Candy P 6.11 motor ne moze da krene
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Candy P 6.11 motor ne moze da krene
Pozdrav svima
Komsija ima problem sa ves masinom Candy P6.11.Kada je prazna, kada nema vesa radi okretanje i centrifuga.Kada se ubaci ves motor hoce da okrene, kao da krene malo istane, kao da nema snage da krene kada je opterecen. Kais je dobar, nije ishaban, nije labav, nije pretegnut. Pokusali smo da ispitamo kondenzator C=14 mikroF, sa unimerom, ima opseg za merenje kapacitivnosti i pokazuje 14 mikroF. Culi smo pric, da to ne mora da znaci da je kond. ispravan ako se na taj nacin ispituje.probacemo da stavimo drugi,nov kond.
Zanima me sta bi sve mogao da bude uzrok, da li mozda RC clan moze da utice na taj kvar, i sta moze jos da bude problem, osim RC clana? i da li moze da se ispita RC clan, i na koji nacin se on ispituje?ako nije kond. u pitanju i ako nije rc clan, sta bi jos mogao da bude uzrok?
Komsija ima problem sa ves masinom Candy P6.11.Kada je prazna, kada nema vesa radi okretanje i centrifuga.Kada se ubaci ves motor hoce da okrene, kao da krene malo istane, kao da nema snage da krene kada je opterecen. Kais je dobar, nije ishaban, nije labav, nije pretegnut. Pokusali smo da ispitamo kondenzator C=14 mikroF, sa unimerom, ima opseg za merenje kapacitivnosti i pokazuje 14 mikroF. Culi smo pric, da to ne mora da znaci da je kond. ispravan ako se na taj nacin ispituje.probacemo da stavimo drugi,nov kond.
Zanima me sta bi sve mogao da bude uzrok, da li mozda RC clan moze da utice na taj kvar, i sta moze jos da bude problem, osim RC clana? i da li moze da se ispita RC clan, i na koji nacin se on ispituje?ako nije kond. u pitanju i ako nije rc clan, sta bi jos mogao da bude uzrok?
- vlatkocopa
- gx
- Contact person: Vlado
- Phone number: 0038931420808
- Specialty: tv
Re: Candy P 6.11 motor ne moze da krene
Isti slucaj kao kod moje Candy Alise..ispalo je do kondenzatora.

Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))
evo da se javim, posle mukotrpne probe. nazalost nije do kondenzatora
kupili smo novi kond. i namontirali, i nista isti slucaj, stavili smo treci iste vrednotti i nista, stavili smo jaci,umesto 14 mikroF stavili smo 20 mikroF, i opet nista, isti simptomi.Hoce da krene ali nema snage. remenica je ok.nije labav,kais nije pretegnut. kada nema tereta, ili kada ima samo vesa a nema vode u sebi,tj. kada je malo opterecenje, tada uspe da okrene levo desno i centrig=fugu, a cim se optereti sa vodom onda kao da nema snage. lezajevi su zamenjeni,i na motoru, i na bubnju, tako mi je rekao. Ne znam sta moze da bude. proveravali smo motor,omski, ne probija na kuciste, namotaji nisu u prekidu, a otpor izmedju namotaja jeod 40 do 80 oma, u zavisnosti od kombinacije, motor ima 5 izvoda.Ne znam sta moze da bude kvar? pomoc!!!
kupili smo novi kond. i namontirali, i nista isti slucaj, stavili smo treci iste vrednotti i nista, stavili smo jaci,umesto 14 mikroF stavili smo 20 mikroF, i opet nista, isti simptomi.Hoce da krene ali nema snage. remenica je ok.nije labav,kais nije pretegnut. kada nema tereta, ili kada ima samo vesa a nema vode u sebi,tj. kada je malo opterecenje, tada uspe da okrene levo desno i centrig=fugu, a cim se optereti sa vodom onda kao da nema snage. lezajevi su zamenjeni,i na motoru, i na bubnju, tako mi je rekao. Ne znam sta moze da bude. proveravali smo motor,omski, ne probija na kuciste, namotaji nisu u prekidu, a otpor izmedju namotaja jeod 40 do 80 oma, u zavisnosti od kombinacije, motor ima 5 izvoda.Ne znam sta moze da bude kvar? pomoc!!!
-
- ___
- Contact person: Darko
- Specialty: whitegoods
Otkaci konektor od motora i nakaci sam kablovima vezu kondezator-motor kad ima vesa u masini.Da utvrdis da li je motor neispravan ili programator.
ok, ali ne znam kako ide raspored ,tj ne znam koji je koji namotaj, jer nije standardni priklucak,kao sto sam vidjao kod nekih masina, ja nisam serviser,pokusacu da objasnim, ima 5 "muskh" papucica na dzeku, u gornjem redu ima 3 a u donjem redu dve, stim sto u donjem redupolozaj papucica je prva i poslednja,odnosotreca, a ne kao sto sam vidjao da su u donjem redu prva i druga.nadam se da sam uspeo da objanism dobro
-
- ___
Tesko ce to ici ako nisi serviser.
pa koliko sam citao i raspitivao se, jedna zica je zajednicka, druga je od centrifuge, treca pomocni namotaj, cetvrta jedan namotaj npr levi smer, i peta zica je drugi namotoja, za desni smer,samo mi treba kojai je raspored na tom dzeku,koja je koja zica,nasao sam rasporedkod standardnih dzekova, znam da ide 1,3,4,2,5 sleva na desno, ali kod ove nisam siguran da je tako, mereci otpore milim da neide tako
Pokusao sam da nacrtam, kako izgleda konektor motora candy ves masine. ispod je konektor koji sam vidjao na drugim masinama i znam raspored pinova, ali na motoru candy masine ne znam.Pokusao sam unimerom da merim, i od svih kombinacija najmanji otpor je bio oko 27 ohm, zatim ide 36, 40, pa jos jednom 40 ohm, pa 60, i 80 ohm koliko se secam. a na motorima gde su izvodi kao na drugom crtezu ,vrednosti otpora namotaja su drugaciji,manje su neke vrednosti. pomoco oko rasporeda namotaja i da li su to dobre izmerene vrednosti otpora
- Prilog
-
- 1.jpg (20.86 KiB) Pregledano 3355 puta.
-
- ___
Ovaj srednji slobodan na prvom crtezu trebao bi biti zajednicki izmeri u odnosu na njega vrednosti i nacrtaj.Kako da znamo da li su vrednosti dobre kad se ti secas vrednosti 

