Whirlpool AWT2089-800
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- laslo bajnoci
- _
- Specialty: consumer
Whirlpool AWT2089-800
dobar dan
veš mašina je do sada radila kako treba ali se javlja problem da kod male male brzine pranja motor ubrza većom brzinom na kratko i tako da radi tako ali takođe se dešava da neki put odradi sa normalnim brzinama ali takođe mislim da kada se javlja ovaj problem ne centrifugira tako da veš ostane mokar pa se mora ponovo staviti pranje ali se dešava da posle par pokušaja normalno proradi i odradi kako treba . Lično mislim da je do taho-a koji možda povremeno prekida ali me ipak zanima i ako neko poseduje i električnu šemu dotične mašine al ipak me zanima i mišljenje stručnjaka koji ipak bolje poznaje ovu materiju.
pa eto pa da krenemo po ovom pitanju , unapred zahvalan
veš mašina je do sada radila kako treba ali se javlja problem da kod male male brzine pranja motor ubrza većom brzinom na kratko i tako da radi tako ali takođe se dešava da neki put odradi sa normalnim brzinama ali takođe mislim da kada se javlja ovaj problem ne centrifugira tako da veš ostane mokar pa se mora ponovo staviti pranje ali se dešava da posle par pokušaja normalno proradi i odradi kako treba . Lično mislim da je do taho-a koji možda povremeno prekida ali me ipak zanima i ako neko poseduje i električnu šemu dotične mašine al ipak me zanima i mišljenje stručnjaka koji ipak bolje poznaje ovu materiju.
pa eto pa da krenemo po ovom pitanju , unapred zahvalan
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
Re: Whirlpool AWT2089-800
NA internetu se nudi mehanički programator za tu mašinu.Ima li uopšte elektronike u njoj?Ako nema nema ni taho.
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
- laslo bajnoci
- _
ima elektroniku a ima i taho pa mi trebaju informacije da kako da ispitam taj taho i saveti za dalnju akciju
-
- ___
- Specialty: computers
Treba ti omometar,, da ispitač špulu tahoa,, iznosi od 60 pa ide i do 120 Ohma zavisno od modela. Pregledaj i magnet ispod špule , nalazi se na osovini, da nije napukao ili je labav...
- laslo bajnoci
- _
ispitivanje nije problem elektro sam struke tako da otpor je 66 oma magnet izgleda netaknuto prilikom ručnog okretanja rotora javlja se neki napon
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Spojevi od špulne do elektronike, jesu li 100% ok?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- laslo bajnoci
- _
Re: Whirlpool AWT2089-800 * REŠENO *
sada sam proveravao , spoj na konektoru motora je bio malo korodirao sada sam očistio i pustio mašinu da radi , trenutno radi kako treba ali se dešavalo da neki put radi kako treba a nekada se javljali trzaji u smislu kada treba mala brzina ona krene kao da će da radi centrifugu pa javljam rezultate
Mozda je i do trijaka na elektronici!
Da mozda nije gotov lezaj pa curi na konektor motora?
- laslo bajnoci
- _
do sada probano i mašina radi kako treba (na prazno bez veša)
problemi koji su možda doprineli da se mašina ponaša na ovaj nain i na koje sam naišao prilikom konstatacije kvara :
prvi problem je početak korozije na konektoru motora dalje je bila popuštena remenica bubnja koja je davala taj karakterističan zvuk trzanja
u svakom slučaju zahvaljujem se svima koji su imali želju i volju da mi pomognu , sada čekam prvo pranje da vidim kako radi sa vešom i da stavim da je rešen problem
problemi koji su možda doprineli da se mašina ponaša na ovaj nain i na koje sam naišao prilikom konstatacije kvara :
prvi problem je početak korozije na konektoru motora dalje je bila popuštena remenica bubnja koja je davala taj karakterističan zvuk trzanja
u svakom slučaju zahvaljujem se svima koji su imali želju i volju da mi pomognu , sada čekam prvo pranje da vidim kako radi sa vešom i da stavim da je rešen problem
- laslo bajnoci
- _
Re: Whirlpool AWT2089-800 REŠENO
Molim admin-a da označi ovo kao rešeno
edit KASA1: @laslo, nije potrebno tražiti urednika da označava temu riješenom već to možeš i sam klikom na kvačicu u postu u kojem se nalazi rješenje problema.
Uputstvo: viewtopic.php?p=285137#p285137
edit KASA1: @laslo, nije potrebno tražiti urednika da označava temu riješenom već to možeš i sam klikom na kvačicu u postu u kojem se nalazi rješenje problema.
Uputstvo: viewtopic.php?p=285137#p285137
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori
- 6886 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
26 svi 2012, 21:07