Wirlpool AWT 2274-H-750 prekida centrifuga - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Wirlpool AWT 2274-H-750 prekida centrifuga - REŠENO
Masina sve uradi dobro ali slabo iscedi ves. Kada je prazna zadnja centrifuga radi nekoliko minuta a kada ima vesa centrifuga krene par sekundi pa stane pa posle nekog vremena opet krene kratko pa stane i tako jedno 4 puta.Pumpa za izbacivanje radi stalno i na kraju sve stane a ne iscedi ves dovoljno jer centrifuga kada je sa vesom prekida radi vrlo kratko.
Masina je malo bucnija kad krene centrifuga,Pretpostavljam da ima neki disbalans rele pa prekine centrifugu.
Dali sasm u pravu.
Gde se mogu kupiti amortizeri za ovaj tip masine
Masina je malo bucnija kad krene centrifuga,Pretpostavljam da ima neki disbalans rele pa prekine centrifugu.
Dali sasm u pravu.
Gde se mogu kupiti amortizeri za ovaj tip masine
Zadnja izmena: ddragan, dana 06 Jan 2015, 13:26, ukupno menjano 1 put.
Re: Wirlpool AWT 2274-H-750 prekida centrifuga
Cisto sumnjam da ima relej, to mi se vise cini da je problem sa motorom ili elektronikom. Pogledaj da li se motor zagrije kada pere ves pod opterecenjem.
Ne ne graje se motor kada pere radi korektno.niti se greje kada radi centrifuga.
Re: wirlpool AWT 2274-H-750 prelida centifuga
Neki drugi je kvar nemaju one nikakav relej koji izbacuje prilikom prevelikog "mrdanja" , sto se tice buke ako se cuje i kada je prazna lezaji su u pitanju.
Ne nisu lezaji u pitanju,a koji je to drugi kvar sta bi moglo biti u pitanju.
-
- ___
- Specialty: computers
Daj sliku elektronike, vjerovatno problem na njoj.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Prvo ako je bučna na centrifugi jesu ležajevi i tako stvara veći mehanički otpor motoru što elektronika zavisno od softvera prepoznaje da veš nije presložen za centrifugu i neulazi u nju već se uvjek vraća na pripremu centrifuge.Drugi mogući faktor a možda prvi u dijagnostiki je stanje motora jer ako su četkice pri kraju ili rotor djelimično u stanju kvara(vidi se na kolektoru polja koja su izgorena ili u spoju)mašina najčešće neće ulaziti u centrifugu ili zavisno od situacije nekad je odrađivati nekad ne normalno da to stanje vodi ka ovoj situaciji da je mokar veš jer nije centrifugirala..
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Ok vrlo je moguca konstatacija koju je ZADRAVKO T naveo.Nisam pogledao cetkice na motoru i motor, ucinicu to ovih dana posle slave pa cu se javiti.
Masina nije bucna na centrifugi jer ne zvrji, vec lupa kad krene cuju se udarci kao kad oslabe amortizeri.
Masina nije bucna na centrifugi jer ne zvrji, vec lupa kad krene cuju se udarci kao kad oslabe amortizeri.
moze da su cetkice.proveri .no najverojatnije je na elektronici onaj plavi blok kondenzator .vrednost mu je od 1mikro pa do 2,2 mikro farada .proveri vrednost i promeni ga.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Idealno bi bilo kada bi ta masina imala cetkice i elektroniku.
Mehanicka stara masina.
Proveri kako i koliko izbacuje vodu, vraca nivo na hidrostatu, zato ponavlja centrifugu.
Mehanicka stara masina.
Proveri kako i koliko izbacuje vodu, vraca nivo na hidrostatu, zato ponavlja centrifugu.
Dobar odgovor dejane i ja mislim da je do hidrostata ili u crijevo ima deterđenta
Napokon sam imao vramena da se upustim u detaljniju popravku slusajuci vase predloge,evo rezultata.
Prekledao sam motor,kolektor i cetkice su u idealno dobrom stanju.
Pumpa izbacuje dobro vodu i izbaci svu vodu.
Proverio sam na bubnju nema nikakav senzor debalansa
Posto na masini ima dugme selektor za izbor brzine centrifuge i za iskljucenje posumnjao sam u selektor.
Skinuo sam prwekidac selektor ocistio kontakte i vratio nazad. Masina proradila tojest centrifuga radi perfektno.
Napomena. Posto na selektoru postoje 3 kontakta primetio sam da je jedan tamniji i predpostavljam da je on gubio kontakt.
Hvala vam na pomoci , POZDRAV , REŠENO
Prekledao sam motor,kolektor i cetkice su u idealno dobrom stanju.
Pumpa izbacuje dobro vodu i izbaci svu vodu.
Proverio sam na bubnju nema nikakav senzor debalansa
Posto na masini ima dugme selektor za izbor brzine centrifuge i za iskljucenje posumnjao sam u selektor.
Skinuo sam prwekidac selektor ocistio kontakte i vratio nazad. Masina proradila tojest centrifuga radi perfektno.
Napomena. Posto na selektoru postoje 3 kontakta primetio sam da je jedan tamniji i predpostavljam da je on gubio kontakt.
Hvala vam na pomoci , POZDRAV , REŠENO
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 41 Odgovori
- 14517 Pregledano
-
Zadnji post napisao milneg
01 Jul 2009, 21:46
-
- 13 Odgovori
- 2104 Pregledano
-
Zadnji post napisao ljuben
11 Dec 2011, 17:22
-
-
VEŠ MAŠINA SAMSUNG P1453 NE RADI CENTRIFUGA - RESENO
napisao msergius » 10 Jun 2012, 14:34 » u VEŠ MAŠINE - 6 Odgovori
- 5456 Pregledano
-
Zadnji post napisao msergius
13 Jun 2012, 20:40
-
-
- 16 Odgovori
- 3746 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
26 Jan 2013, 22:45
-
-
Indesit WIA102 ne radi centrifuga i stalno radi pumpa-REŠENO
napisao Ivan82 » 11 Mar 2013, 22:28 » u VEŠ MAŠINE - 16 Odgovori
- 7175 Pregledano
-
Zadnji post napisao dejan-dexi
16 Mar 2013, 20:20
-
-
- 4 Odgovori
- 887 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
20 Apr 2013, 07:17
-
-
Zanussi W1002 ne radi velika centrifuga(reseno)
napisao gelevski » 05 Dec 2013, 20:59 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 2064 Pregledano
-
Zadnji post napisao pyerto
18 Jul 2016, 12:10
-
-
- 8 Odgovori
- 6745 Pregledano
-
Zadnji post napisao velimir1981
24 Dec 2014, 12:27