Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset
Problem sa mašinom iz naslova je nastao kada sam hteo da prekinem ciklus programa, primila vodu, radi levo-desno, međutim kada sam hteo da prekinem program i da pustim drugi, ostao je na displeju da treperi start simbol (malik play simbolu) i ne mogu više ništa da uradim sa mašinom, probao sam i da je isključim, međutim opet sve po starom, neće ni da nastavni dalje, niti da prekine, u uputstvu piše da taster Start/Pause/Loschen, resetuje program, međutim ne reauguje.
Da li postoji drugi način da se resetuje mašina, ili možda druga kombinacija tastera?
Da li postoji drugi način da se resetuje mašina, ili možda druga kombinacija tastera?
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset
Jesi li proveravao ispravnost svih delova u mašini ?
Probaj da izazoves kvar, recimo otkaci motor ..?
Probaj da izazoves kvar, recimo otkaci motor ..?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Stvar je u tome da je mašina radila potpuno normalno, dakle prvih pola sata ciklusa je normalno sve radilo, kao što sam opisao u prvom postu, i hteo sam da promenim ciklus na selektoru, držanjem tastera start/pause 3 sekunde se resetuje program, pošto mašina na selektoru programa nema stop. Međutim ne dešava se ništa, na displeju treperi simbol start, posle kog bi trebalo da piše End i da ponovo biram program na selektoru, ali ne, ona je ostala na 2h i 6 minuta i tako stoji, pumpa radi u nedogled i to je to.
Bolje je što je ovako stala kod mene, jer svakom bi se moglo dogoditi da pogreši program na selektoru i da hoće da započne drugi, i u uputstvu za upotrebu piše da se prekidanje programa vrši pritiskom start/pause tastera na 3 sekunde.
Probao sam da namerno ostavim vrata otvorena, tada se na displeju pojavi 00:00 vreme programa, i ne prijavljuje grešku da su vrata otvorena.
Probaću sutra da raskačim motor, ali ne verujem da će to imati efekta, jer ona je jednostavno zakucala u ciklusu pranja i neće dalje.
Nisam proveravao ništa, jer je sve radilo najnormalnije.
Bolje je što je ovako stala kod mene, jer svakom bi se moglo dogoditi da pogreši program na selektoru i da hoće da započne drugi, i u uputstvu za upotrebu piše da se prekidanje programa vrši pritiskom start/pause tastera na 3 sekunde.
Probao sam da namerno ostavim vrata otvorena, tada se na displeju pojavi 00:00 vreme programa, i ne prijavljuje grešku da su vrata otvorena.
Probaću sutra da raskačim motor, ali ne verujem da će to imati efekta, jer ona je jednostavno zakucala u ciklusu pranja i neće dalje.
Nisam proveravao ništa, jer je sve radilo najnormalnije.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
"pumpa radi u nedogled "
Da nema curenja, i aqua stop?
Da nema curenja, i aqua stop?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Proveri ovo sto ti je jaro napisao,
Pisti je da izbaci svu tu vodu trebala bi da zavrsi u roku od najvise 3 minuta.
Ako i tada nece da zavrsi potreban je reset iz servisnog rezima.
Pisti je da izbaci svu tu vodu trebala bi da zavrsi u roku od najvise 3 minuta.
Ako i tada nece da zavrsi potreban je reset iz servisnog rezima.
SIMkom
Izbacila je vodu, ali je pumpa nastavila da radi i program je i dalje stajao.
Sad sam došao sa posla, idem ponovo da je pustim da radi i da vidim hoće li se šta promeniti, slikaću da vidite šta je na displeju.
Reset iz servisnog režima? Ne može bez dodatne opreme?
Edit:
Evo sad sam probao, i dalje je isto, ovo je na displeju na mestu gde sam je prekinuo da promenim program:

I šta god da uradim nema promena, jedino što sam primetio je kada pritiskam start taster je da u momentu puštanja tastera na delić sekunde kao da prestane da radi pumpa i to je to.
Proverio sam aqua stop, raskačio ga, ali ona i dalje stoji, ipak će trebati servisni reset, ali ne znam kako se radi.
Edit 2:
Uspeo sam da uđem u servisni menu, prijavljuje grešku E07, mašina ima iste oznake kao Beko, greška na senzoru za nivo vode
Re: Elektrabregenz WAF 7143 A problem reset * REŠENO *
Rešio sam problem sa dotičnom mašinom, pustio sam svaki segment testa u servisnom meniju, pokretanje testa se vrši tako što mašina mora biti isključena, zatim se drži taster start/pause i simultano pritisne na dugme za uključenje, posle otprilike 3-5 sekundi na displeju se prvo pojavi error code, ako ga ima (u mom slučaju error code E07). Na displeju se posle pojavljuju sve programske funkcije i počinje da treperi, zatim se ponovnim pritiskom start tastera aktivira test (kao i za pokretanje svakog dela testa): 1. okretanje levo, 2. okretanje desno, 3. centrifuga, 4. I voda, 5. II voda, 6. III voda-omekšivač i 7. izbacivanje vode.
Prošao sam dva puta test, isključio mašinu, uključio i na displeju se napokon pojavio program koji je već bio podešen za selektoru, proverio da li sve funkcije rade i kada sam utvrdio da sve radi, pustio sam program, zatim je prekinuo (držanjem tastera start/pause 3 sekunde) i počinje da treperi na displeju start, izbacuje vodu i to traje nekih 2-3 minuta, gde se pojavljuje na displeju End.
Pustio sam posle drugi program i završila je sve kako treba.
Ključna stvar kod prekidanja bilo kog programa je da kad se započne taj proces, ne sme se nikako okretati selektor programa dok sama ne završi i ne pojavi se End.
Senzor za nivo vode je direktno povezan sa glavnim modulom (3-pin konektor) radi na celih 5V, i meri se frekvencija koja iznosi oko 600Hz (data).
Hvala vam na pomoći, i nadam se da nije preopširan tekst.
Prošao sam dva puta test, isključio mašinu, uključio i na displeju se napokon pojavio program koji je već bio podešen za selektoru, proverio da li sve funkcije rade i kada sam utvrdio da sve radi, pustio sam program, zatim je prekinuo (držanjem tastera start/pause 3 sekunde) i počinje da treperi na displeju start, izbacuje vodu i to traje nekih 2-3 minuta, gde se pojavljuje na displeju End.
Pustio sam posle drugi program i završila je sve kako treba.
Ključna stvar kod prekidanja bilo kog programa je da kad se započne taj proces, ne sme se nikako okretati selektor programa dok sama ne završi i ne pojavi se End.
Senzor za nivo vode je direktno povezan sa glavnim modulom (3-pin konektor) radi na celih 5V, i meri se frekvencija koja iznosi oko 600Hz (data).
Hvala vam na pomoći, i nadam se da nije preopširan tekst.
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Naprotiv, što detaljnije to bolje,... čestitke na uspješno odrađenom poslu!
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- ___
- Specialty: computers
Test mode isti kao i kod Beka veš mašine serije WMB 7,8,9.....
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Elektrabregenz WAFS 3516 - problem sa zaključavanjem bravice na vratima
napisao nikolaj » 01 Mar 2024, 16:41 » u VEŠ MAŠINE - 1 Odgovori
- 918 Pregledano
-
Zadnji post napisao nikolaj