Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- gx
- Postovi: 298
- Pridružen: 29 Jun 2016, 15:07
- Location: Umag
- Contact person: Dragan
- Specialty: consumer
Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Pozdrav!!!
Jedno generalno pitanje da ga tako nazovem. Prijatelji imaju problem u kaficu.
U pitanju je brza perilica koja se koristi u glavnom za case. Problem je sto uvijek ostaje bijeli film po casama. Sta god probali, kupovali naj skuplje deterdzente i sjajila. Voda u preilicu dolazi iz posebnog omeksivaca vode, tako da bi to trebalo eleiminirati problem sa kamencom.
Perilica odradi citav proces kako treba. Nista nije zablokirano.
Ja dalje ne znam sto se tice kemije i tih sredstava koji se dodaju. Inace u perilicu idu tekuci deterdzent i tekuci sjaj, koje ona sama uzima. Kako je proizvodjac naveo, potrosnja ovih tekucina je u granicama normale.
Da li se mozda neko sustretao sa slicnim problemom?
Hvala.
Jedno generalno pitanje da ga tako nazovem. Prijatelji imaju problem u kaficu.
U pitanju je brza perilica koja se koristi u glavnom za case. Problem je sto uvijek ostaje bijeli film po casama. Sta god probali, kupovali naj skuplje deterdzente i sjajila. Voda u preilicu dolazi iz posebnog omeksivaca vode, tako da bi to trebalo eleiminirati problem sa kamencom.
Perilica odradi citav proces kako treba. Nista nije zablokirano.
Ja dalje ne znam sto se tice kemije i tih sredstava koji se dodaju. Inace u perilicu idu tekuci deterdzent i tekuci sjaj, koje ona sama uzima. Kako je proizvodjac naveo, potrosnja ovih tekucina je u granicama normale.
Da li se mozda neko sustretao sa slicnim problemom?
Hvala.
Iskustvo je direktno proporcionalno kolicini unistene opreme............
- miodrag popovic
- gx
- Postovi: 3144
- Pridružen: 08 Nov 2006, 21:08
- Location: Srbija
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
- Lokacija: Pančevo Braće Jovanović 56
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Zaprljana iznutra od silne hemije,pere previše čiste stvari a nije za to predviđena.Reći če upućeniji od mene svoje slovo,ja bih za početak u svaki ciklus pranja dodao pola presječenog limuna ili limete,onako celog bez ceđenja.To će dodati i miris za kafić veoma bitno,a bar limuna imaju
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
- jaro
- bela tehnika
- Postovi: 1170
- Pridružen: 21 Jun 2009, 11:53
- Location: stara pazova
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Slazem se da je u takvim situacijama uglavnom puno hemije.
Smanjiti istu, a pre toga, bilo bi dobro da opere 10 tura bez hemije.
Smanjiti istu, a pre toga, bilo bi dobro da opere 10 tura bez hemije.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- gx
- Postovi: 298
- Pridružen: 29 Jun 2016, 15:07
- Location: Umag
- Contact person: Dragan
- Specialty: consumer
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Hvala na informacijama. Prenio sam sta da urade pa cemo vidjeti rezultate!!!
Iskustvo je direktno proporcionalno kolicini unistene opreme............
- nike
- gxu
- Postovi: 2896
- Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
- Location: Split HR
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
- Lokacija: Split, HR
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Može biti i do čaša! Neke su osjetljive na kiselinu iz sjajila.
Prvo i osnovno je pranje cijele mašine od kamenca, a posebno bojlera za ispiranje, kojeg treba izvaditi i očistiti sav nakupljeni kamenac u njemu. Nema tog sjajila koje će kamenac iz bojlera eliminirati. Prema mom iskustvu, kad se intenzivno bijele čaše i nakon depuracije, problem je u kamencu u bojleru ispiranja.
Drugo je pravilno doziranje i omjer između deterđenta i sjajila.
Dozira se prema uputama proizvođača kemikalije i svaki navodi svoje omjere u odnosu na količinu uzete vode. Doziranje triba podesiti menzurom.
Treće je pravovremeno mijenjanje soli u ručnom depuratoru ili ispravno doziranje kod automatskog. Depuratori koji mjere protok i ostatnu tvrdoću su najbolji!
Ručni su samo za kaffe aparate gdje ih ekipa koja održava aparat mijenja na redovnom održavanju o kojem oni vode računa.
I na kraju potrebno je kontrolirati da je temperatura vode u kadi 50-55C a temperatura vode u bojleru za ispiranje iznad 75C da se ispravno izvrši pasterizacija i obučiti osoblje da se čaše i šolje ne brišu krpama i ne diraju prstima osim na dnu i time zagađuju bakcilima i virusima.
BTW, otkad radim sa perilicama ne pijem iz čaša!
Otkad radim sa ledomatima, ne trošim led!
Otkad radim po restoranima, ne jedem salatu ni ništa što nije termički obrađeno niti jedem ništa frigano u fritezi.
Steakove i sl. samo ako sam ja zrio i pekao na gradele. Ribu isto samo ako sam je ja nabavio i spremao! Piletinu i drugo bijelo meso samo i isključivo ako je i restoranska mačka hoće.
Prvo i osnovno je pranje cijele mašine od kamenca, a posebno bojlera za ispiranje, kojeg treba izvaditi i očistiti sav nakupljeni kamenac u njemu. Nema tog sjajila koje će kamenac iz bojlera eliminirati. Prema mom iskustvu, kad se intenzivno bijele čaše i nakon depuracije, problem je u kamencu u bojleru ispiranja.