evo izmerene vrednosti otpora motora ves masine candy,u prilogu, molim vas za raspored namotaja, koji je koji?
-
- ___
Gde je prilog 

zaboravih da zakacim,izvinjavam se
- Prilog
-
- 2.jpg (20.96 KiB) Pregledano 3238 puta.
da li su dobre izmerene vrednosti otpora motora, i ako jesu koji je koji namotaj?
-
- ___
Po ovome kako si napisao trebalo bi da 2 bude glavni izvod za sve namotaje.1 ti je glavni namotaj za centrifugu,4 pomocni namotaj za centrifugu.3 i 5 su ti namotaji za levo-desno.Po izmerenom sumnjam na motor.
ok,uredu,izvinjavam se zbog slika u wordu. Nasao sam da vrednosti otpora treba da budu drugacije,, namotaji sa levo, desno oko 50 ohm, glavni oko 10-15 ohma, a pomocni oko 20-30 ohm. Skinuli smo motor, gledali smo vizuelno, koliko smo mogli da vidimo, kao da se ljusti lak,i kada smo pokusali prstima kroz kuciste da obrisemo lak i prjavstinu, posle smo uzeli da premerimo otpore ponovo, i delovalo mi je da ima ok vrednesto. sumljam da su se namotaji negde malo skratili-prespojili, pa da sam prilikom ciscenja i brisanja moerio i odspojio, pa je zato imao ok vrednosti.
Kada sam merio dok otpor dok je bio namontiran na bubnju motor, sa skinutim dzekom,imao je vrednosti kao sto sam napisao u prilogu, a posle ciscenja i momeranjanekih zica namotaja, i kontakata, imao je drugacije vrednosti:
1 prema 2 20 ohm,
3 prema 2 38 ohm
4 prema 2 40 ohm
5 prema 2 40 ohm
2 je zajednicka
oe nove vrednosti merenih otpora su mi delovale da je trenutno ok motor, ali ipak smo odlucilida nosimo kod viklera,pada ga on ispita i proveri.
Mislili smo da vratimo motor i da ponovo ukljucimo, ali mozda bi se isto ponasao kada se bas optereti i prikljuci na 220V.
masina je inace stara oko 15 god.pregledali smo kontakte svi su ok, lepo izgledaju, nigde nema nagorelih papucica , ni na programatoru, na termostatu,na grejacima,na nivostatu, to sve deluje ok,nigde nije labav kontakt, jedino ostaje sumnja da je motor, da je negde skracen namotaj.koliko sam cuo moze i to da se desi.
Kada sam merio dok otpor dok je bio namontiran na bubnju motor, sa skinutim dzekom,imao je vrednosti kao sto sam napisao u prilogu, a posle ciscenja i momeranjanekih zica namotaja, i kontakata, imao je drugacije vrednosti:
1 prema 2 20 ohm,
3 prema 2 38 ohm
4 prema 2 40 ohm
5 prema 2 40 ohm
2 je zajednicka
oe nove vrednosti merenih otpora su mi delovale da je trenutno ok motor, ali ipak smo odlucilida nosimo kod viklera,pada ga on ispita i proveri.
Mislili smo da vratimo motor i da ponovo ukljucimo, ali mozda bi se isto ponasao kada se bas optereti i prikljuci na 220V.
masina je inace stara oko 15 god.pregledali smo kontakte svi su ok, lepo izgledaju, nigde nema nagorelih papucica , ni na programatoru, na termostatu,na grejacima,na nivostatu, to sve deluje ok,nigde nije labav kontakt, jedino ostaje sumnja da je motor, da je negde skracen namotaj.koliko sam cuo moze i to da se desi.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Tesko ce to tako da ide...iskusnom serviseru nije potrebno vise od 15 min za dijagnozu (u najtezem slucaju kod tog tipa masina)...motor uglvavnom vec po zvuku odredis njegovu ispravnost...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 7 Odgovori
- 2428 Pregledano
-
Zadnji post napisao djole-79
31 Mar 2018, 14:08
-
- 7 Odgovori
- 3763 Pregledano
-
Zadnji post napisao cudan
26 Avg 2023, 08:00
-
- 3 Odgovori
- 1487 Pregledano
-
Zadnji post napisao KRKI
10 Sep 2015, 21:13
-
- 3 Odgovori
- 1813 Pregledano
-
Zadnji post napisao ledinci
03 svi 2018, 20:13
-
-
Samsung WW80J3283KW , krene s radom i u nekom trenu stane(nema pravila),a ne izbaci nikakvu grešku
napisao drago » 08 Dec 2022, 17:26 » u VEŠ MAŠINE - 0 Odgovori
- 2030 Pregledano
-
Zadnji post napisao drago
08 Dec 2022, 17:26
-
-
-
GJ20A motor kontroler na Gorenje WA813 (Reseno)
napisao Magnus Pyke » 14 Dec 2009, 01:20 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 3261 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
19 Dec 2009, 00:44
-
-
- 8 Odgovori
- 3062 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
21 Dec 2010, 22:30