Beko WKL15080DB pregrejava vodu RESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- ___
- Contact person: Darko
- Specialty: whitegoods
Re: beko wkl15080db pregrejava vodu
Ljudski je izviniti se.Ovom prilikom ti se izvinjavam ovo sto sam napisao ne odnosi se na tebe.
Mnogi traze pomoc na forumu pa se nikad vise ne pojave a mi ovde odgovaramo na postove sami sebi.
Verovatno je neki problem sa modulom obzirom da si kako kazes sve ispitao na masini.
Mnogi traze pomoc na forumu pa se nikad vise ne pojave a mi ovde odgovaramo na postove sami sebi.
Verovatno je neki problem sa modulom obzirom da si kako kazes sve ispitao na masini.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Drago mi je da si majstor jer će se tako lakše popraviti evo daću ti par smjernica:
Moraš prvo locirati gde je kvar elektronika ili ostalo znači na konektor od grijača dodaj tinjalicu da vidiš šalje li elektronika napon i kada na taj vod pošto si majstor već ćeš to rješiti a to ti je već pola posla ako je to uredu idi na grijač i traži proboj na masu velike su ti šanse da ćeš u ove dve kontrole naći i uzrok problema ako šta uočiš javi ekipa je tu da pomogne.sretno....
Moraš prvo locirati gde je kvar elektronika ili ostalo znači na konektor od grijača dodaj tinjalicu da vidiš šalje li elektronika napon i kada na taj vod pošto si majstor već ćeš to rješiti a to ti je već pola posla ako je to uredu idi na grijač i traži proboj na masu velike su ti šanse da ćeš u ove dve kontrole naći i uzrok problema ako šta uočiš javi ekipa je tu da pomogne.sretno....
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Kad bude grijač u vodi, ponovo upozoravam, ištekati mašinu iz struje i tada provjeriti proboj na masu to jest tjelo grijača...nije bitan otpor samog grijača, nego otpor prema masi kad je u vodi....tada pravi proboj...najmanje 10 slučajeva takvih sam imao zadnji godinu dana...U 90% slučajeva kad mašina izbacuje osigurač, problem je grijač...možda kod tebe i taj RSO izbacuje osigurač ali moramo biti sigurni šta je sa grijačem...a to što prokuvava je u krugu ( grijač, NTC, relej grijača) ako je elektronika ispravna...Ajmo malo pojednostavit...naprimjer ako izabereš program za vunu i on je na 40 stupnjeva, i voda dostigne tih 40 stupnjeva ali NTC " laže procesoru da je temperatura 5 stupnjeva, šta preostaje tom jadnom procesoru nego da zamoli relej grijača da pusti još struje na grijač jer je program predviđen za 40 stupnjeva...I šta će onda jadni grijač koji je u tehnološkom smislu obična budala to jest komad žice koji se grije pri prolasku struje nego da grije previše...Ako je taj tvoj NTC 5,5koma, ne mora značit da ispravno radi...Komponente na mašinama često pokazuju ispravne vrijednosti pri mjerenju a u praksi ne rade kako treba... 

- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
Potpisujem ovo sto je mivageze napisao ,
i dodajm , prati vrednosti ntc-a dok radi grejanje , , isto i provera veze zica izmedju ntc i elektronike .

i dodajm , prati vrednosti ntc-a dok radi grejanje , , isto i provera veze zica izmedju ntc i elektronike .
-
- bela tehnika
svaki majstor koji želi raditi sa elektronskom mašinama mora da ima i odgovarajući alat za dijagnostiku koji će bitno ubrzati taj proces i olakšati rad.U prilogu je slika alata potrebnog za to bez nekih pretenzija da se hvalim ali ću malo izić iz teme uz izvinjenje moderatorima.Prije nekoliko godina sam prvi pu t se susreo sa energizerom na Candy-jevom seminaru,stavi slovenac to u zid i radi test mod na mašini za par minuta sve je obavljeno i čovek zna šta je u kvaru a to da bi se uradilo klasičnom metodom treba koji sat a da ne pričam što čovek nije odavijo ni jedan šaraf na mašini a već zna šta je u kvaru.Od tada imam energizer u autu i višestruko mi se isplatijo a da nepričam da imam sada sa ugrađenom SD karticom gde mogu ostaviti mašinu da odradi posle izvaditi karticu i na laptopu viditi sve radne procese.Ja sam imao tu nesreću da sam učijo radeći a često i na svojim greškama i nisam imao fanzo forum da upitam što mi nije jasno kao mi sada već samo iskusnije kolege gde sam često posle pitanja bijo gluplji nego pre i nezadovoljan odgovorom koji mi nije često ništa pomogo.Drage kolege generalni savjet.Svaka mašina koja je donjeta u vaš servis a vama je nepoznata smatrajte je blagom i vašom srećom jer imate mogućnost da se upoznate sa njom i vidite djelove i kako radi a to će pomoći kad taki uređaj radite na terenu.
Tako je Zdravko, bez dobre mjerne tehnike i pravog alata uskoro će se moći samo obilazit oko mašine i pjevat borbene...ali netreba nikad zaboravit i potpis u postovima našeg kolege Jare...." BEZ ALATA NEMA ZANATA....A BEZ ZNANJA, ĐŽABA TI I ALAT" 

-
- bela tehnika
evo sam usliko alat o kojem pričam ali je preveliki format pokušavam ga staviti.
Sliku je vrlo lako smanjiti u programu "BOJANJE", ima ga gotovo svako računalo...neznam kako ti smanjuješ kad slikaš telefonom, ali ovo je vrlo zgodno... 

-
- bela tehnika
nemam taj program pogledat ću pošto je sistem nanovo instaliran sada sam instalirao picasu a izgeda da ću morati foto šop a nemogu naći instalacijski cd nikako.
ipak je kolega mivageze bio u pravu.pod vodom je grejac imao neznatni proboj,oko 630 kohma,sto jeste zapravo jako velik otpor,ali u ovom slucaju i te kako bitan.verovatno je taj otpor bivao cak i manji prilikom rada grejaca.kako god,zamenio sam grejac i rso filter,i masina radi.hvala svim kolegama na savetima,a ja stavljam tacku na temu,i reseno u naslov teme 

- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Re: beko wkl15080db pregrejava vodu RESENO
Eto vidis, da si merio osetljivijim instrumentom, resio bi to za pola sata sa kafom.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Re: beko wkl15080db pregrejava vodu RESENO
Drago mi je da si riješio problem i ponavljam...kad iskače osigurač u 90% slučajeva je krivac grijač... 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 1498 Pregledano
-
Zadnji post napisao Djomla88
14 Feb 2016, 18:38
-