Beko D5323FV Problem sa dotokom vode - REŠENO

Forum sudo mašine.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
junuzovic
___
___
Specialty: computers

Beko D5323FV Problem sa dotokom vode - REŠENO

Post napisao junuzovic » 05 svi 2014, 15:30

Beko
Model: D5323FV42/2
TIP:ART4
AO
1899410002
A01XMASKE
mard66AADAAB
KAREL
S/N:2296990093

Radi se o tom da mašina nekad uredno primi vodu i mašina krene dalje da radi, a nekad primi nešto malo i stane te nakon pola minute aktivira se pumpa i izbaci vodu. Na svim programima je isto.Aqua stop u redu, također i ostale komponente, na modulu sve uredno. Mašina nema klasičan hidrostat već protokomjer. Sumnjam u njega ,ne vidim da se na njemu ima šta za raditi. Još nešto me čudi izlaz vode iz elektro ventila je onako samo teče nije u mlazu. Ne znam možda je tako ovaj ventil napravljen baš zbog ovog protokomjera. Mašina kada uspije primiti normalnu količinu prima je nekih 3,5 min. Ne znam je li ovo normano meni nekako sporo...

slika
Zadnja izmena: junuzovic, dana 06 svi 2014, 20:16, ukupno menjano 1 put.

junuzovic
___
___

Re: Beko D 5323 FV Problem sa dotokom vode

Post napisao junuzovic » 05 svi 2014, 20:53

Izgleda da je bilo do elektroventila. Za test sam stavio drugi elektroventil (od veš mašine-trokraki) koji dobro propušta (u mlazu) za razliku od ovog starog i mašina uspije primiti potrebnu kolićinu vode i u kraćem vremenu i radi bez problema (probana u više navrata). Ali sad ima još jedan problem posuda za sol kapa ( procurila na šavu u donjoj zoni). Ne znam vrijedi li je krpati i koliko je uspješno. Ja ih nikad nisam krpao a i ne znam im niti cijenu nove.

GTI
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
Specialty: whitegoods

Re: Beko D5323FV Problem sa dotokom vode

Post napisao GTI » 05 svi 2014, 21:18

Za Mideu je oko 3000 dinara pa bi i za Beko trebalo da bude slicno.Ako izmatiras smirglom,tecni metal ili neko drugo dvokomponentno lepilo bi trebalo da odradi posao s obzirom da kroz posudu ne prolazi vrela voda i nema pritiska u njoj.
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!

gelevski
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Rade Gelevski

Post napisao gelevski » 05 svi 2014, 21:23

Jeste problem je ventil ja sam imao isti slucaj. Menjo sam prvo protokomer megutim ispostavilo se da je do ventila.
Mozes da lepis sa dvokomponintno BISON lepilo.

junuzovic
___
___

Post napisao junuzovic » 05 svi 2014, 23:29

U redu, probaću sa ljepilom pa javim kako je prošlo....

junuzovic
___
___

Post napisao junuzovic » 06 svi 2014, 20:16

Što se tiče boce za sol ipak je bio problem sa dihtungom a ne napuknuče. Zategnuo sam malo šraf koji je drži i sve je u redu. Mašina isprobana više puta i sve je u redu i vraćena je mušteriji. Hvala svima.

Ivek
_
_

Re: Beko D5323FV Problem sa dotokom vode-riješeno

Post napisao Ivek » 25 Jun 2014, 16:09

koji ventil si stavio na kraju?
Pitam zato jer nemože ići obični kutni el. ventil od vesmasine jer ima preveliki protok vode, na sudjerice sa mjeracem protoka vode idu ventili sa manjim protokom vode.

Lp

junuzovic
___
___

Re: Beko D5323FV Problem sa dotokom vode-riješeno

Post napisao junuzovic » 29 Jun 2014, 12:18

Hvala na toj informaciji nešto sam razmišljao tada o tom ali sam prvo promjenio kutni ventil stavio obični ( u toj kući je strašno slab pritisak), s tim mislim da sam učinio dobru stvar mada sam sumnjao u protokomjer. Išao sam putem manjih ulaganja-prvo ventil pa ćemo da vidimo. Mašina je prala jedno sedam dana kad ono opet se pojavio isti problem. Odem u Bekov servis kupim protokomjer koji košta 45KM (ne znam koja je cijena kod Vas) ugradim i za sada je sve u redu klijent ne zove...

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “MAŠINE ZA SUDOVE”