Candy CO105f ne ukljucuje motor
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Candy CO105f ne ukljucuje motor * REŠENO *
Pozdrav, imam problem sa masinom Candy model CO105F ne ukljucuje motor, masina je normalno radila i stala u radu. Kad sam hteo ponovo da je startujem normalno je primila vodu i tako stoji odnosno ne vrti motor. Pogledao motor video da je cetkica izletela i vidi se da je rotor zavarnicio, rasturio sam motor obradio kolektor zamenio cetkice i motor preko regulatora na stolu radi normalno. Kad ubacim na ves masinu nece jednostavno sve radi osim ukljucenja releja za motor, radi pumpa normalno izbacuje vodu, ventili rade zatvaraju vodu sve je ok. Pregledao sve na ploci koja nosi model INVESYS Z5726AB sve je ispravno kao i triac ali jednostavno procesor ne ukljucuju releje za motor. Sumnjam da je ostecen program u kontroleru posto je motor zavarnicio u radu pa mi je potreban sadrzaj za kontroler ATMEGA644PV ako neko ima za pomoc ili da cujem misljenje iskusnih kolega za ovaj moj problem?
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
Re: Candy CO105f ne ukljucuje motor
Ako neće motor da radi ni na jednom programu ne bih rekao da je problem u dampu-eepromu. Pre bih rekao da je do procesora ako si proverio rele,triak i ostale elemente na toj liniji.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Za aparate iz candy grupacije pozeljno je u prvom postu upisati
pored modela i 8-cifreni cod koji pocinje brojem 3.......
Kako je to motor zavarnicio?
Jel cetkica pipnula na masu ili kako ispala.
I ja ne bih rekao da je do dampa.
Posto motor radi, proveri konektore i ozicenje, stampu i releje.
Da li masina nakon nekog vremena izbaci gresku.
pored modela i 8-cifreni cod koji pocinje brojem 3.......
Kako je to motor zavarnicio?
Jel cetkica pipnula na masu ili kako ispala.
I ja ne bih rekao da je do dampa.
Posto motor radi, proveri konektore i ozicenje, stampu i releje.
Da li masina nakon nekog vremena izbaci gresku.
SIMkom
Motor je zavarnicio na jednoj cetkici i nije dodirnula masu. Proverio sam bukvalno svaku komponentu releje sam zamenio, ozicenje je ok provereno. Jednistavno nema napon iz procesora do releja i zato se motor ne ukljucuje! Normalno izaberem program blinka lampica za bravicu ja pritisnem play bravica cakne i ukljuci se pumpa i tako radi bez motora...
E ono sto je zanimljivo da uopste ne izbacuje gresku tj. stavim na program centrifuge i ukljucu se pumpa a motor ne i tako do kraja a gresku blinkanje lampice uopste ne izbacuje sto je nemoguce jer bih elektronika morala da izbaci gresku jer se motor ne vrti i nema signala sa taho generatora, ispravite me ako gresim.
Po tome sam zakljucio da je problem do dumpa, da cujem misljenje jos nekog iskusnijeg?
E ono sto je zanimljivo da uopste ne izbacuje gresku tj. stavim na program centrifuge i ukljucu se pumpa a motor ne i tako do kraja a gresku blinkanje lampice uopste ne izbacuje sto je nemoguce jer bih elektronika morala da izbaci gresku jer se motor ne vrti i nema signala sa taho generatora, ispravite me ako gresim.
Po tome sam zakljucio da je problem do dumpa, da cujem misljenje jos nekog iskusnijeg?
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Zasto je zavarnicio na jednoj cetkici?
Kako znas KOJI tacno rele kad ukljucuje?
Jesi li detaljno proverio grejac (na masu kad je u vodi)?
Kako znas KOJI tacno rele kad ukljucuje?
Jesi li detaljno proverio grejac (na masu kad je u vodi)?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Zavarnicio je na jednoj jer se ta cetkica raspala pa je ostala opruga i tu je zavarnicilo. Grejac sam proverio u vodi i ok je. Dok masina radi ja istovremeno merim napon na jednom i na drugom releju i nema nikakvog napona svo vreme dok radi pumpa na programu centrifuge!
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Onda plocu kod elektronicara...pa srecno.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Napokon rešena mašina ali sa drugom elektronikom, staroj nije bilo spasa jer je otisao procesor tad kad je zavarnicila cetkica motora!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 15 Odgovori
- 3434 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
27 Apr 2012, 08:04
-
- 6 Odgovori
- 3532 Pregledano
-
Zadnji post napisao rsinisa
22 Jun 2011, 09:57
-
-
Re: EIDA 16.5 l ne ukljucuje presostat (RESENO)
napisao misic021 » 30 Nov 2011, 00:49 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 1657 Pregledano
-
Zadnji post napisao mladjo372618
17 Dec 2011, 08:02
-
-
-
Gorenje W6202/S - Okreće u jednom smjeru, ne uključuje grijač
napisao orion52 » 27 Okt 2021, 18:13 » u VEŠ MAŠINE - 39 Odgovori
- 8708 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
10 Nov 2021, 21:44
-
-
-
GJ20A motor kontroler na Gorenje WA813 (Reseno)
napisao Magnus Pyke » 14 Dec 2009, 01:20 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 3362 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
19 Dec 2009, 00:44
-
-
- 8 Odgovori
- 3132 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
21 Dec 2010, 22:30