WC026 WFQY1014EVJM-HR
1WJ100330VOWWC026120087
Kod ove mašine stranka je rekla da je usred programa stala i izbacila neku grešku,ali se ne sjeća koju.Kad sam došao kod stranke,u mašini je bilo vode i kad sam je htio izbaciti,stavio sam na
program centrifuge.Mašina je ispumpala vodu,ali nije centrifugirala.Povremeno se čuo neki zvuk uz jedva vidljiv pomak bubnja,ali motor(bubanj) nije se okretao.Motor je inverter(bez četkica)
pa sam ga skinuo,kao i el. modul.Zvao sam elektroničara,objasnio situaciju i rekao da bih mu donio modul i motor na pregled,jer sumnjam na neispravnost jednoga od to dvoje.Odgovorio mi je
da nije potrebno,jer je nedavno pregledavao jedan modul od mašine Hisense i nije našao nikakvu neispravnost.Još je rekao da je malo istraživao na internetu takve mašine,te da imaju neke
senzore koji utječu na takav kvar usljed debalansa,a osim toga i da motor(centrifuga) ne može raditi na prazno.E,sad me zanima,ako ima netko iskustva sa tim perilicama,te da li su te
konstatacije točne i ako jesu,gdje se nalaze ti senzori debalansa.Zaboravio sam napomenuti,kod mojeg isprobavanja(na programu centrifuge) nije izbacila nikakvu grešku.Neki savjet?