Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset 

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
nikolaj
_
_

Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset

Post napisao nikolaj » 15 Jan 2023, 13:28

Problem sa mašinom iz naslova je nastao kada sam hteo da prekinem ciklus programa, primila vodu, radi levo-desno, međutim kada sam hteo da prekinem program i da pustim drugi, ostao je na displeju da treperi start simbol (malik play simbolu) i ne mogu više ništa da uradim sa mašinom, probao sam i da je isključim, međutim opet sve po starom, neće ni da nastavni dalje, niti da prekine, u uputstvu piše da taster Start/Pause/Loschen, resetuje program, međutim ne reauguje.
Da li postoji drugi način da se resetuje mašina, ili možda druga kombinacija tastera?

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset

Post napisao jaro » 15 Jan 2023, 19:00

Jesi li proveravao ispravnost svih delova u mašini ?
Probaj da izazoves kvar, recimo otkaci motor ..?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

nikolaj
_
_

Post napisao nikolaj » 15 Jan 2023, 19:56

Stvar je u tome da je mašina radila potpuno normalno, dakle prvih pola sata ciklusa je normalno sve radilo, kao što sam opisao u prvom postu, i hteo sam da promenim ciklus na selektoru, držanjem tastera start/pause 3 sekunde se resetuje program, pošto mašina na selektoru programa nema stop. Međutim ne dešava se ništa, na displeju treperi simbol start, posle kog bi trebalo da piše End i da ponovo biram program na selektoru, ali ne, ona je ostala na 2h i 6 minuta i tako stoji, pumpa radi u nedogled i to je to.
Bolje je što je ovako stala kod mene, jer svakom bi se moglo dogoditi da pogreši program na selektoru i da hoće da započne drugi, i u uputstvu za upotrebu piše da se prekidanje programa vrši pritiskom start/pause tastera na 3 sekunde.
Probao sam da namerno ostavim vrata otvorena, tada se na displeju pojavi 00:00 vreme programa, i ne prijavljuje grešku da su vrata otvorena.
Probaću sutra da raskačim motor, ali ne verujem da će to imati efekta, jer ona je jednostavno zakucala u ciklusu pranja i neće dalje.
Nisam proveravao ništa, jer je sve radilo najnormalnije.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 16 Jan 2023, 12:15

"pumpa radi u nedogled "
Da nema curenja, i aqua stop?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936

Post napisao sim » 16 Jan 2023, 13:28

Proveri ovo sto ti je jaro napisao,
Pisti je da izbaci svu tu vodu trebala bi da zavrsi u roku od najvise 3 minuta.
Ako i tada nece da zavrsi potreban je reset iz servisnog rezima.
SIMkom

nikolaj
_
_

Post napisao nikolaj » 16 Jan 2023, 15:00

sim je napisao:
16 Jan 2023, 13:28
Proveri ovo sto ti je jaro napisao,
Pisti je da izbaci svu tu vodu trebala bi da zavrsi u roku od najvise 3 minuta.
Ako i tada nece da zavrsi potreban je reset iz servisnog rezima.
Izbacila je vodu, ali je pumpa nastavila da radi i program je i dalje stajao.
Sad sam došao sa posla, idem ponovo da je pustim da radi i da vidim hoće li se šta promeniti, slikaću da vidite šta je na displeju.
Reset iz servisnog režima? Ne može bez dodatne opreme?

Edit:
Evo sad sam probao, i dalje je isto, ovo je na displeju na mestu gde sam je prekinuo da promenim program:
slika
I šta god da uradim nema promena, jedino što sam primetio je kada pritiskam start taster je da u momentu puštanja tastera na delić sekunde kao da prestane da radi pumpa i to je to.
Proverio sam aqua stop, raskačio ga, ali ona i dalje stoji, ipak će trebati servisni reset, ali ne znam kako se radi.
Edit 2:
Uspeo sam da uđem u servisni menu, prijavljuje grešku E07, mašina ima iste oznake kao Beko, greška na senzoru za nivo vode

nikolaj
_
_

Re: Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset  * REŠENO *

Post napisao nikolaj » 17 Jan 2023, 18:49

Rešio sam problem sa dotičnom mašinom, pustio sam svaki segment testa u servisnom meniju, pokretanje testa se vrši tako što mašina mora biti isključena, zatim se drži taster start/pause i simultano pritisne na dugme za uključenje, posle otprilike 3-5 sekundi na displeju se prvo pojavi error code, ako ga ima (u mom slučaju error code E07). Na displeju se posle pojavljuju sve programske funkcije i počinje da treperi, zatim se ponovnim pritiskom start tastera aktivira test (kao i za pokretanje svakog dela testa): 1. okretanje levo, 2. okretanje desno, 3. centrifuga, 4. I voda, 5. II voda, 6. III voda-omekšivač i 7. izbacivanje vode.
Prošao sam dva puta test, isključio mašinu, uključio i na displeju se napokon pojavio program koji je već bio podešen za selektoru, proverio da li sve funkcije rade i kada sam utvrdio da sve radi, pustio sam program, zatim je prekinuo (držanjem tastera start/pause 3 sekunde) i počinje da treperi na displeju start, izbacuje vodu i to traje nekih 2-3 minuta, gde se pojavljuje na displeju End.
Pustio sam posle drugi program i završila je sve kako treba.
Ključna stvar kod prekidanja bilo kog programa je da kad se započne taj proces, ne sme se nikako okretati selektor programa dok sama ne završi i ne pojavi se End.
Senzor za nivo vode je direktno povezan sa glavnim modulom (3-pin konektor) radi na celih 5V, i meri se frekvencija koja iznosi oko 600Hz (data).
Hvala vam na pomoći, i nadam se da nije preopširan tekst.

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao KASA1 » 17 Jan 2023, 19:04

Naprotiv, što detaljnije to bolje,... čestitke na uspješno odrađenom poslu!
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 17 Jan 2023, 23:16

Test mode isti kao i kod Beka veš mašine serije WMB 7,8,9.....

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”