Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro
Programator: 21501223501
Zdravo. Ova sušara radi sve operacije, osim što čini mi se slabo zagreva unutrašnji prostor, a time i nedovoljno sušenje. Ne koristi klasičan grejač, već toplinsku pumpu(kompresor). Proveravani releji na programatoru i sve u redu. Šta je najčesti problem kod ovakvih sušara što rade na ovom principu, freon, kompresor, kondezator, senzor toplote ili nešto drugo.
Zdravo. Ova sušara radi sve operacije, osim što čini mi se slabo zagreva unutrašnji prostor, a time i nedovoljno sušenje. Ne koristi klasičan grejač, već toplinsku pumpu(kompresor). Proveravani releji na programatoru i sve u redu. Šta je najčesti problem kod ovakvih sušara što rade na ovom principu, freon, kompresor, kondezator, senzor toplote ili nešto drugo.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro
Najčešće nešto drugo - kupuju drugu. Uglavnom ono što si napisao, freon, kompresor...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Prvo rasklopis i proveris koliko je zaprljana, zapusenost saca i tunela drasticno umanjuje susenje.
Ako je sve cisto onda je najverovatnije nedostatak freona ili ti u prevodu imas rupu i curi gas.
Ako je sve cisto onda je najverovatnije nedostatak freona ili ti u prevodu imas rupu i curi gas.
SIMkom
Bacis u djubre, pustila gas na spoju ili porucis toplotnu pumpu u kompletu oko 250e.
-
- ___
- Specialty: computers
Tako sam i mislio , Hvala .lp
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Za šta i kome se zahvaljuješ u ovoj temi?
U ovoj temi uopšte nisi učestvovao
- Da li si pobrkao teme?
- Da li odgovaraš u ime kolege @icko?
- Da li imaš dva naloga na istom forumu?
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Ja bih se po ovom pitanju složio sa ovim što je napisao Ivan. Znači prvo bih proverio da nije zaprljana iznutra i očistio. Ako nije to u pitanju, onda je izgubila gas. Koristiš dok možeš, kad više ne suši očerupaš, odsečeš gajtan, povadiš od delova šta valja, ostalo na kilo i kupiš novu.
Ali prvo razmisli da li ti je sušara neophodna, koliko veša pereš i da li možeš da sušiš na štrik ili leptir sušač ili ne. Ne znam kakva je situacija kod vas u Makedoniji, ali ovde kod nas u Srbiji struja je sve skuplja, evo sad će od 1. oktobra opet da poskupi i ne treba je trošiti ni na šta što ne mora.
Ja sam sve redukovao što sam mogao, veš mašinu i bojler puštam samo noću, a kuvam, peglam i usisavam rano ujutro oko 6 sati da ne trošim po skupljoj tarifi. Isto sam prestao da usisavam tvrde podove, njih čistim metlom i obrišem džogerom, usisivač koristim samo za tepihe i nameštaj. Košulje peglam samo kragnu i manžetne, ostalo ide pod džemper, pa se ne vidi. Mobilne telefone punim na poslu. Poskidao sam sve Edisonove sijalice i stavio Led i one fluorescentne spiralne sijalice sa živinom parom. E sad na frižider ne mogu da utičem, on se pali kad mu poraste temperatura, bila struja skuplja ili jeftinija, a isto koristim televizor, muzičke uređaje i kompjuter i po skupljoj i po nižoj tarifi. A i pored svega toga, ipak mi račun sve veći. A koliko plaćaju struju ovi što ne paze ništa, to samo mogu da zamislim.
Ali prvo razmisli da li ti je sušara neophodna, koliko veša pereš i da li možeš da sušiš na štrik ili leptir sušač ili ne. Ne znam kakva je situacija kod vas u Makedoniji, ali ovde kod nas u Srbiji struja je sve skuplja, evo sad će od 1. oktobra opet da poskupi i ne treba je trošiti ni na šta što ne mora.
Ja sam sve redukovao što sam mogao, veš mašinu i bojler puštam samo noću, a kuvam, peglam i usisavam rano ujutro oko 6 sati da ne trošim po skupljoj tarifi. Isto sam prestao da usisavam tvrde podove, njih čistim metlom i obrišem džogerom, usisivač koristim samo za tepihe i nameštaj. Košulje peglam samo kragnu i manžetne, ostalo ide pod džemper, pa se ne vidi. Mobilne telefone punim na poslu. Poskidao sam sve Edisonove sijalice i stavio Led i one fluorescentne spiralne sijalice sa živinom parom. E sad na frižider ne mogu da utičem, on se pali kad mu poraste temperatura, bila struja skuplja ili jeftinija, a isto koristim televizor, muzičke uređaje i kompjuter i po skupljoj i po nižoj tarifi. A i pored svega toga, ipak mi račun sve veći. A koliko plaćaju struju ovi što ne paze ništa, to samo mogu da zamislim.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Sve to džaba
Postavljac teme postavio pitanje i vise se nije pojavio na forum nije ni čitao ovo nase.
Postavljac teme postavio pitanje i vise se nije pojavio na forum nije ni čitao ovo nase.
SIMkom
Napunis i prodas kao malo koriscenu iz Nemacke.Kole je napisao: ↑30 Sep 2025, 12:10Ja bih se po ovom pitanju složio sa ovim što je napisao Ivan. Znači prvo bih proverio da nije zaprljana iznutra i očistio. Ako nije to u pitanju, onda je izgubila gas. Koristiš dok možeš, kad više ne suši očerupaš, odsečeš gajtan, povadiš od delova šta valja, ostalo na kilo i kupiš novu.
Re: Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro (ODUSTAO)
Odustao sam od dalje opravke nakon prva 2 odgovora, nakon čišćenja, nakon zamene kondenzatora sa novim od 18μF, prethodni je imao samo 4, al je ipak startovao kompresor, sve je to bilo bez efekta, jako mlako grejanje i dao savet da se konsultuju sa majstorima koji rade punjenje freona i to je to. Ne znam šta su uradili. Ja zbog obaveza i ne stignem na vreme da odgovorim. Pozdrav.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
ARISTON HOTPOINT AQUALTIS AQD970D 49- skidanje gornjeg protutega
napisao junuzovic » 18 Avg 2020, 18:32 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1318 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlado.sub