Drugo je pravilno doziranje i omjer između deterđenta i sjajila.
Dozira se prema uputama proizvođača kemikalije i svaki navodi svoje omjere u odnosu na količinu uzete vode. Doziranje triba podesiti menzurom.
Treće je pravovremeno mijenjanje soli u ručnom depuratoru ili ispravno doziranje kod automatskog. Depuratori koji mjere protok i ostatnu tvrdoću su najbolji!
Ručni su samo za kaffe aparate gdje ih ekipa koja održava aparat mijenja na redovnom održavanju o kojem oni vode računa.
I na kraju potrebno je kontrolirati da je temperatura vode u kadi 50-55C a temperatura vode u bojleru za ispiranje iznad 75C da se ispravno izvrši pasterizacija i obučiti osoblje da se čaše i šolje ne brišu krpama i ne diraju prstima osim na dnu i time zagađuju bakcilima i virusima.
BTW, otkad radim sa perilicama ne pijem iz čaša!
Otkad radim sa ledomatima, ne trošim led!
Otkad radim po restoranima, ne jedem salatu ni ništa što nije termički obrađeno niti jedem ništa frigano u fritezi.
Steakove i sl. samo ako sam ja zrio i pekao na gradele. Ribu isto samo ako sam je ja nabavio i spremao! Piletinu i drugo bijelo meso samo i isključivo ako je i restoranska mačka hoće.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- Stolle
- Preminuo
- Postovi: 19100
- Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
- Location: Srbija
- Specialty: tv-multimedia
- Lokacija: Dimitrovgrad
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Pa šta radiš onda u restoranu? Pročitaš vesti na telefonu i odeš.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- nike
- gxu
- Postovi: 2896
- Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
- Location: Split HR
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
- Lokacija: Split, HR
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Šta radim? Pa pokušavam pojesti nešto jestivo, skuhano po zanatu, od strane profesionalca, pripremljeno u uvjetima pogodnijim nego u mojoj kući po poštenoj cijeni.
Dobijem, uglavnom, namirnicu najlošije kvalitete na isteku roka trajanja ili već odavno isteklu, držanu u frižideru daleko iznad temperature čuvanja za tu namirnici, nezrelu i kontaminiranu od strane povrča na kojeg je pišala mačka i srao pas, nedovoljno ili previše termički obrađenu, bez ukusa, boje, mirisa i konzistencije friganu u palminom ulju od prošle godine ili prženu na roštilju koji je sinoč čišćen permetalom ali ne i očišćen i ispran čiston vodom nakon toga, serviran u tanjuru koji je izašao iz perilice sa 2mm naslaga deterđenta i sjajila na sebi. Uz to mi donesu pivo na 12C i traže 50€ za to smeće.
Kad im jeben ma i pa po spisku oni se samo smiju i čekaju prvog nadobudnog Engleza da naruči fish and chips! To ti je kad živiš tamo gdje ima turista.
Ovi hoštapleri od "ugostitelja" naniže klase šta su se nakotili ko žohari ne boje se ni Tripadvisora i ostalih Internet ocjenjivača jer neuki gladni turisti nailaze u valovima ko tsunami!
Nema u gradu 2 restorana di možeš pojest nešto pristojno i pristojno spremljeno, a najviše ocjenjeni po Internetu su uglavnom ti isti prevaranti zahvaljujuči zakonu velikih brojeva tih ignorantskih i neukih žderača svega i svačega. Ne možeš više ni vratit jelo da se ne potučeš sa konobarom ili vlasnikom!
Dobijem, uglavnom, namirnicu najlošije kvalitete na isteku roka trajanja ili već odavno isteklu, držanu u frižideru daleko iznad temperature čuvanja za tu namirnici, nezrelu i kontaminiranu od strane povrča na kojeg je pišala mačka i srao pas, nedovoljno ili previše termički obrađenu, bez ukusa, boje, mirisa i konzistencije friganu u palminom ulju od prošle godine ili prženu na roštilju koji je sinoč čišćen permetalom ali ne i očišćen i ispran čiston vodom nakon toga, serviran u tanjuru koji je izašao iz perilice sa 2mm naslaga deterđenta i sjajila na sebi. Uz to mi donesu pivo na 12C i traže 50€ za to smeće.
Kad im jeben ma i pa po spisku oni se samo smiju i čekaju prvog nadobudnog Engleza da naruči fish and chips! To ti je kad živiš tamo gdje ima turista.
Ovi hoštapleri od "ugostitelja" naniže klase šta su se nakotili ko žohari ne boje se ni Tripadvisora i ostalih Internet ocjenjivača jer neuki gladni turisti nailaze u valovima ko tsunami!
Nema u gradu 2 restorana di možeš pojest nešto pristojno i pristojno spremljeno, a najviše ocjenjeni po Internetu su uglavnom ti isti prevaranti zahvaljujuči zakonu velikih brojeva tih ignorantskih i neukih žderača svega i svačega. Ne možeš više ni vratit jelo da se ne potučeš sa konobarom ili vlasnikom!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- jaro
- bela tehnika
- Postovi: 1170
- Pridružen: 21 Jun 2009, 11:53
- Location: stara pazova
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: Perilica sudja STALGAST 801400 bijeli film na casama
Hehhe, nazalost je tako cesto...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Mašina za suđe BekoDFN052211W- fleke po čašama-Riješeno
napisao junuzovic » 02 Mar 2021, 09:53 » u MAŠINE ZA SUDOVE - 18 Odgovori
- 3418 Pregledano
-
Zadnji post napisao junuzovic
06 Apr 2022, 19:32
-