Zdravo svima
ves masina za sada radi prvo pranje nakon popravke.
Evo da ispricam neka moja iskustva,uglavnom gde sam gresio.
1.Prva greska mi je sto dadoh onolike pare za lezajeve,potpuno ste bili u pravu.
2. Druga grska mi je kad sam slikao i belezio sve sto skidam nisam napisao 2 srafa za kapilarni termostat(napisao sam za obican termostat ali druga dva razlicita na slici)Ispalo je da imam visak dva srafa pa sinoc izgubih 2 sata u trazenju gde im je mesto koje sam najzad nasao (nema viska ni manjka).
Drugi put jos bolje beleske.
3.Treca greska nisam zategao dovoljno maticu na novom grejacu pa mi je hmmm curela voda...(brzo sam iskljucio i zategao,prosusio).
Poslusao sam savet za kupovinu i nasao sam "adekvatan" grejac- Sreckov 1950w ali je kraci od originala bar 3 cm...
Za ono debelo crevo je moja greska ,nije pocepano,nego sam ja ocoravio.Komsija mi otvorio oci kad sam krenuo da kupim crevo,ono je takvo fabricki,valjda zbog hidrostata..?
Ono sto nisam znao ili sto mi je bilo najteze jeste sledece.
To je odradio moj komsija Milovan u par navrata,a ja sam gledao ili pomagao.
skidanje maske za dugme prekidaca (plasio sam se onih plasticnih zabica da ne puknu)
odsrafljivanje onog srafa na remenici,potom remenica skidanje i zamena lezajeva i semeringa
(mislio sam unistice mi bubanj od onolikog udaranja,jos nismo stavili maticu na osovinu....,a nesrecnim radapcigerom zamalo da zauvek zeznemo remenicu)
E sad oni "amortizeri",dva gore su zicane opruge,a oni donji su na bazi magneta,namucili su me mnogo prilikom vracanja bubnja.
Tri puta su mu spadale nozice iz tih "magnetnih amortizera"(ne znam kako da ih nazovem,ali su ogromna glupost).Oborio masinu na ledja ili bok ,nozice obavezno spadaju...Prvo sam ubacio bubanj bez prednjeg betona,pa sam ga ubacio otpozadi,pa su se nozice opet otkacile.....Tek kad sam pozvao dva rodjaka da drze bubanj sa nakacenim prednjim betonom,uspeo sam da uglavim nozice bubnja u te "magnetne"amortizere.
Na kraju mi je komsija namestio gumu na vratima i ono dugme masku za dugme programatora.
evo dok pisem ovo,stade mi masina.
Stavio sam nesto malo belog vesa za test pranje. Uzelo je vodu,lepo obrtalo i levo i desno,pumpa izbacila vodu,i nisam siguran dal je ponovo uzela jer sam pisao ovde,uglavnom je vrtela i odjednom stala. Iskljucio sam je misleci na grejac ,pomerio sam programator nadalje Pritisnuo sam prekidac sa kartoncicem,i proradila je centrifuga ,veoma jako pa sam je ugasio.Proverio nov grejac ,ima 32 Oma,znaci radi....
Sta li mu je sada?
Bitno je da nema lupanja zaribalih lezajeva pri radu i da za sada voda nigde ne curi .
Ima li neki savet?