Gorenje WA60089 Prepunjava se vodom
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje WA60089 Prepunjava se vodom
To je masina Gorenje WA60089 sa elektronskim programatorom(2009 godina). Na njemu ima nekoliko nalepnica na kojih pise sledece oznake: Type QL PS-05(QLPS05), AKO-08-GJ-6(AKO08GJ6), PRG722375-10(PRG72237510), 182243, 192595, procesor D78F0513, ULN2003. Startuje normalno, ali ne zna da stane sa punjenjem vodom i da predje na sledecu operaciju. Hidrostat testiran duvanjem, dvaput ukljucuje-dvaput iskljucuje. Testiran je i dok je na svoju poziciju...otkacio sam dva konektora koja idu na njega(jedan sa 4 zice, drugi sa 2), pustio masinu da puni vodu i utvrdio insrumentom da dolazi do zatvaranje kontakta, prvo jednog, zatim i drugog. Rekao bih da je 99% ispravan. Ako se programator okrene na centrifugu motor startuje sa centrifugiranje, moze se ukljuciti pumpa da bi masina ispustila vodu, play pause radi, deluje kao da programator izvrsava komande.Procistio kontakte na programatoru, ali ne radi opet. Bilo bi dobro kad bi imao semu od ove masine ili samo programatora da vidim nacine povezivanja. Neka ideja sta dalje. TYPE: PS0A3/80, ART NO: 247473/01, SER NO: 941301/01 Pozzzzz
Zadnja izmena: icko, dana 30 Okt 2016, 10:15, ukupno menjano 2 puta.
Re: Gorenje WA60089 Prepunjava se vodom
Provjeri da nije zaštopana cijev što ide na hidrostat.
Nije, napisao sam da hidrostat reaguje na povecanje pritiska.
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
Ako tvrdiš da su nivostat i crevo nivostata ispravni onda ti je problem na programatoru. Proveri elemente od konektora za nivostat do procesora ili odnesi nekom elektroničaru da ga ispita.
- bracans
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Montazna sema. 

- Prilog
-
S16-10008026.pdf
- (115.78 KiB) Preuzeto 357 puta.
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
Hvala za semu. Ima male razlike kod konektora na hidrostat, kod mene ima jos jedan sa dva izvoda. Nego ne primecujem nikakvu promenu izmegju 1 i 4 izvoda na hidrostatu na ovoj semi. Jel treba tu postojati kontakt on-off da bi procesor prepoznao neku promenu u pritisku? Da bi ipak otklonio sumnju, stavio sam drugi polovan hidrostat...i nista, ista situacija. Ispitivao sam elemente na plocu i nista nisam pronasao neispravno. Postoje svi naponi, na releje ima +16V, samo fali da neko zada komandu. Kao da ce da bude do procesora cini mi se, nova elektronika mu ne bezi.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Šta znači prepunjavanje do kog nivoa ide jer ima modela koji primaju više vode..
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Mislim da je u stanju ceo bubanj da se napuni vodom, ali ja sam mu dozvoljavao do pola, sto je sigurno daleko iznad normalnog nivoa punjenja.
- bracans
- bela tehnika
jeste iznad normalnog, promeni prvo hidrostat, jeftinije je od menjanja programatora, to sto tebi reaguje ne znaci da je nivo ispravan, proveri da crevo do hidrostat nije busno ili zapuseno pa onda razmisljaj dalje, ovakav hidrostat kao na slici? Nisi napisao artikal broj i tip, model sve je to bitno kada trazimo dokumentaciju za gorenje, ovo je od tipa PS0A3/080, modela WA60089 i artikal broja 192450, inace taj model ima desetak artikala i tipova
Dopisao sam u prvom postu trazene podatke. A evo link da bi se videlo kako izgleda hidrostat, posto nisam mogao da nagjem samo sliku(ova se neda kopirati).bracans je napisao: Nisi napisao artikal broj i tip
http://dekom.co.rs/ostali-delovi-za-ves ... 34499.html
Pisao sam da je menjan, al bez uspeha. 7 izvod se ne koristi.
A da li si provjerio elektroventil sto prima vodu mozda ne moze izvrsiti komandu -zatvori vodu?
Garant problem kao i kod mene ! Busno je jebeno crijevo koje vodi od kazana do racve prema hidrostatu.
