
Prilog
hidrostat-bira-wm-600.jpg

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 19 Jun 2015, 16:22

E, tu cekamo. Raskaci zice sa nivostata, i spajaj ih medjusobno na odredjenom programu, da razjasnis sta je koja, onda poubadas gde treba na nivostat, nasteluj nivo i ende.
S tim sto kad utvrdis koja je "previsok nivo vode ", nju eliminises da je ne zajebava, ako hoces, stavis je na kraju, a ustvari koji ce ti. To je braon, ili bela.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

cudan
_
_

Post napisao cudan » 19 Jun 2015, 18:12

braon je 16-kontakt,ali ne mogu da je izbacim ona kad prodje 4 na tu vodu uzima jos ,skroz do polovine vrata i kad ukljuci 16,automacki ukljucuje pumpu i izbaci vodu.ali vremenski ne stigne da izbaci svu vodu,ostane pola,i masina stane i stoji,e onda ja skinem crevo hidrostat dobije vazduh ukljuci kontakt i nastavlja dalje,i tako 2puta u toku pranja,i onda se desava da radi centrifuga nekad a nekad ne

murko62
_
_

Post napisao murko62 » 20 Jun 2015, 10:48

Očisti odvod otpadne vode od kadice na dalje ,negde je začepljeno i nema dovoljan protok ako nije onda najverovatnije pumpa nije dobra .

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 20 Jun 2015, 11:27

Ta mašina nema vremenski izbacivanje vode i ima dovoljno vremena da se voda izbaci iz mašine. Treba provjeriti kako pumpa izbacuje vodu , mora u mlazu. Ako ona kilavi moguće je da sada programator preskoči a ujedno dio vode ostane zarobljen u mašini (hidrostat nije odradio do kraja) i mašina prestaje sa radom..Mislim da ovdje ide problem sa hidrostata i crijeva, pumpe i na kraju problem u programatoru..

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Stolle » 20 Jun 2015, 11:56

@junuzovic, vidim da nisi obratio pažnju na to što sam ti napisao. Kad stavljaš neku sliku koja je bitna za temu, onda je postavi tu na forumu, a ne negde tamo pa link, jer će to tamo kad tad biti obrisano, a ovde će ostati stalno.
Važi za sve naravno.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Rade Gelevski

Post napisao gelevski » 20 Jun 2015, 12:59

Isti hidrostat koristi i neke modele Beko masine.
Hidrostat sto je postavio "cudan.

cudan
_
_

Post napisao cudan » 30 Jun 2015, 14:59

ovako creva su cista,pumpa dobro izbacuje vodu,hidrostat-dobar,programator je u pitanju,rasklopio sam ga i svaki kontakt ocistio i vratio nazad,bilo je dosta crnih-nagorelih,i zaboravio sam da taj veliki zupcanik-valjak sto stiska prekidace zabelezim,iz dva dlela je i sad kad sam vratio staje na 2 i na 4,kao da je zavrsila,potrebna mi je slika programataora,da ga uzubim,hvala

cudan
_
_

Re: Bira WM600 hidrostat RESENO

Post napisao cudan » 02 Jul 2015, 10:33

Programator je pravio problem,otvorio ga polako ocistio sve kontakte,i vratio nazad iz 3 puta posto valjak sa zupcanicima nisam dobro uzubio,masina je odradila celi program ispravno bez problema.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”