Gorenje WA482 ne ispire dobro (rješeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje WA482 ne ispire dobro (rješeno)
problem izgleda jednostavan a zapravo je kompliciran.
na dotičnoj mašini ne radi dobro ispiranje, ispere dobro samo onda kada mašina krene bacat vodu van a crjevo odvoda moram spustiti na pod u sifon tek onda baci svu prljavštinu van, drugačije neče.
zamjenjena pumpa (25w), crjevo koje ide od bubnja do filtera nije zaštopano, odvodno crijevo nije zaštopano... ugl sve je ispravno ali cim podignem crjevo iznad razine vode u bubnju kod izbacivanja vode kao da nema dosta velik protok vode i onda ona pjena od praška ne ode van, inace pumpa ima sasvim normalan pritisak. (još jednom nigdje nije ništa zaštopano)
ima tko kakvu ideu šta da radim? dali bi mozda mogao rješiti problem da stavim jacu pumpu od nekih 35W?
na dotičnoj mašini ne radi dobro ispiranje, ispere dobro samo onda kada mašina krene bacat vodu van a crjevo odvoda moram spustiti na pod u sifon tek onda baci svu prljavštinu van, drugačije neče.
zamjenjena pumpa (25w), crjevo koje ide od bubnja do filtera nije zaštopano, odvodno crijevo nije zaštopano... ugl sve je ispravno ali cim podignem crjevo iznad razine vode u bubnju kod izbacivanja vode kao da nema dosta velik protok vode i onda ona pjena od praška ne ode van, inace pumpa ima sasvim normalan pritisak. (još jednom nigdje nije ništa zaštopano)
ima tko kakvu ideu šta da radim? dali bi mozda mogao rješiti problem da stavim jacu pumpu od nekih 35W?
Zadnja izmena: Ivek, dana 20 Avg 2012, 22:06, ukupno menjano 1 put.
-
- _
- Contact person: almir
Re: Gorenje WA482 ne ispire dobro
po meni jedino da se proba stavit jaca pumpa..starije pumpe su bolje i jace..npr.od obodina i stare pumpe na gorenje masinama,od prije rata..naravno ako stimaju precnici ulaznog i izl.crijeva.. 

Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
da, ali inace na te masine idu askoll pumpe od 25W i sa njima mora radit sasvim normalno, problem mi stvara malo i to da su ljudi kupili tu mašinu rabljenu i odmah su primjetili da ne ispire dobro, pa sad neznam da nije netko nešto radio prije na njoj, mada se na oko ne vidi ništa, svi djelovi su na njoj normalni (original)
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Ubedjen sam 100% da ti je nesto promaklo. Sve to DETALJNO proveri! Napon na pumpi?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
napon nisam mjerio jer mislim da nema potrebe posto pumpa radi (baca vodu) a kad stavim prst na odvodno crjevo osjetim dosta jak mlaz vode
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
mjenjaj pumpu ako ti je pun mlaz ali slab a ako je jak mlaz a malo vode onda ti je začepljenje.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
-
- _
Ako je pritisak vode prilikom izbacivanja dobar kada se podigne odvodno crijevo i masina uzme dovoljno vode onda je masina 100% ispravna.
Vjerovatno predoziraju prasak ili koriste previse omeksivaca pa roba djeluje ne isprano.
Vjerovatno predoziraju prasak ili koriste previse omeksivaca pa roba djeluje ne isprano.
-
- _
- Warranty service: Candy
- Contact person: Andrija
Dali si ocisti cev/ oduska pumpe / od filtera pumpe do dozirne posude za prasak ?
mlaz je dobar, nema zacepljenja, sve sam rastavio, skinuo pumpu, gumu, kuciste filtera, masina uzme dovoljno vode, kad se podigne crjevo pritisak je dobar, cjev oduska pumpe je cista.
problem je to sta baci onu zmazanocu tek kad spustim prilikom centrifugiranja crjevo na pod u sifon, kad je crjevo dignuto iznad razine vode bubnja baca vodu ali ne baca tako kao kad je ispod razine, ja tako nesto nisam u zivotu vidio.
sutra idem kod stranke pa cu mjenjat sve redom, pumpu, crjeva, kuciste pumpe... dok ne dodjem do nekog zakljucka jer drugo mi ne preostaje, samo neznam sta da radim ako nakon svega opet bude isto?
problem je to sta baci onu zmazanocu tek kad spustim prilikom centrifugiranja crjevo na pod u sifon, kad je crjevo dignuto iznad razine vode bubnja baca vodu ali ne baca tako kao kad je ispod razine, ja tako nesto nisam u zivotu vidio.
sutra idem kod stranke pa cu mjenjat sve redom, pumpu, crjeva, kuciste pumpe... dok ne dodjem do nekog zakljucka jer drugo mi ne preostaje, samo neznam sta da radim ako nakon svega opet bude isto?
- jaro
- bela tehnika
Jos uvek TVRDIM da ti je nesto promaklo.
-
- _
Pre par dana sam imao prakticno isti slucaj. Cak je i ova bila iz uvoza
Problem je bio sto se gvozdenjak od 2 evra zaglavio na ulazu u kuciste filtera. Znaci tamo gde ulazi crno crevo sa kade. I isto sam tako razbijao glavu...sve radi a ne radi. Tek kad sam skinuo komplet pumpu sa kucistem,onda sam video u cemu je proble. Izvadio,sklpio i sve sljaka...

- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Ivek serviser si,prije nego postaviš upit rješi one najoosnovnije greške pri problemu koji si ti naveo.Slažem se sa jarom nisi provjeri puno stvari a evo kolege su ti većinom ukazale na njih.kod ove perilice i nemožeš očekivati neko ispiranje pošto je centrifuga 400 ob.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Kod Gorenja iz te serije sam imao već par puta slučaj delimično presavijenog crnog creva pre filtera, tako ga ponekad ostave ako amateri odčepljuju odvod...
(pravilan položaj creva moguće je proveriti samo od pozadi)

(pravilan položaj creva moguće je proveriti samo od pozadi)
evo bio danas kod mušterije rješio ništa
ajmo iz početka, žena stavlja prašak prije pranja u bubanj na veš (količina praška je u redu nije stavila previše) zatim mašina pere sa predpranjem na 60C, baci vodu, uzme drugu, opet pere, baci drugu, uzme treču pa opet pere zatim baci... i kad počne prva centrifuga po staklu od mašine počinje teči odozgora prvo lagana pjena pa sve jača i jača (kao da nešto u toj mašini stvara pjenu) zatim opet uzima vodu na ispiranju i opet sve ispocetka, baci ona dobro vodu ali stvara previše pjene koja curi odozgora po staklu i ta pjena nikako da iziđe na odvod van.
onda ja počinjem radit nelogične i glupe stvari, zamjenio sam kompletno sve, stavio jaču pumpu, zamjenio kučište filtera, odvodno crijevo, crjevo od bubnja do filtera i naravno opet isto!
jel zna tko koja mjeh guma ide na tu mašinu u originalu? sad je gore ona bez rupa na dnu, jedino još mogu probat stavit drugu mjeh gumu, dalje ne vidim nikakvog rješenja, i mogu reči ženi sljedeči put da stavi prašak u detergent posudu a ne u bubanj
edit: crjevo je u potpuno pravom položaju gledao sam...

