hibridni brojac

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
matori67
_
_

hibridni brojac

Post napisao matori67 » 02 Feb 2011, 15:19

pozdrav cenjenim strucnjacima i kolegama. Da ne duzim puno,ja bi vas zamolio ako je moguce ,recimo neko uopsteno objasnjenje ili savet sto kod ves masina cini hibridni brojac.
Radi se o tom da sam kolegi (koji nije pri netu) trazio kodove greske za bauknecht ves masinu,bila je F7, i zamenio je cetkice(koje su i bile na izdisaju) i triak (koji je bio ok,al kaze za svaki slucaj).Masina nakon 3 nedelje urednog rada opet ispisuje istu gresku(cetkice ok,triak ok, ozicenje ok,kao i ostalo sto je mogao iskontrolisati unimer-om)
Na nekim forumima sam naletio na pisanje kako je tu u pitanju hibridni brojac,sad ja se ne mogu pohvaliti prevelikim znanjem iz elektronike pa bi zamolio nekog od ,ipak experata elektronike,da mi mozda to pojasni. Cak masina ta nije nesto mlada (skoro 20god),a kod tv servisera sam u plazma tv-ima vidio to sto oni nazivaju hibridnim kolima, par ljudi koje znam i bave se elektronikom nisu mi ipak mogli pomoci oko tog pojma kod vesmasine.... Hvala puno

Honorarac
Preminuo
Contact person: Damir
Specialty: whitegoods

Re: hibridni brojac

Post napisao Honorarac » 02 Feb 2011, 16:08

F7 na sudomasinama je greska protokomera.
IMG_8508.JPG
IMG_8508.JPG (16.8 KiB) Pregledano 1041 put.
Na ves masinama je to greska motora, triaka, veza.

matori67
_
_

Post napisao matori67 » 05 Feb 2011, 18:20

Hvala ti Honorarac,toliko sam preneo kolegi. On je u medjuvremenu ,rece, zamenio bravicu(jer se nakon kratkog vremena od pocetka rada upali lampica koja kaze da su vrata slobodna),zamanio taho-spulnu.I dalje mu masina stane na 48.min i ispise F7.
Jos sam mu savetovao da iskontrolise kolektor(prostor izmedju lamelica).
Nego, mene i dalje muci to sto ne mogu definisati na sta se misli pod pojmom hibridni brojac -kako te masine "broje" vreme, da li je to odredjeno kolo posebno zaduzeno tj.ima tu funkciju. Razmisljao sam da, mozda recimo pumpa za izbacivanje vode ima neko vreme odredjeno da izbaci vodu ,pa ako u tom vremenu kontrola ne dobije signal od hidrostata da je voda izbacena ,ili isto tako sa grejanjem i termostatom ili NTC -mozda se to naziva tim brojacem. Ali opet ako uzmem grejanje vode (u nekom vremenskom okviru) ,temperatura vode koju masina uzme iz vodovoda nije ista danas i negdje u julu ,avgustu ...pa mi to opet nema smisla .... To je neko moje razmasljanje,pa ako neko to definitvno zna zamolio bih ga da mi pomogne u mojim nedoumicama.

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
Contact person: ZDRAVKO

Post napisao ZDRAVKO T » 05 Feb 2011, 21:08

Ovo na slici možda i tako zovu ali to je brojač protoka vode koji regulira količinu vode koju mašina prima i na neki način mjenja nivostat,susreće se na novijim uređajima a mi ga susrećemo u boš i sličnim suđarama.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

Odgovori

Natrag na “VEŠ MAŠINE”