Miele Primavera - preskače program
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Miele Primavera - preskače program
Mašina za rublje iz naslova, primi vodu i odmah počne da izbacuje, proverio sam četkice na motoru, dobre su, ne okreće bubanj, stavio sam na centrifugu, neće da zavrti uopšte.
Kada počne da izbacuje vodu, počne da treperi lampica Spulen - ispiranje i ne izbaci svu vodu, stane pri kraju izbacivanja i onda ode na Ende, kao da je kraj, a nije ni počela.
Mašina ima 2 modula, naponski modul EL-200C datum 16.10.2000., drugi modul je EDPW205, ima li neko ideju šta može da pravi problem.
Oba modula vizuelno izgledaju vrlo dobro, na štampi nema nikakvi vidljivih znakova oštećenja i slično.
Kada počne da izbacuje vodu, počne da treperi lampica Spulen - ispiranje i ne izbaci svu vodu, stane pri kraju izbacivanja i onda ode na Ende, kao da je kraj, a nije ni počela.
Mašina ima 2 modula, naponski modul EL-200C datum 16.10.2000., drugi modul je EDPW205, ima li neko ideju šta može da pravi problem.
Oba modula vizuelno izgledaju vrlo dobro, na štampi nema nikakvi vidljivih znakova oštećenja i slično.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Miele Primavera - preskače program
Hajde popuni podatke za pocetak, i mani se elektronike, proveri sve ostalo prvo!
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Što se tiče podataka, nema ništa, ni na prednjoj masci, ni na zadnjoj strani, a ni na vratima mašine, samo Miele Primavera i ova dva modula EL200-C i EDPW205, koji se nalaze u dosta modela, kao i u Novotronic W800 i W900 modelima mašina, kako sam uspeo da se informišem, dva releja su ključna za rad kao i SSD rele za kontrolu broja obrtaja i rad motora, osigurač 6.3A je u prekidu, ta dva releja kao i ovaj SSD prave grešku u preskakanju ciklusa i blinkanjem lampice Spulen.

Releji na slici su prema sličnoj šemi koju sam našao 6K1 ( 12V DC dupli rele 8A i 10A 250V oznaka RT424012) i 2K1 (12V DC /12A 250V AC oznake RT114012) i rele Kaschke 097.665.
Slika cele ploče:

Velika je verovatnoća je da je prvi rele neispravan?

Releji na slici su prema sličnoj šemi koju sam našao 6K1 ( 12V DC dupli rele 8A i 10A 250V oznaka RT424012) i 2K1 (12V DC /12A 250V AC oznake RT114012) i rele Kaschke 097.665.
Slika cele ploče:

Velika je verovatnoća je da je prvi rele neispravan?
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Jesi proveravao releje?
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Po dijagramu rada, nije ispravan, treba da budu 2 CO kontakti, a ne suprotni (dijagonalni), 2 srednja zatvorena, kada rele uključi onda prebaci na 2 gornja (gledano odozdo), jedan je verovatno zalepio i zato je motor u blokadi, odnosno rele ne prebacuje kontakte kako treba, verovatno je pokušao da ide u oba smera, što naravno nije moguće, zato je i izgoreo osigurač.
Ovaj drugi rele je dobar, ali bih zamenio oba, nisu skupi, a i radili su 20 godina, mašina je iz 2000. god., kad sam već sve rasturio da ne bude da posle i ovaj drugi zalepi.
A ovi tiristori su dobri TN1215-800G, a onaj u sredini rele između tiristora ne mogu da nađem nigde po oznaci.
I na kraju sam rešio da ga skinem i otvorim, i uverio se da su se kontakti stopili, evo slika:

Zameniću oba, poručiću ih, pa javljam da li je sve u redu
Ovaj drugi rele je dobar, ali bih zamenio oba, nisu skupi, a i radili su 20 godina, mašina je iz 2000. god., kad sam već sve rasturio da ne bude da posle i ovaj drugi zalepi.
A ovi tiristori su dobri TN1215-800G, a onaj u sredini rele između tiristora ne mogu da nađem nigde po oznaci.
I na kraju sam rešio da ga skinem i otvorim, i uverio se da su se kontakti stopili, evo slika:

Zameniću oba, poručiću ih, pa javljam da li je sve u redu
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Kolko vidim "Kaschke" se bavi proizvodnjom indukcijskih elemenata,... jesi li siguran da se radi o solid state releju?
Kod: Označi sve
https://www.kaschke.de/
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Može biti veoma lako da je neki induktor, to sam i ja posle gledao, ali pošto sam već našao neispravan rele i osigurač, prvo ću to izmenim stigli su mi delovi jutros
Re: Miele Primavera - preskače program * REŠENO *
Releji i osigurač su zamenjeni, mašina sada radi potpuno normalno, primila je vodu, vrti levo desno, greje, za sada radi, ostavio sam je da odradi ceo program, mislim da je to to, pumpa je ranije već radila, kao i ventili.
Mogu samo da kažem da je Miele veoma dobra mašina za rublje, motor neprestano radi za vreme pranja, čim primi vodu, odmah počinje da vrti u oba smera i počinje grejabje posle 10 minuta, prima vodu više od ostalih mašina, s obzirom da je za 5kg rublja.
Mogu samo da kažem da je Miele veoma dobra mašina za rublje, motor neprestano radi za vreme pranja, čim primi vodu, odmah počinje da vrti u oba smera i počinje grejabje posle 10 minuta, prima vodu više od ostalih mašina, s obzirom da je za 5kg rublja.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Ves masina Gorenje WA1422 problem preskace programe
napisao Miki_R » 17 Dec 2010, 17:21 » u VEŠ MAŠINE - 36 Odgovori
- 11884 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
14 Okt 2011, 19:29
-
-
- 7 Odgovori
- 2033 Pregledano
-
Zadnji post napisao junuzovic
04 Okt 2016, 20:26
-
- 9 Odgovori
- 4054 Pregledano
-
Zadnji post napisao meta
21 Sep 2012, 22:29
-
-
LG WD1048NP ne zavrsava program do kraja(reseno)
napisao gelevski » 28 Feb 2013, 14:47 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1408 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
02 Mar 2013, 18:34
-
-
-
Indesit WITL62 ne prelazi na sledeci program(reseno)
napisao gelevski » 22 Mar 2013, 11:07 » u VEŠ MAŠINE - 7 Odgovori
- 1312 Pregledano
-
25 Mar 2013, 20:06
-
-
- 5 Odgovori
- 1145 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
22 Avg 2013, 14:37
-
- 8 Odgovori
- 2274 Pregledano
-
Zadnji post napisao orion52
25 Jan 2015, 16:44
-
-
Indesit IWC5105(EU) ne prelazi na program ispiranje (RESENO)
napisao gelevski » 24 Feb 2014, 16:55 » u VEŠ MAŠINE - 5 Odgovori
- 1637 Pregledano
-
15 Mar 2014, 00:16
-