ELIN 100M neprima vodu

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
PRAKTICAR
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 17 Nov 2008, 10:06
Location: 23273 NOVO MILOSEVO

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao PRAKTICAR » 16 Dec 2008, 22:40

Ja bi detaljno proverio motor.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 52
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda
Specialty: consumer

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao laslo bajnoci » 16 Dec 2008, 22:56

ali me sada jedino zanima dali da nastavim da vrsljam po masini ili da kupi novu masinu jer ako za plocu treba da da 100 eura i da doda jos sto i da ima drugu novu masinu
pozdrav
Laslo

Mega Elektro SU
_
_
Postovi: 130
Pridružen: 12 Dec 2008, 22:06
Location: subotica
Warranty service: LG Galanz Vivax
Contact person: Robert

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao Mega Elektro SU » 16 Dec 2008, 23:10

plocu jako retko treba menjati. ja imam jednog drugara elektronicara,i kad je problem sa plocom ja mu uvek odnesem, i u 97 posto slucajeva ga popravi! ja bi preporucio da ga uneses kod sebe u servis,jer ovako ga ne mozes probati. svaki dan proveris jedan deo, tako nikad neces doci na kraj, kvar se sigurno moze naci samo treba "sesti na njega"!nadam se da ovo neces lose svatiti, ali ovo je moje misljenje. pozdrav!

rotor
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 914
Pridružen: 19 Apr 2008, 13:34
Location: jugoistocna srbija
Specialty: whitegoods

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao rotor » 17 Dec 2008, 09:23

U tvom slucaju posto ti je izgoreo stabilizator i ako nemas 5v na merenju na 14pinu procesora i na 28pinu procesor je zavrsio svoje i onda tek nastaje problem.

rotor
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 914
Pridružen: 19 Apr 2008, 13:34
Location: jugoistocna srbija
Specialty: whitegoods

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao rotor » 17 Dec 2008, 09:28

PRAKTICAR je napisao:Ja bi detaljno proverio motor.
Valjda je proverio kolega Kisko mu je cini mi se napomenuo magnetic,taho gen i tako dalje.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 52
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda
Specialty: consumer

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao laslo bajnoci » 17 Dec 2008, 20:19

postovane kolege !
potpuno se slazem sa kolegom mega elektro da na ovakav nacin necu uraditi nista ako svaki dan proveravam po jedan deo i da treba sesti na problem ali kao i do sada je to nemoguce jer u osnovi nemam semu sa kojom bi seo na problem i ,ja se nadam,prekontrolisem sve funkcije i tako dosao do resenja ali ne mogu da sastavim semu ako mi je dajete na kasicicu pa mozda cu i ja nekad imati neku semu koju cu da bez problema postavim na forum ili poslati privatno na neciji meil kome je kao meni potreban .inace regulator je probio tako da koliko je bio ulazni napon toliko je bio i na izlazu i sta se desavalo posle zamene regulatora sam opisao ,masina nije kod mene pa da mogu svaki cas da nesto ispitam nego kod musterije koja je nestrpljiva da se vec jednom resi problem.
pozdrav
Laslo

Avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6608
Pridružen: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: ELIN 100M neprima vodu

Post napisao buzdumra » 17 Dec 2008, 23:28

nesvacas jednu stvar nenmoze ti pomoci sema , samo bi izasla iz expert, a ti nista nebi uradijo , na ploci nista nije gorelo ni ugljenisano da ti treba sema a svaki elektronicar koji vidi takvu plocu ima da je pojede pre nego dorucak u podne lolzi
u tom poslu moras imati saradnika ako neznas materiju , ak' znas onda donesi to kuci i sredi , stab. u kratkom spoju .. svi znaju sta to znaci , mene cudi da uopste i starta motor... samo da ti napomenem procesor ima softver i nemoze se samo tako stavit nov.,
:pivopije:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”