Pravila foruma BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje GVI 553 S1
art: 662950
krene sa radom i kad bi trebala grijati vodu -stane i ne radi nista, ne javlja nikakvu gresku, napon na grijac ne dobiva, grijac, ntc, hidrostat, pumpa - sve ispravno, opet elektronika? zadnji put sam promjenio kondenzatore i bilo je dobro (do sad) sta bi sad moglo biti relej?
Prilog
Zadnja izmena: Ivek, dana 22 Mar 2013, 01:14, ukupno menjano 1 put.
nije do releja -ispitano
na svakom programu dešava se isto, uzme vodu, uključi se optočna pumpa koja radi točno 1min. i stane, vise ne radi nista a ne javnja nikakvu grešku
mislim da nema, znam da je do elektronike jer sam u medjuvremenu imao potpunu istu masinu i isti slucaj pa sam samo zamjenio elektroniku za probu i masina je odmah proradila.
Imao sam slican problem. Masina nikako da zavrsi program, neprekido se resetuje i ponavlja isto. 65 sekundi vrti i sprica , stane na 3 sekunde, dvostruki zvucni bip i tako satima.
Na plocici elektronike se nalazi beztransformatorsko napajanje, kolo koje pravi 24V DC od 220 V AC.
Promijenio sam 3 elektrolita i jedan blok kondenzator koji se ovdje spominje. Ja mu nisam znao vrijednost jer je neko prije mene pokusavao mijenjati, ali ja sam ugradio 1uF 400V.
Rijeseno. Mogao bi neko da objavi vrijednost tog kondenzatora sivog koji se pominje.
C3=1.2uF/280~VAC ili 1.5uF/280~VAC poliester blok kondezator ,nisu svuda isti(zavisi za koje opterećenje je projektovano napajanje) ,ponegde bude i 2.2uF /280VAC.