ICEBER AU12HR53FA2 NECE DA GREJE (ODUSTAO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
ICEBER AU12HR53FA2 NECE DA GREJE (ODUSTAO)
Imam problem sa navedenom klimom. Kad se ukljuci grejanje, kompresor radi do 21 bar, onda se odjednom ukljucuje hladjenje, i obe cevi se zamrznu za manje od pola minuta. Na hladjenje radi normalno. sumnjao sam na cetvorokraki ventil, da nije zaglavio, pa sam ga uklucivao i direktno, ( cuje se da ukljucuje i iskljucuje ), ventilator spoljne jedinice ispravan. Sta mislite kolege, u cemu moze biti kvar. I jos jedno pitanje : da li za ovu klimu ima uputstvo za dijagnostiku kvara?
Zadnja izmena: nike, dana 15 Avg 2011, 00:32, ukupno menjano 1 put.
Razlog: I nakon 2 godine postavljač nije našao shodno da ispravi post i da napiše epilog. Tema će biti zaključana!!!
Razlog: I nakon 2 godine postavljač nije našao shodno da ispravi post i da napiše epilog. Tema će biti zaključana!!!
Re: ICEBER AU-12 HR 53 FA2 NECE DA GREJE
Poštovani kolega.
Postoji mogućnost da se desi da je u pitanju četvorokraki ventil iako uključije i isključuje.Moguće je da pušta ventil u oba smjera.Meni su se dešavale takve stvari.Dali si mijenjao elektroniku?
Postoji mogućnost da se desi da je u pitanju četvorokraki ventil iako uključije i isključuje.Moguće je da pušta ventil u oba smjera.Meni su se dešavale takve stvari.Dali si mijenjao elektroniku?
4-kraki ventil 99%.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
kolega, nije 99%
prvo zameni samo spulnu cetvorokrakog ventila ...
nego 101% i to samo spulna...hagula je napisao:4-kraki ventil 99%.
prvo zameni samo spulnu cetvorokrakog ventila ...
Zadnja izmena: frigo, dana 24 Avg 2009, 05:48, ukupno menjano 1 put.
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
- _
elektroniku nisaam menjao jer nemam rezevnu,kopex je napisao:Poštovani kolega.
Slažem se kolegom FRIGO.
Pozdrav
Pozdrav
-
- _
kolega FRIGO, ja sam ispitao spulnu ventila tako sto sam na njene prikljuke doveo napon van klime ( iz probnog kabla )[prvo zameni samo spulnu cetvorokrakog ventila
i cuje se kako ukljucuje i iskljucuje(cak cak )
Nisam te dobro razumio.Dali si zamijenio špulnu ili si isprobao staru?deletraj je napisao:[prvo zameni samo spulnu cetvorokrakog ventila
kolega FRIGO, ja sam ispitao spulnu ventila tako sto sam na njene prikljuke doveo napon van klime ( iz probnog kabla )
Ako je špulna ispravna to je kao što smo prije rekli četvorokraki ventil.Mehanički dio ne zatvara dovoljno propuste.To je sigurno nema šta drugo .Imao sam takvih situacija.
Pozdrav
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
To nemora ništa značiti,samo ti poslušaj kolege i zameni prvo špulnu a ako nepomogne i ceo ventil.deletraj je napisao:kolega FRIGO, ja sam ispitao spulnu ventila tako sto sam na njene prikljuke doveo napon van klime ( iz probnog kabla )[prvo zameni samo spulnu cetvorokrakog ventila
uvek ima nesto interesantno
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
opet ponavljam nije dovoljno dovedes napon i cuje se da radi zakljucak ispravna spulna...
zameni spulnu posto stara sigurno nema dovoljno snage da drzi na grejanju i propusta ventil... ako tako isto radi onda menjaj ventil, il ako ne koriste grejanje i skupoim izbaci ventil i nek koriste samo za hladjenje...
imosam nekoliko slucaja sa takvim kvarovima, spulna cim se zagreje ona nedrzi, a omski je ok ...
zameni spulnu posto stara sigurno nema dovoljno snage da drzi na grejanju i propusta ventil... ako tako isto radi onda menjaj ventil, il ako ne koriste grejanje i skupoim izbaci ventil i nek koriste samo za hladjenje...

imosam nekoliko slucaja sa takvim kvarovima, spulna cim se zagreje ona nedrzi, a omski je ok ...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
- _
Ok, probacu, pa cu se javiti da vas obavestim sta sam uradio. Uostalom hvala svima na savet. Pozdravfrigo je napisao:opet ponavljam nije dovoljno dovedes napon i cuje se da radi zakljucak ispravna spulna...
zameni spulnu posto stara sigurno nema dovoljno snage da drzi na grejanju i propusta ventil... ako tako isto radi onda menjaj ventil, il ako ne koriste grejanje i skupoim izbaci ventil i nek koriste samo za hladjenje...![]()
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Kolega jesi nešto uradio sa klimom,rešio ili odustao 

uvek ima nesto interesantno
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 18 Odgovori
- 7186 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigo
06 Mar 2010, 04:52
-
- 5 Odgovori
- 1928 Pregledano
-
Zadnji post napisao krnjad
08 Apr 2010, 08:55
-
- 12 Odgovori
- 7324 Pregledano
-
Zadnji post napisao Honorarac
22 Okt 2010, 22:19
-
- 16 Odgovori
- 3774 Pregledano
-
Zadnji post napisao Gego
15 Mar 2012, 00:10
-
- 5 Odgovori
- 1320 Pregledano
-
Zadnji post napisao acavplana
28 Okt 2012, 21:42
-
- 9 Odgovori
- 2385 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
21 Feb 2013, 21:37
-
- 9 Odgovori
- 3147 Pregledano
-
Zadnji post napisao bolenbgd
01 Nov 2020, 09:38
-
-
Gree GWH12AFC K6DNA1D/I 12000btu (nova slabo greje)
napisao mrle88 » 14 Dec 2020, 20:39 » u KLIMA UREĐAJI - 9 Odgovori
- 5098 Pregledano
-
Zadnji post napisao mrle88
24 Apr 2023, 22:21
-