GORENJE GS61010W WQP12 9240 samo predpranje RESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
GORENJE GS61010W WQP12 9240 samo predpranje RESENO
Imam problem sa ovom masinom koji nisam uspeo da resim uz pomoc naseg uvazenog kolege, pa se obracam sirem auditorijumu za pmoc, ako je neko ima bas ovaj kvar i da mi kaze konkretno sta da uradim.U prilogu saljem sliku modela masine, a grska je ako zelim prati na programu ECO masina na prvoj lampici uzme vodu ispere, upali drugu lampicu uzme vodu, pocne raditi pumpa visokog pritiska i nakon par sekundi sve stane i ne svetli ni jedna lampica.Ako ponovo startam sve se dogodi potpuno istovetno. Napominjem da ako pocnem da perem na programu LONAC onaj gore masina uradi potpuno ispravno sve do kraja i da zvucni signal da je gotovo, ali i to nece svaki put.Ono sto sam uradio na masini je to da sam promenio pumpu za izbacivanje vode, proverio termostat onaj nalegajuci, koji ima otpor 10 kilooma i smanjuje pri zagrevanju, proverio presostat, nema vode u vazdusnom stubu, na modulu elektronike promenio sve elektrolite, cak sam menjao i mesta onim triacima koji su isti, ali bez rezultata.Masina je moga kuma inace ja se ne bavim tim popravkama, ja radim TV tehniku, i ako mislite da ja ovo mogu popraviti recite mi sta ne valja na ovoj masini.Veliki pozdrav svima.
Zadnja izmena: zoranjag, dana 09 Jun 2010, 09:08, ukupno menjano 1 put.
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Re: GORENJE GS61010W WQP12-9240 samo predpranje
poštovani kolega.sve sam ti ljepo objasnio vjerovatno nisi sve odradio prema uputam čak sam ti poslao šemu sa greškama koje se pojave kad nešto nije u redu sa perilicom.Ti si po struci tv mehaničar pusti stručnoj osobi da to uradi kako treba
sva sreća da je perilica od kuma inače niko ti nebi dao perilicu da ekspermentišeš na njoj,ako oćeš da ostaneš u dobrim odnosim sa kumom bolje rečeno sa kumom okani se ti brate toga pozovi ovlašteni servi i biće rješeno .Ovako vjerovatno nemožeš da spavaš na miru.Vjeruj mi ja ni ženin televizor ne popravljam zovnem kuma,jer nisam po struci tv mehaničar
pzzz uvaženom kolegi
sva sreća da je perilica od kuma inače niko ti nebi dao perilicu da ekspermentišeš na njoj,ako oćeš da ostaneš u dobrim odnosim sa kumom bolje rečeno sa kumom okani se ti brate toga pozovi ovlašteni servi i biće rješeno .Ovako vjerovatno nemožeš da spavaš na miru.Vjeruj mi ja ni ženin televizor ne popravljam zovnem kuma,jer nisam po struci tv mehaničar
pzzz uvaženom kolegi
Hvala kolega, sta predlazes da promenim na toj masini, detaljno sam opisao ponasanje i naveo sve sto sam radio na njoj, sta bi ti uradio da je pored tebe.Test sam odradio i ne prijavljuje gresku ni jednu iz spiska feler liste koji si mi poslao, inace ako budem morao zvati servis sve cu napisati sta je radio i koji je bio kvar pa cemo proceniti da li sam dobro postupio, pozdrav
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Iz ovoga što citiram
kao i iz ovog dela tvog odgovoraNapominjem da ako pocnem da perem na programu LONAC onaj gore masina uradi potpuno ispravno sve do kraja i da zvucni signal da je gotovo, ali i to nece svaki put
najbolje bi bilo da pozoveš servisTest sam odradio i ne prijavljuje gresku ni jednu iz spiska feler liste koji si mi poslao
uvek ima nesto interesantno
Pozvao sam i zakazao za ponedeljak, videcemo sta ce da joj radi. Kum je odlucio Gorenje nikad vise.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Verovatno će zameniti komplet elektronski modul...
Gorenje ili neka druga marka, sve je to poslednjih godina slično, a ako neko misli da (danas) postoji brend čije se mašine ne kvare u prvih 4-5 godina eksploatacije - grdno se vara!