ajmo iz početka, žena stavlja prašak prije pranja u bubanj na veš (količina praška je u redu nije stavila previše) zatim mašina pere sa predpranjem na 60C, baci vodu, uzme drugu, opet pere, baci drugu, uzme treču pa opet pere zatim baci... i kad počne prva centrifuga po staklu od mašine počinje teči odozgora prvo lagana pjena pa sve jača i jača (kao da nešto u toj mašini stvara pjenu) zatim opet uzima vodu na ispiranju i opet sve ispocetka, baci ona dobro vodu ali stvara previše pjene koja curi odozgora po staklu i ta pjena nikako da iziđe na odvod van.
onda ja počinjem radit nelogične i glupe stvari, zamjenio sam kompletno sve, stavio jaču pumpu, zamjenio kučište filtera, odvodno crijevo, crjevo od bubnja do filtera i naravno opet isto!
jel zna tko koja mjeh guma ide na tu mašinu u originalu? sad je gore ona bez rupa na dnu, jedino još mogu probat stavit drugu mjeh gumu, dalje ne vidim nikakvog rješenja, i mogu reči ženi sljedeči put da stavi prašak u detergent posudu a ne u bubanj
edit: crjevo je u potpuno pravom položaju gledao sam...
-
- ___
- Contact person: Darko
I da proba sa manje praska jer skoro svi danasnji praskovi su koncetrati.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Ja uopšte ne razumem o kakvoj peni ti pričaš, pa normalno je da uvek ima pene koja se sliva po staklu za vreme ceđenja, čak i na poslednjoj centrifugi (doduše puno manje). Ako na vešu nema zaostalog praška ja bih završio svaku dalju priču oko te mašine po kratkom postupku
I zašto uopšte stavlja prašak direktno u bubanj? Ako postoji neki problem sa prijemom vode to se lako rešava. Drugo, kada pere sa predpranjem onda mora nakon njega da zaustavi mašinu, otvori i ponovo uspe prašak za pranje...
Ako tako ne uradi onda će veš jednostavno biti loše opran, pa je možda čitava priča odatle i krenula 

I zašto uopšte stavlja prašak direktno u bubanj? Ako postoji neki problem sa prijemom vode to se lako rešava. Drugo, kada pere sa predpranjem onda mora nakon njega da zaustavi mašinu, otvori i ponovo uspe prašak za pranje...

- jaro
- bela tehnika
Sad je konacno jasno sta se desava: ako sada ne stavlja praska previse, SIGURNO JE TO RADILA DO SAD, i potrebno je bar jedno pranje njenog vesa sa minimumom praska ili bez praska, da izadje iz njenog vesa prasak, jer te masine uzimaju premalo vode, samim tim ne opere kako treba, pa snajke krkaju prasak nemilosrdno!
Znaci povecati nivo vode, isprati ves, i bice ok.
Znaci povecati nivo vode, isprati ves, i bice ok.
-
- bela tehnika
Slazem se u potpunosti sta je kolega @jaro napisao.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Normalno da ne ispire kod tolike količine pjene,nije mi jasno zašto si mjenjao tolike djelove a evo još bi i gumu na vratima mjenjao.-Mogao si konstatovat problem pri samom uključenju perilice.Da slučajno stranka ne pere rublje detrdžentom za ručno pranje posuđa

-
- _
- Contact person: Arsa
- Specialty: tv-multimedia
Pogresan smer centrifuge je kod starijih masina izazivao takav problem (posle viklovanja motora).obicno je kontra od kretanja kazaljke na satu.
neznam da li kod ove masine to moze da se desi,ali cisto kao ideja.
neznam da li kod ove masine to moze da se desi,ali cisto kao ideja.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 2518 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljuben
17 Apr 2009, 19:45
-
- 6 Odgovori
- 1206 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
14 Okt 2011, 11:56
-
- 2 Odgovori
- 1418 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
03 Mar 2012, 16:10
-
-
Kako skinuti ležaj sa motora gorenje WA982? (rješeno)
napisao Ivek » 09 Jul 2012, 12:46 » u VEŠ MAŠINE - 8 Odgovori
- 4049 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
10 Jul 2012, 13:11
-
-
- 17 Odgovori
- 2941 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
20 Feb 2013, 19:58
-
-
Gorenje WA1131S potreban raspored žica na motoru (rješeno)
napisao Ivek » 06 Jun 2014, 17:00 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 992 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
11 Jun 2014, 19:03
-
-
-
Gorenje WA121 potrebna oznaka mrežnog čip-a (rješeno)
napisao Ivek » 19 Jan 2016, 20:12 » u VEŠ MAŠINE - 4 Odgovori
- 1915 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
20 Jan 2016, 16:20
-
-
-
Gorenje WA1541 modul AKO546695 Gorenje 634445 - RIJEŠENO
napisao Citizen » 06 Mar 2014, 19:43 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1972 Pregledano
-