Mašina ima i sledeće oznake:
Type: 12054
Art.No: 3690010
Nakon starta mašina redovno uključi pumpu-izbaci zaostalu vodu, primi novu vodu i nakon desetak minuta zaustavi se, izbaci kod grešku E8 (Nepravilno odvijanje programa).
Ponovno uključivanje uz poništavanje "alarma" i nanovo programiranje završi se po prethodnom scenariju.
Ovlašćeni serviseri su rekli da je mašina krš, da je otišao programator, da je treba baciti i da oni mogu da obezbede novu Simens ili Boš uz popust od 10%. -(ovakvu izjavu nebi da komentarišem ali neka posluži kao primer ljudskog).
Prilažem sliku i oznaku elektronskog modula i molim za savet - pomoć.
Veoma bi pomogla šema jer su navedeni majstori a po rečima domaćice nešto premostili kada su dolazili jer ih je pozvala po prestanku rada iste.Tada su je osposobili navedenim premošćavanjem, (objavili sramnu izjavu i predlog) i mašina je radila jedno mesec dana da bi ponovo stala.
FRANKE DW614DS3A Prekine sa radom - REŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
-
- _
Re: FRANKE DW614DS3A Prekine sa radom - REŠENO
Za verovati, da nema odgovora na ovaj post - je razlog mali broj ovih mašina na našem tržištu.
Problem sam rešio zahvaljujući pomoći čoveka sa ovog sajta koji je uvek spreman da pomogne, i na ovaj način mu zahvaljujem. (konstatovao je da je modul ispravan i da tražim kvar na drugom mestu) - na ovaj način sam eliminisao konstataciju ovlašćenog servisera - ja nisam elektroničar.
Kvar su uzrokovala dva mala komada stakla u el. ventilu za raspodelu protoka vode između donje i gornje prskalice.
-U prilogu je slika ventila.
Obzirom da nisam na ovom sajtu sa svim ovlašćenjima -pitam administratora: Da li smem da postavim - priložim šeme i deo servisnog uputstva za ovu mašinu, a koja sam dobio od ovlašćenog servisera iz jedne druge države, pre nego što zatvori ovu temu.
Takođe sam saznao da je proizvođač ove mašine za "FRANKE" firma "SMEG".
Pozdrav svima koji ovu prate ovu temu.
Problem sam rešio zahvaljujući pomoći čoveka sa ovog sajta koji je uvek spreman da pomogne, i na ovaj način mu zahvaljujem. (konstatovao je da je modul ispravan i da tražim kvar na drugom mestu) - na ovaj način sam eliminisao konstataciju ovlašćenog servisera - ja nisam elektroničar.
Kvar su uzrokovala dva mala komada stakla u el. ventilu za raspodelu protoka vode između donje i gornje prskalice.
-U prilogu je slika ventila.
Obzirom da nisam na ovom sajtu sa svim ovlašćenjima -pitam administratora: Da li smem da postavim - priložim šeme i deo servisnog uputstva za ovu mašinu, a koja sam dobio od ovlašćenog servisera iz jedne druge države, pre nego što zatvori ovu temu.
Takođe sam saznao da je proizvođač ove mašine za "FRANKE" firma "SMEG".
Pozdrav svima koji ovu prate ovu temu.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Postavi slobodno.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- _
Prilažem servisna uputstva i šemu.
viewtopic.php?p=215226#p215226