E ovako samo da javim.
Ugradio novi mikroprekidač. Uključim mašinu , prim vodu počinje brizgati. Čuje se mikroprekidač da uključuje odno sno isključuje, svakih 30sec, što znači i da motorić radi. Mašina tako radi nekih 5 min. i ponovno javi grešku E8( ventil za izmjenjivanje). Nešto sam kontao da ostavim ovaj mikroprekidač u iključenom stanju (na ON) da vidim šta će se desiti, jer ovaj neispravan je bio strdao i ne reaguje i ostao je u usključenom stanju, na off.
Evo i tu sam soluciju isprobao, isto se dešava. Bojim se da ću džaba naručivati ovaj dio da nije do njega, već do elektronike..koja je ovo glupost uradjena...
Edit: Samo da javim da sam otkopčao žice sa mikro prekidača, i tinjalicom gledao ove žice što idu na njega. Na obje žice tinjalica svjetli ima napon , Povukao sam baška sa uticnice samo nulu da vidim koliki je , možda me tinjalica vara možda nije 220... Međutim jeste na obje žice pokazuje 220 V, što znači da je problem na elektronici. Moguće da su zato i kontakti na staro mkriprekidaču stradali.
Znači druga elektronika što je neisplativo..
Zadnja izmena:
KASA1, dana 16 Jun 2022, 21:35, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Spojeni postovi