Gorenje WA 442 

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
brus

Gorenje WA 442  * REŠENO *

Post napisao brus » 10 Jan 2008, 15:26

Imam problem sa mašinom Gorenje WA 442 naime centrifuga neradi kada ima normalno veša nego samo na malim količinama I to jako slabo. Sumnjam da je oštećen namotaj centrifuge na elektro motoru budući da je prije par dana pukla mjeh guma te je voda curila po njemu. Ima li neko nekakav savjet? :mrgreen:

Avatar
kisko
Preminuo
Postovi: 2923
Pridružen: 12 Jun 2007, 01:51
Location: Kovilj-na kraj sveta
Phone number: 0038121888107
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj-Novi sad

Post napisao kisko » 10 Jan 2008, 17:48

Vidi da li se previse greje motor,proveri ga i omski,moze biti i los kontakt na programatoru(nakratko dobije kontakt za kondezator pa ga izgubi).takodje ma uticnici za motor....A kao prvo dali pumpa izbaci vodu pre centrifuge(filter)?Ima toga .....Kais i kondezator odbacujem jer pretpostavaljam da na pranju radi dobro(energicno)
uvek ima nesto interesantno

Avatar
JaroslavBires
___
___
Postovi: 536
Pridružen: 25 Okt 2007, 19:06
Location: Stara Pazova
Specialty: whitegoods
Lokacija: Stara Pazova

Post napisao JaroslavBires » 10 Jan 2008, 21:13

:tooo: Kod ovih mašina često zna da popusti vijak, što preko kontra konusa priteže lim- čitaj remenica. Vijak je lepljen osiguračem navoja, hemijom!
I sami kontakti na programatoru su dosta lošeg kvaliteta, umeju posle par godina da otkažu, pogotovo, što nema R-C filtera na kontaktima za motor!
Probaš omski motor, ako je OK priključiš ga izvan mašine na nezavisno napajanje i ako je OK (U centrifugi "vuče" oko 4A), probaj i izmeri kondenzator. E, ako je i to OK sledi provera buksni motora i programatora (Ume da mašina skoči kad se pere ćebe i pogodi u programator i otkači koji red priključaka, vratiš i OK).
Eeee, ako nije ni to, onda*k spremi oko 2500 din za nov programator! :lala:
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

Avatar
miccokraj
gx
gx
Postovi: 208
Pridružen: 04 Nov 2006, 22:24
Location: Bosna i Hercegovina
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Rama, BiH

Post napisao miccokraj » 26 Jan 2008, 22:34

Skračen ti je namotaj centrifuge , nema potrebe da provjeravaš kontakte jer ti nembi korektno radila ni na malim količinama veša .
Potrebno je viklovati ( premotati el. motor ) ili ugraditi novi ako je ugrađen el. motor koji je pertlovan pa nije predviđen za rastavljanje . :uca:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”