Ves masina EIDA S18.5 podesavanje presostata
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Ves masina EIDA S18.5 podesavanje presostata
Bice da nisi dobro nesto povezao, ili je greska na nekom mostu...
Raskaci sve zice sa pg, postavi mostove, pa povezi prema semi od pg koji ubacujes, ako mu nisu osteceni neki kontakti, a ostalo u masini ispravno, mora da radi!
Raskaci sve zice sa pg, postavi mostove, pa povezi prema semi od pg koji ubacujes, ako mu nisu osteceni neki kontakti, a ostalo u masini ispravno, mora da radi!
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Proveri ponovo vezu izmedju hidrostata,ventila,programatora.Nesto ti je promaklo
pozdrav prijatelju kažeš kako je prvi put stalno primala vodu preko ventila pranja na svakom programu , a kasnije sve u redu na pretpranju , provjeri taj elektroventil da ne blokira na pranju ,tu su stari ventili i na klipu ima mala gumica koja može da se lijepi pa ostaje otvoren ili zalijepi pa neće da prima .najbolje stavi nov ventil sretno želio sam pomoći
Hvala prijatelju,
sve sam proverio i moguce da i elektroventili zezaju. Medjutim, pre par dana proverim ovaj novi termostat sto sam stavio NZ35/88. Izvadim ga utopim u vodu koju postepeno zagrevam, merim temperaturu i otprilike na 35C izbaci tj. prekine kolo. To je ok, medjutim posle mu treba dosta vremena da spoji. Stavim ga u hladnoj vodi na 9C ali ni tada ne spoji vec posle izvesnog vremena(5 minuta otprilike). Moguce da mi i on pravi problem.
Zna li neko gde ima da se kupi ili poruci ovaj termostat?
sve sam proverio i moguce da i elektroventili zezaju. Medjutim, pre par dana proverim ovaj novi termostat sto sam stavio NZ35/88. Izvadim ga utopim u vodu koju postepeno zagrevam, merim temperaturu i otprilike na 35C izbaci tj. prekine kolo. To je ok, medjutim posle mu treba dosta vremena da spoji. Stavim ga u hladnoj vodi na 9C ali ni tada ne spoji vec posle izvesnog vremena(5 minuta otprilike). Moguce da mi i on pravi problem.
Zna li neko gde ima da se kupi ili poruci ovaj termostat?
- jaro
- bela tehnika
I dalje ces se muciti dok nas ne poslusas.
Programator je dobro povezan, provereno dvaput. Ispitan omski za svaki korak prema semi i sve radi.
Znaci jedino ostaju elektroventili - termostat.
Znaci jedino ostaju elektroventili - termostat.
- jaro
- bela tehnika
po tvom prvom opisu rada masine, NIJE kvar u termostatu, niti u ventilu, imas neki propust, ili daj opis trenutnog rada masine.
Defektan programator.
Na kraju sam skinuo programator otvorio ga i odmah vidljiv defekt iako je programator nov, tacnije nekoriscen. Na stopi 12B nema je kontaktna povrsina s unutrasnje strane i kada preklopnik dodje u polozaj 12B nema kontakta.
Zbog toga je i masina stala nakon pretpranja, jer bi tada trebao da se aktivira motor tajmera preko kontakta 12B.
Probusio sam dvojkom i ubacio srafce koje je sad kontaktna povrsina.
Ispitano omski i desava se sledece... motor tajmera mi se sada preko kontakta 12B ukljucuje cim masina primi vodu, takoreci od samog pocetka pretpranja a po semi se vidi da bi trebao da se ukljuci tek na koraku 6. Da li je tako?
Ako je to greska onda cu morati malo turpijicom da skratim glavu srafa.
Na kraju sam skinuo programator otvorio ga i odmah vidljiv defekt iako je programator nov, tacnije nekoriscen. Na stopi 12B nema je kontaktna povrsina s unutrasnje strane i kada preklopnik dodje u polozaj 12B nema kontakta.
Zbog toga je i masina stala nakon pretpranja, jer bi tada trebao da se aktivira motor tajmera preko kontakta 12B.
Probusio sam dvojkom i ubacio srafce koje je sad kontaktna povrsina.
Ispitano omski i desava se sledece... motor tajmera mi se sada preko kontakta 12B ukljucuje cim masina primi vodu, takoreci od samog pocetka pretpranja a po semi se vidi da bi trebao da se ukljuci tek na koraku 6. Da li je tako?
Ako je to greska onda cu morati malo turpijicom da skratim glavu srafa.
- bracans
- bela tehnika
A sto volim stare mehanicke programatore, turpijica tamo, vamo malo zakrenem i to radi. 

Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
Hahaha... druze, dok je bilo doba mehanike uredjaji su pravljeni da traju a i kada zakazu malo kreativnosti i resi se problem. Ovo sada doba elektronike je golo g... sve se pravi od danas za sutra, sklapa na brodovima, kvalitet komponenti cirkus... i ako uredjaj potraje par godina da castimo celu kafanu
Nego da se vratim na masinu, isturpijao ja to propisno... sada omski ispitano po semi, sve ok.
Vratim programator veceras na masini pa da vidim...

Nego da se vratim na masinu, isturpijao ja to propisno... sada omski ispitano po semi, sve ok.
Vratim programator veceras na masini pa da vidim...
- jaro
- bela tehnika
Treba da ima kontakt: 1-0-2, pratis greben, i to je to. U ranijim postovima si napisao da si to proveravao...?
Napravio sam bio previd. Oko presostata, pumpe, nivo vode... i vise sam se bio koncentrisao 6 korak 11-11T kada masina treba da uzme vodu(pumpa), i to je omski bilo ok pa sam pretpostavio da je programator ok. Skroz sam zaboravi da u 6 koraku treba i motor tajmera da se ukljuci.
Masina odradila celo pranje bez problema, pusticu je i sutra jos jednom pa ako bude ok sklapam je.
Pozdrav
Masina odradila celo pranje bez problema, pusticu je i sutra jos jednom pa ako bude ok sklapam je.
Pozdrav
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 8 Odgovori
- 3181 Pregledano
-
Zadnji post napisao felix_sk11
30 Jun 2013, 15:55
-
- 5 Odgovori
- 4385 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
16 svi 2015, 08:33
-
-
eida masina za susenje vesa potrebna sema
napisao Mega Elektro SU » 18 Feb 2009, 22:09 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1876 Pregledano
-
Zadnji post napisao glozanski
18 Mar 2009, 10:52
-
-
-
Eida 14.5 i programator PG701 02 tip 900 [REŠENO]
napisao stankosi » 11 Feb 2011, 18:01 » u VEŠ MAŠINE - 12 Odgovori
- 3175 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigo
18 Feb 2011, 18:30
-
-
-
Re: EIDA 16.5 l ne ukljucuje presostat (RESENO)
napisao misic021 » 30 Nov 2011, 00:49 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 1658 Pregledano
-
Zadnji post napisao mladjo372618
17 Dec 2011, 08:02
-
-
- 12 Odgovori
- 3220 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
22 Sep 2008, 23:56