Ariston AVXXL105 Nepravilan rad elektronike
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- viktel
- _
- Contact person: Viktor Polenek
- Phone number: 00381600313327
- Specialty: whitegoods
Ariston AVXXL105 Nepravilan rad elektronike
Pozdrav svim kolegama,
Mašina za veš je Ariston,
model AVXXL105.
Modul: Code:215009139.00,
SW: Micro Ver 2.74,
eeprom 24C64 Mašina se jednostavno čudno ponaša. Sama ponekad upali power lampicu. Kada se startuje, počne da radi, pa stane bez ikakvog pravila. Pritiskom na taster za start, ona nastavi sa radom. Tokom rada pogasi sve lampice, pa ih upali i nastavi sa radom. Na kraju dovrši pranje normalno. Primetio sam da na programu za pranje na 95 stepeni se drugačije ponaša nego na programu za 40 stepeni.
Iako je napon +5V dobar, preventivno sam izmenjao elektrolite. Preduvao sam procesor. Očistio kontakte gde idu konektori i nisam dobio rezultate. Sumnjam na dump.
Ako neko ima dump za ovaj model, molim da ga postavi. Među dumpovima koje sam skinuo za Ariston ima AVXL105EX, ali ne znam da li je odgovarajući.
Da li je neko imao ovakva iskustva sa ovim modelom?
Mašina za veš je Ariston,
model AVXXL105.
Modul: Code:215009139.00,
SW: Micro Ver 2.74,
eeprom 24C64 Mašina se jednostavno čudno ponaša. Sama ponekad upali power lampicu. Kada se startuje, počne da radi, pa stane bez ikakvog pravila. Pritiskom na taster za start, ona nastavi sa radom. Tokom rada pogasi sve lampice, pa ih upali i nastavi sa radom. Na kraju dovrši pranje normalno. Primetio sam da na programu za pranje na 95 stepeni se drugačije ponaša nego na programu za 40 stepeni.
Iako je napon +5V dobar, preventivno sam izmenjao elektrolite. Preduvao sam procesor. Očistio kontakte gde idu konektori i nisam dobio rezultate. Sumnjam na dump.
Ako neko ima dump za ovaj model, molim da ga postavi. Među dumpovima koje sam skinuo za Ariston ima AVXL105EX, ali ne znam da li je odgovarajući.
Da li je neko imao ovakva iskustva sa ovim modelom?
-
- ___
- Specialty: computers
Re: Ariston AVXXL105 Nepravilan rad elektronike
Reprogramirati mašinu, softverski problem..
Imaš ovdje
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=115&t=11550
Imaš ovdje
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=115&t=11550
Postavi tvoj damp,da vidimo da li je do njega,..
- viktel
- _
Evo dump-a izvađenog iz memorije.
Damp ti je ispravan,...ali imas problem sa bravicom,606 puta je registrovan prekid na bravici u toku rada,a to ti je i glavni problem da radi tako, kako si opisao,...imas jos gresku NTC-a,121 put je registrovana niza temperatura od zadane,...takodje problem sa taho generatorom,783 puta je zabelezen nizi broj obrtaja od zadatog,...mali pritisak u vodovodnoj mrezi,ili zacepljen ulaz u elektroventile,te je duze primala vodu nego sto je predvidjeno softverom,cak 16810 puta,...to ti je to,ima jos ponesto kao pretrpavanje vesom za pranje,ili nedovoljno vesa itd.....
- viktel
- _
Hvala na opširnom odgovoru. Imate li predlog šta uraditi dalje? Da li za početak zameniti bravicu? I da li je potrebno resetovati te podatke o greškama?
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Vlajko ti je uradio EKG, skener i magnetnu rezonancu, sredi to sto ti kaze.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- viktel
- _
Zamenjena bravica. Dump sam ostavio originalni. Situacija ista. I dalje se isključuje u toku rada, pa mora ponovo da se startuje. Dešava se i da pogasi sve lampice, tako stoji 1 minut, pa ponovo ih upali i nastavi sa radom. Na jednom programu odradi normalno ceo proces, a na drugom sve vreme se ponaša kao što sam opisao. Ima li ko ideju šta još može da bude problem? Probaću je sutra sa drugim dump-om.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Ja bih proverio sve vodove koji prenose veliku struju: od utikaca do el ploce, i grejac, nesto tu smrdi...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Jaro majstore ,svaka ti dala .
Proveriti spojeve na RSO filteru i mreznom prekidacu ,obicno tu bude povecan kontaktni otpor .
Proveriti spojeve na RSO filteru i mreznom prekidacu ,obicno tu bude povecan kontaktni otpor .
- viktel
- _
Re: Ariston AVXXL105 Nepravilan rad elektronike - REŠENO
Prvo da zahvalim dragim kolegama na pomoći.
Uzrok problema je bio vrlo interesantan. Sa leve strane prednje ploče mašine, uz posudu za prašak, vertikalno je postavljeno 5 tastera. Jedan od njih (srednji) je imao neki otpor (oko 1kOm) i to je pravilo problem. Kada sam prvi put kontrolisao elektroniku, premerio sam tastere, ali nijedan nije bio u kratkom spoju, a na ploči je svaki pokazivao neki otpor. Tek kad sam od silne muke počeo i tastere da raskačinjem, otkrio sam da jedan od njih ima neki prelazni otpor. Zamenom tog tastera sam rešio problem.
Eto, dešavaju se i takve stvari. Do sada nisam imao takvu situaciju, pa sam se lepo namučio dok nisam rešio problem. Naravno, zamenio sam i bravicu koja je povremeno otkazivala.
Uzrok problema je bio vrlo interesantan. Sa leve strane prednje ploče mašine, uz posudu za prašak, vertikalno je postavljeno 5 tastera. Jedan od njih (srednji) je imao neki otpor (oko 1kOm) i to je pravilo problem. Kada sam prvi put kontrolisao elektroniku, premerio sam tastere, ali nijedan nije bio u kratkom spoju, a na ploči je svaki pokazivao neki otpor. Tek kad sam od silne muke počeo i tastere da raskačinjem, otkrio sam da jedan od njih ima neki prelazni otpor. Zamenom tog tastera sam rešio problem.
Eto, dešavaju se i takve stvari. Do sada nisam imao takvu situaciju, pa sam se lepo namučio dok nisam rešio problem. Naravno, zamenio sam i bravicu koja je povremeno otkazivala.
@vlajkosdb
Druze ako nije problem da nam das upute kako da proverimo isictane dampove.
Druze ako nije problem da nam das upute kako da proverimo isictane dampove.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Candy SMART CTG1056 1000rpm A+a 6kg fotogtafija elektronike
napisao vasko » 18 Sep 2014, 20:30 » u VEŠ MAŠINE - 10 Odgovori
- 2232 Pregledano
-
Zadnji post napisao munja