Gorenje WT63110 Problem sa programima

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
djenka11
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 03 Jan 2013, 11:37
Location: Beograd

Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao djenka11 » 14 Feb 2016, 23:59

Ljudi,radi se o mašini Gorenje WT63110.prilikom odabira bilo kog programa odmah na početku motor zaleće kao u centrifugu,pokusa dva tri puta i izbaci mi grešku d07.Dok zalece motor radi bez pumpe što znaci da nije prava centrifuga nego pogrešan rad procesora.Sve sam prekontrolisao u vezi greške d07 koja u opisu znaci da vrata nisu pravilno zatvorena i da treba masinu resetovati.Ostali delovi su takodje ispravni.Tražio sam DUMP za eeprom na netu nigde ga nema.Ja sumljam da je eeprom.Ako neko ima ideju kako da dodjem do DUMP-a neka mi pomogne.Ili ako neko ima da proda DUMP.

Na slikama su svi podaci sa mašine.
IMG_20160210_191830.jpg
Podaci
IMG_20160214_231804.jpg
IMG_20160214_231907.jpg

Avatar
frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 499
Pridružen: 11 Jun 2009, 14:42
Location: Vrsac

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima POMAGAJTE

Post napisao frigoservisbata » 15 Feb 2016, 13:30

Proveri konektor na motoru,hoce da dopre voda kad naprsne kada i tada oksidiraju kontakti na konektoru.Tada se tako ponasa.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2859
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao toce » 15 Feb 2016, 19:50

@djenka11
Dobro bi bilo da procitas pravila postavljanje teme i da tako postavis temu radi pretrage a i radi resavanje tvog problema hvala na razumevanju. :pivopije:
TOCE

djenka11
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 03 Jan 2013, 11:37
Location: Beograd

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao djenka11 » 16 Feb 2016, 13:12

Hvala Bato,propustio sam da pogledam konektor na motoru.Kad probam i to javljam dali je problem rešem.

Toce,nabrzaka sam postavio temu.Sledeći put ću obratiti pažnju.

djenka11
_
_
Postovi: 4
Pridružen: 03 Jan 2013, 11:37
Location: Beograd

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima(REŠENO)

Post napisao djenka11 » 21 Feb 2016, 23:17

Problem je rešen.
U pitanju je bio taho generator,neverovatno ali magnetni rotor taho generatora se bukvalno odvio iz osovine motora tako da je izašao 4mm iz špulne(statora).Malo lok-tajda ponovo zaviti i problem je rešen.

Avatar
jaro
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 1254
Pridružen: 21 Jun 2009, 11:53
Location: stara pazova
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao jaro » 22 Feb 2016, 07:27

A dump, jesi proverio, jel ok?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

benkovac
_
_
Postovi: 36
Pridružen: 19 Jan 2010, 00:28
Location: Lajkovac

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima(REŠENO)

Post napisao benkovac » 23 Feb 2016, 01:22

djenka11 je napisao:Problem je rešen.
U pitanju je bio taho generator,neverovatno ali magnetni rotor taho generatora se bukvalno odvio iz osovine motora tako da je izašao 4mm iz špulne(statora).Malo lok-tajda ponovo zaviti i problem je rešen.
Dragi moj "djenka" u predhodnim postovima si rekao da si sve proverio na mašini, a u zadnjem postu se ispostavilo da je "kriv" magnet taho generatora. Druže moj na ovom forumu rade vrlo ozbiljni ljudi sa velikim znanjem i sa velikim iskustvom koje dele sa svima nama članovima i UVEK napominju da se tema pravilno postavi zbog baze podataka ("toce" napomenuo). Maconja kroz naše probleme, kvarove, iskustva, svi zajedno kao članovi foruma doprinosimo jedni drugima da "usrećimo" mušterije i sebe kroz razmenu iskustava i problema sa uređajima, tu smo da pomognemo jedni drugima jer smo jedna zajednica na FANZO forumu i moramo poštovati pravila. Pogledaj koliko administratori i moderatori imaju postova svaka im čast nije zanemarivo. Dragi moj ništa lično, budi aktivan na forumu i poštuj pravila :pivopije:

Hlur
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 30 Sep 2019, 21:18
Location: Bg
Specialty: consumer

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao Hlur » 03 Okt 2019, 01:52

Pozdrav svima! Nadam se da nije problem da ozivljavam staru temu.. Naime prestala je da radi tokom programa i nije iscentrifugirala. Od tada kad se upali na bilo koji program klikne 3x kod elektronike i izbaci gresku d07- dakle ni ne uzme vodu. Brava zatvara mada je nisam otvarao toliko da pristuipm kontaktima i izmerim otpornost (da li je moguce da brava zatvara ali da fali neki signal elektronici?).

Na stranim forumima sam nailazio na iskustva da je ova greska cesto povezana sa istrosenim cetkicama do kojih sam dosao i deluju mi dobro( nisu kao nove ali ima ih.. s'tim da sam jednu izvadio a drugoj ne mogu da pristupim posto ne znam kako da skinem motor sa nosaca- osigurano sa 2 savijena metala) Sto se tice dijagnostike njih i motora da li je dovoljno videti da li postoji kontinuitet od cetkica do kolektora? Da li je moguce da nalezu ali ne dovoljno dobro i da to pravi problem?

Sta mi je ciniti osim da zovem majstora? :)

junuzovic
___
___
Postovi: 638
Pridružen: 14 Dec 2011, 21:04
Location: Bosna i Hercegovina
Specialty: computers

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao junuzovic » 03 Okt 2019, 08:32

Provjeri ispravnost pumpe za izbacivanje vode...Komadom kabla nakači se direktno na pumpu pa provjeri. Ako je to u redu, na isti način provjeri elektroventil vode..

Hlur
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 30 Sep 2019, 21:18
Location: Bg
Specialty: consumer

Re: Gorenje WT63110 Problem sa programima

Post napisao Hlur » 03 Okt 2019, 20:11

Hvala na odgovoru.. Proverio, oba rade.
Da li je moguce da su cetkice ipak prekratke iako se cini da su na oko pola i dodiruju kolektor?
I kako se resetuje ova masina? (ako je moguce uopste)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”