Gorenje ili neka druga marka, sve je to poslednjih godina slično, a ako neko misli da (danas) postoji brend čije se mašine ne kvare u prvih 4-5 godina eksploatacije - grdno se vara!

Ako bude da je do modula onda je to verovatno ostecen ili izmenjen upisan program /nema posebne memorije/, do ovih izvrsnih elemenata - triaka - nije jer sam im menjao mesta a masina radi jednako kako je i kad je stigla do mene. O tome kako je uradjena ta elektronika i konektori na njoj ne vredi ni pricati.Ja sam pravo da vam kazem ocekivao da ce mi neko ko je vec ima takve kvarove reci jednostavno promeni to i to i gotova stvar, cak niko do tebe sada nije ni pominjao elektroniku kao mogucnost, a pre nego sto sam i izasao na FORUM ja sam mnogo toga isproveravao i otvarao je vise puta i svako srafce zavio u isto mesto sa najvecom paznjom, jer nisam verovao da necu uociti kvar.Jedino sto nisam uradio je to da nisam skinuo ono gumeno crevo na pumpi visokog pritiska /jer su kod ove masine one shelne bez srafova koje idu na stezanje posebnim alatom/, a trebao sam jer sam kada je stigla masina povadio dosta stakla iz i ispod filtera a bilo je komadica u rukama koje bacaju vodu.No sta je bilo bilo smorila me je, doci ce covek pa cemo videti i to cudo.Hvala tebi Ivane i pozdrav na svi sto kaze Djosa.
Re: GORENJE GS61010W WQP12-9240 samo predpranje-RESENO
Postovane kolege i majsori, sinoc je bio serviser i nakon tumbanja od sat vremena covek rece menjamo pumpu visokog pritiska.Cekaj da vidim da li imam shelne na sraf, imam! skidosmo pumpu i jasno se video trag stakla koji je tu prosao, i ostetio radno kolo tako sto je proklizavalo.Na hladno manje na vruce je potpuno klizalo.Puno vas sve pozdravljam i zelim uspeha u radu.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Eh, kolega, kolega... kud ne pomenu ranije to staklo u prskalicama, nikako nije stvar za zanemarivanje...
Nego, meni samo ostaje nejasna jedna stvar, kako je moguće da sve stane ako turbina pumpe proklizava? Biće pre da to sve stane tek nakon nekog vremena od kada pumpa počne da proklizava (stane prvo tuširanje pa tek onda ostalo). 
PS i reci kumu da ne pere čaše na najjačem programu

PS i reci kumu da ne pere čaše na najjačem programu

Sve je jasno kad se rasturi, vidi se, ali pitanje svih pitanja je zasto nije bilo lampice kao na feler listi, ili je proradila zastita da ne dodje do pregrejavanja /pozara/ grejaca zbog slabog pritiska u njegovom prostoru.Vi koji to radite svaki dan tacno mozete sagledati.Inace to nije ni malo lak posao i ako se nema rezervnih delova /kao ja / malo se sta moze uraditi.Pozdrav.
Re: GORENJE GS61010W WQP12 9240 samo predpranje RESENO
Aj' posalji i meni semu sa greskama ako mozes.Imam jednu istu masinu i slican problem...dodig je napisao:poštovani kolega.sve sam ti ljepo objasnio vjerovatno nisi sve odradio prema uputam čak sam ti poslao šemu sa greškama koje se pojave kad nešto nije u redu sa perilicom.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Elektronika sudomašine WQP12-9346C.D.1-1 na prodaju
napisao miodrag popovic » 14 Sep 2018, 19:50 » u SRB PRODAJA - BELA TEHNIKA rezervni delovi - 0 Odgovori
- 2468 Pregledano
-
Zadnji post napisao miodrag popovic
14 Sep 2018, 19:50
-
-
- 7 Odgovori
- 3381 Pregledano
-
Zadnji post napisao cudan
20 Mar 2023, 23:41
-
-
GORENJE Tip:PMS601-F, model:ESF2020517 ( reseno )
napisao gec » 04 Sep 2011, 17:09 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 8 Odgovori
- 1788 Pregledano
-
Zadnji post napisao gec
08 Sep 2011, 10:06
-
-
-
Gorenje GVI553S1 problem sa grijanjanjem - REŠENO
napisao Ivek » 30 Okt 2012, 01:11 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 17 Odgovori
- 5470 Pregledano
-