Veš mašina Gorenje WA50050 ne pere energično
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Veš mašina Gorenje WA50050 ne pere energično
VesH maShina GORENJE WA50050 pere trAlJavo na tempereturi od 95 stepena, a cuje se neki zvuk iz odvodne pumpe. U filteru kod odvodne pumpe nema nikakvih predmeta koji bi sprecavali rad masine. Filter je cist. Kad izbacuje vodu kad je na centrifugi, cuje se zvuk sa odvodne pumpe.
Re: vech machina gorenje WA50050 ne pere energicno
Ispitaj bar nešto....naprimjer motor, da nije izgubio snagu...vidi da ne proklizava na prenosu ili velikoj remenici....pumpa ti je možda loša i bučna ali ako izbacuje vodu, ne vidim zašto bi prala traljavo radi pumpe...
to što čuješ na centrifugi možda nije pumpa, nego naprimjer otpuštena velika remenica....
daj vidi nešto da ne pogađamo...ima li punu snagu na centrifugi...šta se dešava na drugim programima i malo ovu temu obogati podacima sa vrha....

daj vidi nešto da ne pogađamo...ima li punu snagu na centrifugi...šta se dešava na drugim programima i malo ovu temu obogati podacima sa vrha....

- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Re: Veš mašina Gorenje WA50050 ne pere energično
Sta znaci ne pere energicno i pere traljavo ?
Na osnovu cega su doneti ti zaključci.
Na osnovu cega su doneti ti zaključci.
-
- ___
- Specialty: computers
Ako mašina pere na 95 stepeni , što znači dostiže tu temperaturu ( da ne dostiže prijavljivala bih grešku), i završi ciklus problem je u deterđentu. To što se nešto čuje u pumpi a pumpa izbacuje vodu to ne utiče na kvalitetu pranja.... Kakvi su ležajevi da možda semering ne propušta pa prlja veš??
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Biloi njega uvce, vi lupajte glavu, a njega nema...ceka se da bude servirano.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Slabo koja dostiže 90 C pogotovu zimi kad ulazi ladna voda.Ta temperartura je problem kod loše pumpe što već bude ugrijana kod iskuvavanja i kad se uključi da izbaciva vodu dodatno se grije a često zbog dotrajalosti se i ne vrti već samo pokušava da se zavrti pa udara o kućište filtera.Nemoj eksperimentirati zamjeni pumpu jer nije skupa zbog kvalitetnijeg pranja mada onaj zvuk o kojem su kolege govorile je česta pojava u njih i može ti se dogoditi i sa novom pumpom te ga zanemari jer zna i da varira nekad više nekad manje ali bitno ne utiče na rad.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Bez obzira što se postavljač teme ne javlja imam potrebu objasniti šta znači pojam "TRALJAVO PRANJE" ...Ta pojava stvarno postoji i pojam...traljavo pranje... se odavno koristi u majstorskom riječniku... Pojam se manje odnosi na slabo oprano rublje, nego više na slabo mješanje lijevo-desno....Jednostavno, mašina kad je promatrate kroz staklo vrata, slabo mješa....nekako kao da joj se ne pere....Znači ne pere energično, kako bi trebala....Slikovito opisano, kao da joj se spava...malo tamo - malo vamo, ali sve je to nekako trulo i loše...Naj češći razlog za ovu pojavu kod starijih mašina je loš kondezator za pomak faze, ili skraćeni namotaji motora, odnosno loš prenos na relaciji motor - bubanj...(labav kaiš,otpuštena remenica ili čak može da se vrti osovina bubnja unutar samog bubnja i da ne prenosi snagu motora kako treba) U zadnje vrijeme sam tu pojavu vidio i na više mašina sa elektronskim programatorom a i ova od našeg postavljača teme, je takva....Uzrok je, kod ovih novijih, u pravilu na samoj elektronici za razliku od starijih di je to više bio kvar mehaničke prirode.....Baš neki dan sam zavirivao u jednu Indesit mašinu i baš tako se ponaša...primi vodu uredno i kada počne mješanje...baš traljavo, kao polupijana...malkice lijevo, malkice desno, tako par puta i na kraju stane...popale se sve moguće lampice na njoj i trepere totalno brzo i bez prekida....nisam ništa dirao...u garanciji je, baš me zanima ko će je popravit....dao sam ljudima jednu zamjensku da se mogu oprat....
Zaključak..."Traljavo pranje" postoji a uzroci mogu biti višestruki.....

