Pretakanje plinova

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
djtesla
_
_

Pretakanje plinova

Post napisao djtesla » 05 Jun 2010, 15:47

Pozdrav

Pozdrav mozda nije mesto ovde ovoj temi al...
Hteo bih da napravim aparat za zavarivanje sa butanom i kiseonikom imam dve male boce od butana i malu bocu od nekog aparata za tocenje piva co2 e sada kako se mogu napuniti te boce tj pretociti iz velikih?? imam cev sa prikljuccima na oba kraja za pretakanje co2 gasa fabricka nesto bi tako i za butan trebalo napraviti e sada da li boce treba prevrtati u tecno stanje ili ?? koliko kilograma presuti?? ili pustiti da se izjednace pritisci??

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro
Specialty: whitegoods

Re: Pretakanje plinova

Post napisao jaro » 05 Jun 2010, 16:16

Jednu bocu stavis na nesto visoko okrenutu kontra, a drugu (koju punis stavis stojecki nize od ove prve, i cekas da se napuni.... :lala:
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Post napisao goranfri » 05 Jun 2010, 18:29

Jednu bocu stavis na nesto visoko okrenutu kontra da izlazi tečan(ugreješ je vrućom vodom), a onu koju punis stavis normalno, nize od ove prve (ohladiš je u zamrzivaču) i pretočen plin za tili čas.

krnjad
_
_

Post napisao krnjad » 05 Jun 2010, 20:18

I jos nesto vazno bi ti dodao a to je da pri pretakanju plina ozracis cijev od vazduha.A to ces uraditi tako da otvoris ventil okrenute boce dok je ventil uspravne zatvoren a holender na cijevi uspravne boce nije do kraja zategnut ,kada se pojavi tecni plin dotegnes holender i otvoris vetil uspravne boce.

hagula
___
___

Post napisao hagula » 05 Jun 2010, 20:46

ja ti ne bih preporucio pretakanje kisika ni u kom slucaju.tu ti je cak i do 200 bara pritisak
:uca:
evo vidi link
http://www.messergroup.com/cs/Proizvodi ... index.html

djenka
_
_

Post napisao djenka » 05 Jun 2010, 22:31

hagula je napisao:ja ti ne bih preporucio pretakanje kisika ni u kom slucaju.tu ti je cak i do 200 bara pritisak
:uca:
Ja ga pretacem iz velike boce bez problema,neznam kako ostale kolege?Kod prvog pretakanja bude veliki pritisak,a vec svako sledece je sa manjim pritiskom...

hagula
___
___

Post napisao hagula » 05 Jun 2010, 23:01

ja ga licno ne pretacem nego imam jednu 2 kg bocu za kisik pa kada se potrosi odem u punionicu koja nije daleko od mog mjesta.

P.S. gledao sam kako to rade u punionici.jedna je velika boca koja stoji uspravno i moja manja.spoje ih visokotlacnim crijevom i samo izjednace pritiske.ne okrecu niti jednu bocu horizontalno.obe su uspravne.

mozda da je daleko punionica i ja bih "pretakao" :pivopije:

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 06 Jun 2010, 00:52

KIsik u bocama je u plinovitom stanju (nije tekući) i pretače se iz bilo kojeg položaja dok se tlakovi u bocama ne izjednače.
Treba pazit da cijev kojom se pretaće nije nigdje oštečena jer se mogu desit teške povrede ako ona pukne. Masnoća što dalje od kisika jer dolazi do samozapaljenja kisika u prisutnosti ugljikovodika, ćak i bez prisutnosti izvora topline.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Post napisao goranfri » 06 Jun 2010, 12:47

Pretakanje kiseonika je vrlo opasno zbog velikih pritisaka i vodi računa šta radiš.

ljuben
_
_
Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
Contact person: ljuben

Post napisao ljuben » 06 Jun 2010, 16:43

Kolega nike je dobro rekao a ja jos samo da dodam u vezi masnih ruku prlikom svakih poslova u servisu. Obavezno oprati ruke od masnoce i dihtone koje menjamo prilikom pretakanje kisika. Pozdrav.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”