CANDY ECLYPSA CJ433T - REŠENO

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: CANDY ECLYPSA CJ433T

Post napisao jaro » 26 Okt 2012, 06:58

dekiii je napisao: Cim ovo montiram,ako bude sve ok postavljam tutorijal mog mucenja sa gomilom slika.

Nemoj, molim te.

Kao da smo gledali.

Kakve smo srece, jos bi videli i neki magnet u masini koji do sad nismo videli...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

mivageze

Post napisao mivageze » 26 Okt 2012, 11:31

Šta se dešava DEKIII...je si li živ....malo smo se zabrinuli, postao si nam ko član familiie...ili ti više ne trebamo sad kad si dotaknuo dno, pa ćeš sastavit sam samo obrnutim redom...????? :lala:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan

Post napisao IvanBG » 26 Okt 2012, 12:59

Verovatno se odužila nabavka delova, nije to crevo baš lako naći. Ne kapiram samo kako ga pokida, uradio sam do sada 10ak eklipsi i ni na jednoj nisam menjao niti jedno crevo. No, sve je drugačije kada se radi u sopstvenoj režiji... :roll: Kad majstor radi, onda dišu u vrat "kad će biti, kad će biti..." a kad rade sami ni mesec dana im nije mnogo da budu bez mašine. Kad majstor naplaćuje, 50j je kao kuća, a kad kupuju sami delove odmah izvade tu sumu, nije problem. Kad majstor naplaćuje dolazak, nije im dobro i uvek je mnogo (a i "kako se samo usuđuje to da naplati!?") a kad sami lutaju po gradu 3 dana tražeći delove onda nisu problem ni gorivo ni autobuske karte.
:fanzo:
Inače, meni sklapanje traje uvek skoro duplo duže nego rasturanje, pa ako tako bude bilo i u ovom slučaju, družićete se i sledeće ndelje... lolzi
:pivopije:

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 26 Okt 2012, 13:12

Cuj nedelje...eh kolega...znas da mi mnogo volimo druzenja, te s toga....ide i nova godina... (zurka)
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 26 Okt 2012, 21:57

Zdravo svima
ves masina za sada radi prvo pranje nakon popravke.

Evo da ispricam neka moja iskustva,uglavnom gde sam gresio.
1.Prva greska mi je sto dadoh onolike pare za lezajeve,potpuno ste bili u pravu.
2. Druga grska mi je kad sam slikao i belezio sve sto skidam nisam napisao 2 srafa za kapilarni termostat(napisao sam za obican termostat ali druga dva razlicita na slici)Ispalo je da imam visak dva srafa pa sinoc izgubih 2 sata u trazenju gde im je mesto koje sam najzad nasao (nema viska ni manjka).
Drugi put jos bolje beleske.
3.Treca greska nisam zategao dovoljno maticu na novom grejacu pa mi je hmmm curela voda...(brzo sam iskljucio i zategao,prosusio).

Poslusao sam savet za kupovinu i nasao sam "adekvatan" grejac- Sreckov 1950w ali je kraci od originala bar 3 cm...
Za ono debelo crevo je moja greska ,nije pocepano,nego sam ja ocoravio.Komsija mi otvorio oci kad sam krenuo da kupim crevo,ono je takvo fabricki,valjda zbog hidrostata..?

Ono sto nisam znao ili sto mi je bilo najteze jeste sledece.
To je odradio moj komsija Milovan u par navrata,a ja sam gledao ili pomagao.
skidanje maske za dugme prekidaca (plasio sam se onih plasticnih zabica da ne puknu)
odsrafljivanje onog srafa na remenici,potom remenica skidanje i zamena lezajeva i semeringa
(mislio sam unistice mi bubanj od onolikog udaranja,jos nismo stavili maticu na osovinu....,a nesrecnim radapcigerom zamalo da zauvek zeznemo remenicu)
E sad oni "amortizeri",dva gore su zicane opruge,a oni donji su na bazi magneta,namucili su me mnogo prilikom vracanja bubnja.
Tri puta su mu spadale nozice iz tih "magnetnih amortizera"(ne znam kako da ih nazovem,ali su ogromna glupost).Oborio masinu na ledja ili bok ,nozice obavezno spadaju...Prvo sam ubacio bubanj bez prednjeg betona,pa sam ga ubacio otpozadi,pa su se nozice opet otkacile.....Tek kad sam pozvao dva rodjaka da drze bubanj sa nakacenim prednjim betonom,uspeo sam da uglavim nozice bubnja u te "magnetne"amortizere.
Na kraju mi je komsija namestio gumu na vratima i ono dugme masku za dugme programatora.