Ja se vec 3 mjeseca patim sa problemom prepunjavanja vodom i skuzim sledece: Crijevo hidrostata je uglavljeno u utore na kazanu koji sluze da fiksiraju to crijevo. Kako bubanj masine stalno radi on lagano cese to gumeno crijevo i tacno na tom mjestu ga tanji mikron po mikron. Nakon 3 godine rada masine na tom mjestu crijeva koje ulazi u utore bubnja napravi se rupica velicine uboda igle koje se okom tesko primjeti. Na prvu sve djeluje normalno, skines crijevo duvas, hidrostat reaguje, ali djavla crijevo tacno na odredjenom nagibu od par stepeni otvori rupicu velicine uboda igle i tu odmah udje vazduh koji hidrostat registruje i elektronika odmah ukljucuje primanje vode za jos jedno punjenje sto je dovoljno da napuni citavi bubanj i ispise gresku. U tvom slucaju kada je bubanj bez vode rupica na crijevu je zatvorena a cim se bubanj krene puniti zbog tezine vode i bubanj se malo nakrivi toliko da ta rupica se rasiri i primi vazduh pa hidrostat nemoze registrovati napunjenost. pregledaj crijevo precizno milimetar po milimetar. Sjajni inzenjeri iz gorenja nisu se sjetili ojacati ili obmotati taj dio hidrostatskog crijeva sto se ubacuje u drzace-fiksatore na bubnju kako ga trenje prilikom rada bubnja ne bi glodalo ili barem da fiksator naprave bez ostrih ivica.
Ja se vec 3 mjeseca patim sa problemom prepunjavanja vodom i skuzim sledece: Crijevo hidrostata je uglavljeno u utore na kazanu koji sluze da fiksiraju to crijevo. Kako bubanj masine stalno radi on lagano cese to gumeno crijevo i tacno na tom mjestu ga tanji mikron po mikron. Nakon 3 godine rada masine na tom mjestu crijeva koje ulazi u utore bubnja napravi se rupica velicine uboda igle koje se okom tesko primjeti. Na prvu sve djeluje normalno, skines crijevo duvas, hidrostat reaguje, ali djavla crijevo tacno na odredjenom nagibu od par stepeni otvori rupicu velicine uboda igle i tu odmah udje vazduh koji hidrostat registruje i elektronika odmah ukljucuje primanje vode za jos jedno punjenje sto je dovoljno da napuni citavi bubanj i ispise gresku. U tvom slucaju kada je bubanj bez vode rupica na crijevu je zatvorena a cim se bubanj krene puniti zbog tezine vode i bubanj se malo nakrivi toliko da ta rupica se rasiri i primi vazduh pa hidrostat nemoze registrovati napunjenost. pregledaj crijevo precizno milimetar po milimetar. Sjajni inzenjeri iz gorenja nisu se sjetili ojacati ili obmotati taj dio hidrostatskog crijeva sto se ubacuje u drzace-fiksatore na bubnju kako ga trenje prilikom rada bubnja ne bi glodalo ili barem da fiksator naprave bez ostrih ivica.
- bracans
- bela tehnika
Koliko znam oni su to i uradili pyerto, e sad, pitanje je sta se sa tim masinama dalje desavalo. U svakom slucaju resio si se brige zamenom creva i to je lepo.
Zaista nisam znao da su to uradili.
Ja sam osim toga što sam promjenio crijevo , na mjestu gdje se uglavljuje u te nosače namazao lubrikantom (mast za podmazivanje plasticnih djelova) tako da sada i kada bubanj vibrira tu se trenje smanjuje i ostre ivice samo proklizuju bez trganja crijeva. Koliko će to da drži vidjećemo.
Veliki pozdrav
Ja sam osim toga što sam promjenio crijevo , na mjestu gdje se uglavljuje u te nosače namazao lubrikantom (mast za podmazivanje plasticnih djelova) tako da sada i kada bubanj vibrira tu se trenje smanjuje i ostre ivice samo proklizuju bez trganja crijeva. Koliko će to da drži vidjećemo.
Veliki pozdrav
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje WA1541 modul AKO546695 Gorenje 634445 - RIJEŠENO
napisao Citizen » 06 Mar 2014, 19:43 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 2120 Pregledano
-