Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
icko
___
___
Specialty: tv

Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro

Post napisao icko » 23 Sep 2025, 22:17

Programator: 21501223501
Zdravo. Ova sušara radi sve operacije, osim što čini mi se slabo zagreva unutrašnji prostor, a time i nedovoljno sušenje. Ne koristi klasičan grejač, već toplinsku pumpu(kompresor). Proveravani releji na programatoru i sve u redu. Šta je najčesti problem kod ovakvih sušara što rade na ovom principu, freon, kompresor, kondezator, senzor toplote ili nešto drugo.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro

Post napisao jaro » 24 Sep 2025, 05:53

Najčešće nešto drugo - kupuju drugu. Uglavnom ono što si napisao, freon, kompresor...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936

Post napisao sim » 24 Sep 2025, 08:25

Prvo rasklopis i proveris koliko je zaprljana, zapusenost saca i tunela drasticno umanjuje susenje.
Ako je sve cisto onda je najverovatnije nedostatak freona ili ti u prevodu imas rupu i curi gas.
SIMkom

borat
_
_

Post napisao borat » 28 Sep 2025, 20:27

Bacis u djubre, pustila gas na spoju ili porucis toplotnu pumpu u kompletu oko 250e.

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 29 Sep 2025, 08:35

Tako sam i mislio , Hvala .lp

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 29 Sep 2025, 10:05

junuzovic je napisao:
29 Sep 2025, 08:35
Tako sam i mislio , Hvala .lp
Za šta i kome se zahvaljuješ u ovoj temi?

U ovoj temi uopšte nisi učestvovao
- Da li si pobrkao teme?
- Da li odgovaraš u ime kolege @icko?
- Da li imaš dva naloga na istom forumu?
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Kole
_
_

Post napisao Kole » 30 Sep 2025, 12:10

Ja bih se po ovom pitanju složio sa ovim što je napisao Ivan. Znači prvo bih proverio da nije zaprljana iznutra i očistio. Ako nije to u pitanju, onda je izgubila gas. Koristiš dok možeš, kad više ne suši očerupaš, odsečeš gajtan, povadiš od delova šta valja, ostalo na kilo i kupiš novu.

Ali prvo razmisli da li ti je sušara neophodna, koliko veša pereš i da li možeš da sušiš na štrik ili leptir sušač ili ne. Ne znam kakva je situacija kod vas u Makedoniji, ali ovde kod nas u Srbiji struja je sve skuplja, evo sad će od 1. oktobra opet da poskupi i ne treba je trošiti ni na šta što ne mora.

Ja sam sve redukovao što sam mogao, veš mašinu i bojler puštam samo noću, a kuvam, peglam i usisavam rano ujutro oko 6 sati da ne trošim po skupljoj tarifi. Isto sam prestao da usisavam tvrde podove, njih čistim metlom i obrišem džogerom, usisivač koristim samo za tepihe i nameštaj. Košulje peglam samo kragnu i manžetne, ostalo ide pod džemper, pa se ne vidi. Mobilne telefone punim na poslu. Poskidao sam sve Edisonove sijalice i stavio Led i one fluorescentne spiralne sijalice sa živinom parom. E sad na frižider ne mogu da utičem, on se pali kad mu poraste temperatura, bila struja skuplja ili jeftinija, a isto koristim televizor, muzičke uređaje i kompjuter i po skupljoj i po nižoj tarifi. A i pored svega toga, ipak mi račun sve veći. A koliko plaćaju struju ovi što ne paze ništa, to samo mogu da zamislim.

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936

Post napisao sim » 30 Sep 2025, 17:47

Sve to džaba
Postavljac teme postavio pitanje i vise se nije pojavio na forum nije ni čitao ovo nase.
SIMkom

borat
_
_

Post napisao borat » 30 Sep 2025, 22:10

Kole je napisao:
30 Sep 2025, 12:10
Ja bih se po ovom pitanju složio sa ovim što je napisao Ivan. Znači prvo bih proverio da nije zaprljana iznutra i očistio. Ako nije to u pitanju, onda je izgubila gas. Koristiš dok možeš, kad više ne suši očerupaš, odsečeš gajtan, povadiš od delova šta valja, ostalo na kilo i kupiš novu.

Ali prvo razmisli da li ti je sušara neophodna, koliko veša pereš i da li možeš da sušiš na štrik ili leptir sušač ili ne. Ne znam kakva je situacija kod vas u Makedoniji, ali ovde kod nas u Srbiji struja je sve skuplja, evo sad će od 1. oktobra opet da poskupi i ne treba je trošiti ni na šta što ne mora.

Ja sam sve redukovao što sam mogao, veš mašinu i bojler puštam samo noću, a kuvam, peglam i usisavam rano ujutro oko 6 sati da ne trošim po skupljoj tarifi. Isto sam prestao da usisavam tvrde podove, njih čistim metlom i obrišem džogerom, usisivač koristim samo za tepihe i nameštaj. Košulje peglam samo kragnu i manžetne, ostalo ide pod džemper, pa se ne vidi. Mobilne telefone punim na poslu. Poskidao sam sve Edisonove sijalice i stavio Led i one fluorescentne spiralne sijalice sa živinom parom. E sad na frižider ne mogu da utičem, on se pali kad mu poraste temperatura, bila struja skuplja ili jeftinija, a isto koristim televizor, muzičke uređaje i kompjuter i po skupljoj i po nižoj tarifi. A i pored svega toga, ipak mi račun sve veći. A koliko plaćaju struju ovi što ne paze ništa, to samo mogu da zamislim.
Napunis i prodas kao malo koriscenu iz Nemacke.

icko
___
___
Specialty: tv

Re: Sušara Hotpoint TDHP871RP(UK) ne suši dobro (ODUSTAO)

Post napisao icko » 19 Okt 2025, 19:59

Odustao sam od dalje opravke nakon prva 2 odgovora, nakon čišćenja, nakon zamene kondenzatora sa novim od 18μF, prethodni je imao samo 4, al je ipak startovao kompresor, sve je to bilo bez efekta, jako mlako grejanje i dao savet da se konsultuju sa majstorima koji rade punjenje freona i to je to. Ne znam šta su uradili. Ja zbog obaveza i ne stignem na vreme da odgovorim. Pozdrav.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”