SIEMENS-SIWATHERM TXL2100 - REŠENO

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Oblazek
_
_
Contact person: ondrej

SIEMENS-SIWATHERM TXL2100 - REŠENO

Post napisao Oblazek » 27 Nov 2014, 14:49

Mašina za sušenje veša Siemens siwatherm TXL2100
WTXL2100/04FD8308203919
Type WNT1
Evo prvi put se susrećem sa ovakvim problemom,na mašini je izgoreo grejač koji sam nabavio drugi,namontirao ali mašina samo vrti a grejač neuključuje,znači nema napajanja na džeksnu od grejača,odakle da krenem?
Zadnja izmena: Oblazek, dana 17 Dec 2014, 20:22, ukupno menjano 2 puta.

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Re: SIEMENS-SUŠILICA ZA VEŠ

Post napisao junuzovic » 27 Nov 2014, 14:57

Provjeri NC senzor a i zaštitini termostat (ako ga ima)....

Oblazek
_
_

Post napisao Oblazek » 27 Nov 2014, 15:37

Jel NTC pored grejaca ili koji?A ima i pored na kucistu od grejaca nesto plasticno crno iz toga izlaze dve tanke zice ali neznam vrednosti kakve treba da budu?jel ima sema od te masine?

junuzovic
___
___

Post napisao junuzovic » 27 Nov 2014, 17:10

Trebalo bi da je ovako nešto i kod tebe. Sa dvije crne žice je NTC senzor i njegova vrijednost je 20KOhma a lijevo je sigurnosni termostat ima crveveno dugme u sredini.

slika

Oblazek
_
_

Post napisao Oblazek » 27 Nov 2014, 17:59

Bas sam hteo da slikam i da se javim,ovako..znaci taj crni senzor sa dve crne zice ima 40 kOhma koji sam dobio sa grejacem a sa starim grejacem ima 36 kOhma a sto se tice sigurnosnog termostata sa crvenim dugmetom oba dva su ispravna,ustvari do sigurnosnog nije sigurno greska jer nemam napajanje na dzeksni gde su ukljuceni grejac i senzor.

junuzovic
___
___

Post napisao junuzovic » 27 Nov 2014, 20:50

NTC ti je ispravan. Onda je problem na elektronici možda problem u releju za grijač. Možda pri crkavanju grijača ili ako je probio prema masi udarilo i na ploču. Dati ploču iskusnijem elektroničaru da je dobro pregleda...

nesonisevic
_
_

Post napisao nesonisevic » 15 Dec 2014, 14:23

vidi da nemas hladan lem na releju koji ukljucuje grejac

Oblazek
_
_

Post napisao Oblazek » 17 Dec 2014, 17:23

evo slika ploce,zaokruzio sam kontakt koji je bio izgoreo,ostalo sve izgleda ko novo ali i dalje nemam napajanje na grejac,s druge strane sam oznacio koji je to relej kde je bio izgoreo kontakt,da li ima neko semu da vidim da li je do ploce ili koji je relej za grejac,ispod motora ima neki mikro prekidac iz kojeg zice idu prema ploci i pored ima jos neka dzeksna sa dve zice ali neznam sta je unutra,morao bi da vadim motor da dodjem do toga,zamolio bih ako neko ima semu da probam sam ako ne tek onda da nosim do elektronicara,ionako ni on nema semu pa bi morao i on da trazi i tako prolaze dani a masina mi smeta.hvala.
Prilog
SAM_0432.JPG
SAM_0433.JPG

junuzovic
___
___

Post napisao junuzovic » 17 Dec 2014, 19:57

Taj mikro prekidač je od plovka koji signalizira pumpi da izbaci vodu u kondenzacionu posudu. Taj drugi utikač je za pumpu. Da bi se to izvadilo i očistilo ne mora se motor vaditi ali to nema veze sa tvojim grijanjem. Te crvene kocke to su ti releji za mašinu mislim da je taj prvi od grijača. Skini ga pa ga ispitaj.

Oblazek
_
_

Re: SIEMENS-SIWATHERM TXL2100

Post napisao Oblazek » 17 Dec 2014, 20:22

Evo napokon rešio,preletovao taj relej što je označen na ploči i mašina radi,sutra ide pod hitno kod svog gazde,hvala puno na pomoći,jebiga posle 18 godina servisiranja da se mučim kako se koja mašina otvara pa to je zlo al šta da mu radim idemo dalje u nove radne pobede. :pivopije: :komp:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”