Re: EIDA 16.5 l ne ukljucuje presostat (RESENO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Pozdrav
Niska EIDA 16.5L, 15 godina, imam sledeci problem.Menjao sam lezajeve i po zavrsenom poslu, kod 3-4 pranja od menjanja,masina prima vodu bez zelje da se zaustavi, bez obzira sto je bubanj skoro pun vode. Ustanoljeno je da je usled vibracija spalo crevo sa presostata.
Prvo pitanje bi glasilo- ako je to crevo tako labavo nataknuto (ili se unutrasnji precnik gumenog creva vremenom razglibio ) na presostat i ima tendenciju ispadanja, treba li se ucvrstiti ta veza nekom metalnom mini selnom ? Ili menjati crevo ?
Crevo je isprobano na produvavanje prema bubnju i nema prepreka.Presostat je isproban na duvanje i prebacuje (skljoca dva puta),pri cemu se i instrumentom moze utvrditi da pod pritiskom prebacuje vezu 11-13 i 21-23.
Ali kada se masina pusti u rad presostat ne prebacuje, mada voda udje ,mislim do polovine gumenog creva koje povezuje bubanj i presostat. U cemu je problem ?
Zapazio sam jos jedan detalj za koji ne znam da li utce na gore pomenutu problematiku.Na gumenom crevu koje povezuje bubanj i presosstat, dole kod bubnja,gde je lepljeno ,malo flisuje,tj. vlazi.Ocigledno da je lepak vremenom malo popustio.Ali napominjem da su to par kapi vode i da voda ulazi do polovine creva prema presostatu, a on na taj pritisak ne reaguje, nego masina puni bubanj do besvesti.
Niska EIDA 16.5L, 15 godina, imam sledeci problem.Menjao sam lezajeve i po zavrsenom poslu, kod 3-4 pranja od menjanja,masina prima vodu bez zelje da se zaustavi, bez obzira sto je bubanj skoro pun vode. Ustanoljeno je da je usled vibracija spalo crevo sa presostata.
Prvo pitanje bi glasilo- ako je to crevo tako labavo nataknuto (ili se unutrasnji precnik gumenog creva vremenom razglibio ) na presostat i ima tendenciju ispadanja, treba li se ucvrstiti ta veza nekom metalnom mini selnom ? Ili menjati crevo ?
Crevo je isprobano na produvavanje prema bubnju i nema prepreka.Presostat je isproban na duvanje i prebacuje (skljoca dva puta),pri cemu se i instrumentom moze utvrditi da pod pritiskom prebacuje vezu 11-13 i 21-23.
Ali kada se masina pusti u rad presostat ne prebacuje, mada voda udje ,mislim do polovine gumenog creva koje povezuje bubanj i presostat. U cemu je problem ?
Zapazio sam jos jedan detalj za koji ne znam da li utce na gore pomenutu problematiku.Na gumenom crevu koje povezuje bubanj i presosstat, dole kod bubnja,gde je lepljeno ,malo flisuje,tj. vlazi.Ocigledno da je lepak vremenom malo popustio.Ali napominjem da su to par kapi vode i da voda ulazi do polovine creva prema presostatu, a on na taj pritisak ne reaguje, nego masina puni bubanj do besvesti.
Zadnja izmena: misic021, dana 14 Dec 2011, 00:19, ukupno menjano 1 put.
Re: EIDA 16.5 l ne ukljucuje presostat
To crevo si mozda razlabavio dok si menjo lagere pa se posle nekoliko pranja izvuklo.Moze da stavis neku stegu ,ili lepak neostik.Samo pazi ako si skracivao to crevo da nije sada kratko. Desava se da prilikom opterecenja masina nalegne udole od tezine i da se olabavi i opet izadje.Isto tako nije lose da izvadis to crevo ida ga ocistis izunutra jer se desi da se natalozi prasak i ne dozvoli da vazduh vrsi pritisak na membranu hidrostata. Isto tako na nishkim masinama se desava da ako je motor u kratkom spoju da se desava isto.To mozes da proveris tako sto kad masina primi dovoljno vode da reagira hidrostat a ona nastavlja da prima vodu ,iskjuci masinu sa napona i izvadi konektor sa motora. Kad je ponovo ukljucish ako ne prima vodu vise onda je u motor u kvaru.Isto tako moguce je daje i sam hidrostat u kvaru i gubi vazduh negde.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Re: EIDA 16.5 l ne ukljucuje presostat
Kod EIDE zna membrana presostata da propušta, a to se ne može ustanoviti duvanjem. S obzirom da živiš u velikom gradu, mislim da je najbolje da potražiš nekog dobrog električara koji radi mašine za veš i rešićeš problem na obostrano zadovoljstvo...

