KL. samsung SH12ZWHD( RESENO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
KL. samsung SH12ZWHD( RESENO)
ne raboti ventilatorot na nadvoresnata edinica.direktno povrzan raboti.dali e do elektronikata.
Zadnja izmena: miki, dana 05 Avg 2009, 23:20, ukupno menjano 2 puta.
Re: klima samsung SH12ZWHD
Ne valja ti elektronika odnesi kod kolege iz skopje da ti srede elektroniku http://www.fanzo.org/index.php?pr=mk
TOCE
dal neko zna koji je deo iz ove elektronike pokvaren.ili dal mogu da postavim kad radi kompresor da radi i ventilator a kad stane kompresor da stane i ventilator.(ovo vazi ako je neki velik kvar pa da se nemoze resiti)
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Na ovoj klimi ima jos jedna ploca napajenje ,releji itd.A i nisam dobro razumeo sta neradi kod tebe koji ventilator na unutrasnjoj jedinici ili nesto drugo?
neradi ventilator na vanjskoj jedinici,i kompresor pocne da radi i stane za desetak minuta.
-
- bela tehnika
Razumeo sam ali sam te pito ima li jos jedna ploca sa elektronikom i upisi koji je procesor ?
-
- _
- Warranty service: VIVAX, QUADRO, BEKO,LG,ARDO,SEG
- Contact person: marko
a da mozda proveris mali kondenzator na vanjskoj jedinici on je neki 2,5 mf mozda je crko.
s3c848ax18-qtra procesor.ventilator radi kad ga vezem samo njega direktno
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Vezi ga sa kompresorom.U hladjenju ce da radi ali ugrejanju nece biti dobro.
Kolega miki ako sakas da ja napravis elektronikata veke ti dadov link od serviseri vo skopje tamu imas broevi na telefoni javise i prasaj koj moze da ti ja popravi ako se zanimavas pa ti so elektronika moze i ti ke ja popravis ama problemot e malku kompliciran 

TOCE
danas sam vratio elektroniku natrag na klimi,povezao kad kompresor radi da radi i vanjski ventilator,no sta se dogodilo,opet isto kompresorr ukluci a ventilator ne.a vezani su zajedno.kad priklucim 220v direktno,oni rade zajedno a kad ide preko unutrasnja jedinica nece da vrti ventilator a kompresor radi.ponavljam - vezani su zajedno.pa opet elektronika natrag kog majstora pa vidimo sutra sta ce da bude.
- frigoservisbata
- bela tehnika
To sto si sad napisao nije moguce..Ako sam dobro razumeo sa elektronikom nece da ukljuci ventilator,a kompresor radi,ti si prevezao da radi i ventilator sa kompresorom i opet nece ventilator a kompresor radi,a direktno 220V radi sve??To jednostavno nije moguce... 

Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
da da znam da lici tako ali i ja sam ostao tamo kod gazde 2 sata bas zbog toga.probao sam nekoliko puta i nece a direktno je ok.znaci nista nisam dirao.povezao sam kako treba i upalim klima i kompresor radi a ventilator ne.a direktno sa 220v sa probni kabel radi i to i to.
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
Koliki napon dobijas preko elektronike na spoljnu jedinicu? Dali se kompresor muci pri startu kada dobija napon preko elektronike? Zaista cudno!
- frigoservisbata
- bela tehnika
koliki god da je napon ne moze kompresor da krene a vent nece...a vezani zajedno....to je nemoguce....da je obrnuto ok al ovako nema smisla...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Jesi li pogledao da nisu zice pobrkane u spoljnoj jedinici odnosno da nije jedan kraj ventilatora vezan umesto na zajednicu tacku na drugi kraj kompresora?
ne ne sve je dobro vezano.jedini zaklucak je da na vanjskoj jedinici na kompresor nemam 220v.a kompresor krene super.plocka je kod majstora ali nije siguran sta nije u red.drajver ili procesor.
prijatelju na unutarnjoj jedinici skini žicu sa kleme koja vodi na ventilator vanjske jedinice također to uradi i na vanjskoj jedinici i uzmi komad žice i prespoji direktno sa kompresora na ventilator i mora da radi onda kad upali komresor palit će i ventilator i to je to 100% ali obavezno skini žice kako sam ti rekao
pozdrav ekipi frigo iz hercegovine i usput da pitam kakva je sezona.
pozdravljam i jas .sezona je odlicna u makedoniji.jas sam povezao direktno kad ukljuci kompresor da upali i ventilator.no nece.sa proban kabel mu dam 220v tako radi.no nisam tako kako kazes probao.ajde da uzmem elektroniku iz majstora ako je ne napravi pa probam i tako kako kazes.flatron je napisao:prijatelju na unutarnjoj jedinici skini žicu sa kleme koja vodi na ventilator vanjske jedinice također to uradi i na vanjskoj jedinici i uzmi komad žice i prespoji direktno sa kompresora na ventilator i mora da radi onda kad upali komresor palit će i ventilator i to je to 100% ali obavezno skini žice kako sam ti rekao
-
- bela tehnika
- Contact person: Vladimir
Trebalo bi da imas poseban rele na elektornici za ventilator..moguce das ti je on neisparavan.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 2792 Pregledano
-
Zadnji post napisao jsinisa
04 Jul 2008, 12:11
-