evo dok pisem ovo,stade mi masina.
Stavio sam nesto malo belog vesa za test pranje. Uzelo je vodu,lepo obrtalo i levo i desno,pumpa izbacila vodu,i nisam siguran dal je ponovo uzela jer sam pisao ovde,uglavnom je vrtela i odjednom stala. Iskljucio sam je misleci na grejac ,pomerio sam programator nadalje Pritisnuo sam prekidac sa kartoncicem,i proradila je centrifuga ,veoma jako pa sam je ugasio.Proverio nov grejac ,ima 32 Oma,znaci radi....
Sta li mu je sada?
Bitno je da nema lupanja zaribalih lezajeva pri radu i da za sada voda nigde ne curi .
Ima li neki savet?

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 26 Okt 2012, 22:07

sad gledah,pa mije jasno dal je moguce da sam mu slucajno iskljucio dovod vode....,opet sam je otvorio....
dal je moguce da ova candy masina ima neki zastitni mehanizam,da ako nema vode,iskljucuje njen rad(grejac je odradio svoj posao dok je bilo vode),dok nije izbacila prvu vodu.....
dal je moguce da sam tolko zaludeo da sam iskljucio vodu????
ponovo sam je pustio ,sada na predpranje,normalno uzima vodu....
idemo ispocetka dok neko ne sizne....
valjda je samo do "iskljucenog dooda vode"

dekiii
_
_

Post napisao dekiii » 27 Okt 2012, 02:04

Drugo pranje proslo uspesno,bez problema.
Zatvorio sam i gornji i zadnji poklopac,i spremna je za normalno pranje,ne lupa,sve operacije lepo radi,nigde ne curi ....
Mogu samo svima vama da se zahvalim na pomoci.
Ne mogu da verujem,ali kod prvog pranja sam nakon sto je masina uzela vodu,iskljucio vodu(zaludeh).
Sad mozemo da otvaramo neku drugu temu ili da prosirimo ovu.
Naprimer kako se to ispituje rad programatora brzi i spori krivuljari sa elektricnom semom.
nesto sam cuo i citao,a tek na Candiju provalih sta su to brzi i spori krivuljari.To je ona crvena plastika koja je povezana na dugme programatora,i sa onim "limenim lenjirom" i oprugom povezana sa kadicom za prasak.O toj temi sam bas slab.
Ustedeh ja dobre pare....kad imam mnogo vremana na raspolaganju
Jos jednom hvala svima.
:pivopije:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan

Post napisao IvanBG » 27 Okt 2012, 03:25

Gde li samo nađe grejač domaće male privrede??? :shock: Em nije iste snage (mada to nije toliko strašno) em verovatno nije ni za plastične kazane (nema zaštitu). Osim ako Srećko nije počeo i njih da radi, mada koliko ja znam - nije, a to je verovatno grejač za starije modele Candy-ja i ima pliću diht-gumu. Ako je taj, kad rikne, pozdravi se i sa kadom. Zato bolje lepo očisti stari kad već imaš vremena i vrati ga gde je i bio... :roll:
PS batali bolje to sa programatorima, nije ti ni ovo sve baš išlo od ruke, da ne bi komšije ništa od posla... :fanzo:

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Dejan Matejić

Post napisao dejan-dexi » 27 Okt 2012, 11:47

Iskreno,
trebalo bi zakljucati ovu temu , lageri su zamenjeni.

mivageze

Post napisao mivageze » 27 Okt 2012, 13:09

Ključaj ovo,dosta je...ne bi loše bilo i zabetonirat temu... :oklagija

Stolle
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Stolle » 27 Okt 2012, 15:59

:lala: Ok, nećemo zaključavati. Upisaću rešeno u naslovu i za ovaj slučaj, dosta je pisanja.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

drogi
_
_

Post napisao drogi » 07 Jul 2014, 08:26

ZDRAVKO T je napisao:U prilogu je nešto podataka neće ti baš puno pomoći ali nek se nađe.
Ovaj fajl mi je ustedeo dosta vremena. Hvala! :mrgreen:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”