Model: WP703
Art. no. 729290/02
Modul:Gorenje 579410
Diehl 788250-18
PRG 788070-02
WM_LP/1 LWM
200525 20 179 6C
USRID
46175
DATTM
17/09/2020 604804
Gorenje
604805-18
11:41:47
2020.09.17
EK LP/1-UM PS-15/54-A3-10-7/REV18
Dakle,ova perilica odmah nakon priključenja u utičnicu svijetli displej(ne reagira taster uklj./isklj.),a nakon odabira programa neće startati.Napominjem da roditeljska zaštita nije uključena.Zamjenjena termobrava(nova) i opet isto.Motor i četkice provjereni.Elektronika je bila na pregledu kod elektroničara koji je zamjenio elektrolite
i blok kondenzator,ali sa istim ishodom,znači prilikom priključenja svijetli displej,iako bi trebao tek nakon uključenja tastera.Kako nije mogao rješiti problem,vratio mi
je modul uz opasku da bi moglo biti do procesora.E,sad pitam za savjet što bi trebalo pregledati(ispitati),ili se treba nabaviti nova elektronika.
Gorenje WP703-Ne starta /ODUSTAO/
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Gorenje WP703-Ne starta
Ta bi trebala da je jos u garanciji ?
A mirise na novu plocu.
Proveri dobro jos jednom sve, i grejac , i ntc.
A mirise na novu plocu.
Proveri dobro jos jednom sve, i grejac , i ntc.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- gx
- Contact person: Vlada
- Specialty: tv-multimedia
I ja bi rekao da je tu ne ispravan programator - elektronika.
- jaro
- bela tehnika
Probaj joj ostaviti samo napajanje, a vadjenjem konektora od motora , pumpe, bravice, ntc, itd, na tajbnacin ces mozda uzazvati neku novu gresku, ali sumnjam ...
Re: Gorenje WP703-Ne starta(Odustao)
Dakle,ovako stoje stvari.Provjereni su i grijač i ntc-ispravni,a elektroničar je na stolu doveo samo napajanje i odmah su se ledice upalile-bez uključivanja tastera,a taster startanja ne reagira.Tražio sam info za novu elektroniku-cijena joj je 80 eura a termin nabave 10-tak dana,što ne odgovara vlasniku pa je odustao od popravka i odlučio kupiti novu mašinu.
Hvala na savjetima.Pozzz
Hvala na savjetima.Pozzz
- jaro
- bela tehnika
Eto, sve više takvih slučajeva nas čeka ...jebes servisiranje...
Nedavno teazim pumpu pranja za neku sudo gorenje 250 €, za opet neku miele 380€....i još ispadaš loš majstor...
Nedavno teazim pumpu pranja za neku sudo gorenje 250 €, za opet neku miele 380€....i još ispadaš loš majstor...
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
@jaro
Tako je i kod televizora kada ljude kupe krš. Čim popravka pređe trećinu vrednosti TV-a oni kupuju novi. Nekada davno su TV serviseri za svaki ugrađeni deo dobijali račun i garanciju a danas se snalaze kako stignu. Majstora mora biti jer ni oni bogati neće svake godine da kupuju novo. Neko i tu garanciju mora da rešava i da to popravlja tako da majstora će uvek biti. U Beogradu nema dovoljno majstora pa smo počeli i crnce da uvozimo. Što se tiče veš mašina ja u kući imam dve veš mašine. Jednu gorenje staru preko 30 godina i novu Candy staru 2 meseca. Candy je plaćena oko 350€ a u staru Gorenje sam uložio oko 150€.
Sve sam promenio ja sam jedino sam dao da mi ozbiljan majstor zakrpi kazan prohromski i da mi našteluje programator mehanički jer ja to nikada nisam radio, nemam probnicu i ne bavim se time. Mašina godinu dana radi bez greške i mnogo bolje i stabilnije radi od nove Candy. Nekada su mašine koštale 3 puta više i zato ta Gorenje ima kvalitet i popravka za takvu mašinu mora da košta.
Tako je i kod televizora kada ljude kupe krš. Čim popravka pređe trećinu vrednosti TV-a oni kupuju novi. Nekada davno su TV serviseri za svaki ugrađeni deo dobijali račun i garanciju a danas se snalaze kako stignu. Majstora mora biti jer ni oni bogati neće svake godine da kupuju novo. Neko i tu garanciju mora da rešava i da to popravlja tako da majstora će uvek biti. U Beogradu nema dovoljno majstora pa smo počeli i crnce da uvozimo. Što se tiče veš mašina ja u kući imam dve veš mašine. Jednu gorenje staru preko 30 godina i novu Candy staru 2 meseca. Candy je plaćena oko 350€ a u staru Gorenje sam uložio oko 150€.
Sve sam promenio ja sam jedino sam dao da mi ozbiljan majstor zakrpi kazan prohromski i da mi našteluje programator mehanički jer ja to nikada nisam radio, nemam probnicu i ne bavim se time. Mašina godinu dana radi bez greške i mnogo bolje i stabilnije radi od nove Candy. Nekada su mašine koštale 3 puta više i zato ta Gorenje ima kvalitet i popravka za takvu mašinu mora da košta.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 2959 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
04 Apr 2013, 21:16
-
- 13 Odgovori
- 3804 Pregledano
-
Zadnji post napisao joco
10 Jan 2015, 06:17
-
- 7 Odgovori
- 2270 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
09 Avg 2020, 11:47
-
-
BEKO - WML 15055 D ves masina ne starta, svijetle 4 LED
napisao volter » 13 Okt 2024, 18:31 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 1293 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlada69
28 Okt 2024, 22:21
-
-
-
Gorenje WA1541 modul AKO546695 Gorenje 634445 - RIJEŠENO
napisao Citizen » 06 Mar 2014, 19:43 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 2116 Pregledano
-
Zadnji post napisao Citizen
06 Mar 2014, 21:54
-
-
- 10 Odgovori
- 4089 Pregledano
-
Zadnji post napisao sim
03 Apr 2018, 23:01
-
-
Gorenje wt63110 problem sa elektronikom(ODUSTAO)
napisao stanko1980 » 28 Jul 2015, 21:11 » u VEŠ MAŠINE - 9 Odgovori
- 4294 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
02 Sep 2015, 08:40
-
-
-
Sušilica Gorenje D63225 ne osuši do kraja-odustao
napisao junuzovic » 03 Avg 2019, 18:06 » u VEŠ MAŠINE - 11 Odgovori
- 3838 Pregledano
-