Hisense perilica-ne okreće bubanj

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
orion52
___
___
Specialty: whitegoods

Hisense perilica-ne okreće bubanj

Post napisao orion52 » 12 Jun 2025, 17:53

Mod. WFQY1014EVJM
WC026 WFQY1014EVJM-HR
1WJ100330VOWWC026120087
Kod ove mašine stranka je rekla da je usred programa stala i izbacila neku grešku,ali se ne sjeća koju.Kad sam došao kod stranke,u mašini je bilo vode i kad sam je htio izbaciti,stavio sam na
program centrifuge.Mašina je ispumpala vodu,ali nije centrifugirala.Povremeno se čuo neki zvuk uz jedva vidljiv pomak bubnja,ali motor(bubanj) nije se okretao.Motor je inverter(bez četkica)
pa sam ga skinuo,kao i el. modul.Zvao sam elektroničara,objasnio situaciju i rekao da bih mu donio modul i motor na pregled,jer sumnjam na neispravnost jednoga od to dvoje.Odgovorio mi je
da nije potrebno,jer je nedavno pregledavao jedan modul od mašine Hisense i nije našao nikakvu neispravnost.Još je rekao da je malo istraživao na internetu takve mašine,te da imaju neke
senzore koji utječu na takav kvar usljed debalansa,a osim toga i da motor(centrifuga) ne može raditi na prazno.E,sad me zanima,ako ima netko iskustva sa tim perilicama,te da li su te
konstatacije točne i ako jesu,gdje se nalaze ti senzori debalansa.Zaboravio sam napomenuti,kod mojeg isprobavanja(na programu centrifuge) nije izbacila nikakvu grešku.Neki savjet? :pivopije:

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Re: Hisense perilica-ne okreće bubanj

Post napisao jaro » 12 Jun 2025, 20:11

Ako je u debalansu, mora da meša, vrši pripreme za centrifugu, i da meša na pranju, ako to ne radi, verovatno ne valja motorna elektronika (ili koju već ima).
A ta mašina bi trebala da je u garanciji još?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

orion52
___
___

Post napisao orion52 » 12 Jun 2025, 20:53

Ne znam da li je još u garanciji,pitat ću stranku.Inače ima motornu elektroniku.Misliš da će biti prije do nje nego do el. modula?

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 12 Jun 2025, 23:44

Moguće
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

orion52
___
___

Post napisao orion52 » Danas, 13:41

Upravo tako @jaro,elektronika motora je neispravna,točnije,jedna faza od tri faze na drajveru je u prekidu,a cijena motora je 130 €,pa se stranka odlučila za nabavu motora kojeg treba
čekati 10-tak dana.Nadam se da neće biti ništa drugo,pa ću zatvoriti temu kad montiram novi motor i isprobam mašinu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”