PROBLEM JE BIO U SPLETU NESRETNIH OKOLNOSTI.NAIME, POPRAVLJAJUCU MASINU ,SAMO SAM JE ZAOKRENUO U KUPATILU DA JOJ MOGU PRISTUPITI. MEDJUTIM, U TOM ZAOKRENUTOM POLOZAJU ,NOZICE MASINE NISU BILE IZNIVELISANE, A AMORTIZERI SU NESTO NA STA SUMNJAM DA JE SLEDECE ZA ZAMENU (SAMO KADA BI ME JOS NEKO SAVETOVAO NA KOJI NACIN SE POTAVLJA TACNIJA DIJAGNOZA DA AMORTIZERI NE VALJAJU ). MASINU SMO UKLJUCIVALI ZA PROBU U TOM POLOZAJU U KOM JE BILA (ZAOKRENUTOM ) I DOLAZILO JE DO PRETERANOG TRESENJA PRILIKOM RADA, STO JE OPET UZROKOVALO SPADANJE CREVA SA PRESOSTATA.kADA SAM CREVO MALO PRITEGAO I MASINU IZNIVELISAO DA NE MOZE DA KLACKA , EVO SADA PERE VES. IMAJOS NEKOG SKRIPANJA (PISTANJA) TOKOM OBRTANJA , E SAD NEZNAM DA LI TO REMEN PISTI ILI MOZDA LEZAJEVI (LEZAJ) NA OSOVINI MOTORA. HVALA VELIKO SVIMA NA TRUDU I IZVINJAVAM SE STO SAM ZABORAVIO (SVE DO SADA ) DA ODJAVIM SLUCAJ.
HVALA JOS JEDNOM
HVALA JOS JEDNOM
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Znači postavljanje šelne na crevu od presostata je rešenje .
I moraš da pišeš malim slovima , pa kad stigneš prepravi ceo tekst.
I moraš da pišeš malim slovima , pa kad stigneš prepravi ceo tekst.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Crevo sa presostata ne bi smelo da spadne koliko god da mašina trese ili lupa u toku rada. Verovatno je u proslosti skraćivano jer se uglavnom tako na brzinu obezbedi dobro zaptivanje ako se ispostavi da pusta vazduh. U tom slucaju jedino pravo resenje je zamena creva. Ja ga lepim na oba kraja posto i pored selni vremenom zna da procuri vazduh.
Inace po svemu što je dosad napisano naslućujem da je ova mašina zrela za generalnu reparaciju i uopste nije bezbedna za koriscenje. Ne razumem toliki animozitet ljudi prema majstorima, pogotovu u velikim gradovima gde ih ima dovoljno pa moze i da se bira.

Inace po svemu što je dosad napisano naslućujem da je ova mašina zrela za generalnu reparaciju i uopste nije bezbedna za koriscenje. Ne razumem toliki animozitet ljudi prema majstorima, pogotovu u velikim gradovima gde ih ima dovoljno pa moze i da se bira.

-
- _
- Contact person: Misko
Kolege su ti rekle da je možda crevo kraćeno i da ima lufta na spoju sa presostatom.Pored ovoga proveri amortizere,jer ako su oni loši a ,postoji problem sa ovim prethodnim konstatacijama,onda će ti crevo i dalje spadati.Pozdrav.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 18 Odgovori
- 4679 Pregledano
-
Zadnji post napisao KASA1
04 Sep 2020, 10:30
-