- dejan-dexi
- bela tehnika
Da i vanzemljaci postoje , samo nikako da vidim nekog sirri
Ovo je miva bilo jace od mene
Ja sam mislio da radimo sa konkretnim cinjenicama.

Ovo je miva bilo jace od mene

Ja sam mislio da radimo sa konkretnim cinjenicama.
motor je ispravan i on radi ina centrifugi sa opterecenjem sto se tice remenice ona je u redu kad masina se ukluci da radi na temperaturi na 95stepeni ona uradi svoj program kad izvadis ves sa masine ves nije oprano dobro nego ima fleke na vesu i ves je jos vruc a ka pustim na manjoj temperaturi na 40 stepeni onda je ok i program uradi do kraja a sto se tice odvodne pumpe ona izbacuje vodu ali cuje se neki zvuk
- dejan-dexi
- bela tehnika
Na nekim strarijim masinama, gorenje npr za vruc ves na kraju je bio krivac grejac koj je probio na masu (javio se miva u meni
),
Ako na tom programu za 95 °C , motor radi levo desno , manje ili vise energicno treba obratiti paznju na izbacivanje vode (vec je bilo reci o tome),
a bilo bi idealno ako se moze videti mlaz dok masina izbacuje.
Ako je odvod u zidu , mozda ima smanjen protok vode i losije prima vodu iz masine , posebno kod ispiranja kada ima vise ponavljanja.
Zato ponavljam treba pratiti kakv je mlaz vode prilikom izbacivanja.
Zdravko je uglavnom sve rekao.

Ako na tom programu za 95 °C , motor radi levo desno , manje ili vise energicno treba obratiti paznju na izbacivanje vode (vec je bilo reci o tome),
a bilo bi idealno ako se moze videti mlaz dok masina izbacuje.
Ako je odvod u zidu , mozda ima smanjen protok vode i losije prima vodu iz masine , posebno kod ispiranja kada ima vise ponavljanja.
Zato ponavljam treba pratiti kakv je mlaz vode prilikom izbacivanja.
Zdravko je uglavnom sve rekao.

motor radi i levo i desno i je ispravan i program uradi do kraja
-
- bela tehnika
Prosto pitanje :Kako se ponaša sa novom pumpom?
Treba znati o čemu se priča...ako je veš slabo opran i na njemu su flekice i grudvice od praška...e onda se to zove "loše pranje" a "traljavo pranje" je nešto drugo a već sam opisao šta to znači....znači moramo se usmjerit na loše pranje rublja a ne na traljavo pranje...znači treba znati o čemu se priča...razlozi za loše pranje su....a,b, c, d, e,f,....neka drugi o tome kažu, je se moje mišljenje očigledno ne cijeni....ipak ću ga zadržati ovaj put za sebe....

montirao sam novu pumpu zdravko i ona za sada dobro je oprala ves na vecoj temperaturi problem je bio kod odvodne pumpe Zdravko hvala na savetu a isvim kolegama poz.
-
- bela tehnika
Odlično 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Ves masina Gorenje WA50050,izgorio modul (RIJESENO)
napisao vuckoelektricar » 07 Mar 2012, 22:09 » u VEŠ MAŠINE - 19 Odgovori
- 14079 Pregledano
-
Zadnji post napisao dodig
13 Mar 2012, 10:35
-
-
- 14 Odgovori
- 3924 Pregledano
-
Zadnji post napisao Huso
29 Apr 2014, 18:12