VIVAX ACP18CH50AEF gasi se nakon 15 min, treperi LED Timer
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
VIVAX ACP18CH50AEF gasi se nakon 15 min, treperi LED Timer
Pozdrav svima,
imam problem s klimom VIVAX cool ACP-18CH50AEF. Upalim klimu, krene hladiti, te se sama ugasi nakom 15 min (i vanjska i unutarnja jedinica) ?!
Pri tome brzo treperi LED "Timer" (nekoliko puta u sekundi). Klima više ne reagira na daljinski, te se mora naponski resetirati.
Nakon toga opet radi 15 min i opet isto. Ponekad se desi da potpuno normalno radi dulji period bez problema.
Dok klima radi lijepo hladi, temperatura izlaza je oko 12.5 C.
Imam dojam da se problem pojavljuje za viših vanjskih temperatura. Neposredno prije nego se klima potpuno sama od sebe ugasi
iz vanjske jedinice se čuje neobičan "rondajući" zvuk - kao nekakvo vibriranje. Čini mi se kao da proradi nekakva zaštita ?!?
Može li mi netko reći koj error code predstavlja treperenje LED "Timer", te možda netko ima kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem ?
Majstor je dolazio pogledati i baš tada je radila bez problema, te je zaključio da je bio uključen Timer radi čega se gasila što je očita glupost jer
sam timer palio i gasio i nema veze. (Ima li tko za preporučiti pouzdanog majstora u okolici Zadra ?)
U nastavku par fotki s podacima o vanjskoj i unutarnjoj jedinici, shema, te slika smještaja vanjske jedinice (vanjska je malo nagurana u ćošak
i iza ima oko 10 cm od zida, palo mi je na pamet da dolazi do pregrijavanja ali prošlo ljeto je sve uredno radilo u podjednakim uvjetima).
Zahvaljujem i pozdravljam,
Tom
imam problem s klimom VIVAX cool ACP-18CH50AEF. Upalim klimu, krene hladiti, te se sama ugasi nakom 15 min (i vanjska i unutarnja jedinica) ?!
Pri tome brzo treperi LED "Timer" (nekoliko puta u sekundi). Klima više ne reagira na daljinski, te se mora naponski resetirati.
Nakon toga opet radi 15 min i opet isto. Ponekad se desi da potpuno normalno radi dulji period bez problema.
Dok klima radi lijepo hladi, temperatura izlaza je oko 12.5 C.
Imam dojam da se problem pojavljuje za viših vanjskih temperatura. Neposredno prije nego se klima potpuno sama od sebe ugasi
iz vanjske jedinice se čuje neobičan "rondajući" zvuk - kao nekakvo vibriranje. Čini mi se kao da proradi nekakva zaštita ?!?
Može li mi netko reći koj error code predstavlja treperenje LED "Timer", te možda netko ima kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem ?
Majstor je dolazio pogledati i baš tada je radila bez problema, te je zaključio da je bio uključen Timer radi čega se gasila što je očita glupost jer
sam timer palio i gasio i nema veze. (Ima li tko za preporučiti pouzdanog majstora u okolici Zadra ?)
U nastavku par fotki s podacima o vanjskoj i unutarnjoj jedinici, shema, te slika smještaja vanjske jedinice (vanjska je malo nagurana u ćošak
i iza ima oko 10 cm od zida, palo mi je na pamet da dolazi do pregrijavanja ali prošlo ljeto je sve uredno radilo u podjednakim uvjetima).
Zahvaljujem i pozdravljam,
Tom
-
- bela tehnika
- Contact person: nenad
Re: VIVAX ACP18CH50AEF gasi se nakon 15 min, treperi LED Timer
pregrevanje vrlo lako moze da bude uzrok.
da slucajno nije kakav "majstor" punio klimu pa je prepunio?
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Otišla elektronika (EEPROM) baj, baj.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
A moze biti i problem sa strujom,los kontakt izmedju utikaca i uticnice,pad napona..
Hvala na odgovorima.
Evo sinoć je hladila jedno 4 sata u komadu bez problema ?!
Klimu je punio plinom lani već spomenuti "majstor" početkom ljeta, a nakon toga je super radila čitavo ljeto, a sad zajebava.
Zna li netko koji bi točno Error code bio brzo treperenje LED "Timer" ?
Ima li netko možda dump za tu klimu ako je EEPROM riknuo ?
Pozdrav,
Tom
Evo sinoć je hladila jedno 4 sata u komadu bez problema ?!
Klimu je punio plinom lani već spomenuti "majstor" početkom ljeta, a nakon toga je super radila čitavo ljeto, a sad zajebava.
Zna li netko koji bi točno Error code bio brzo treperenje LED "Timer" ?
Ima li netko možda dump za tu klimu ako je EEPROM riknuo ?
Pozdrav,
Tom
- JaroslavBires
- ___
Zovi "majstora" da utvrdi čistoću klime, premeri pritiske, sonde, struju koju "vuče" kompresor..... majstoreeeeeeee 

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- meto981
- bela tehnika
- Warranty service: LG, BEKO, VIVAX, QUADRO, INDESIT, ELEKTROLUX.
- Contact person: Meto
Proveri kondezator za nadvoresni ventilator ili mozda ventilator slabo vrti ili ti nije u redu .
(Evo sinoć je hladila jedno 4 sata u komadu bez problema ?!) mozda zato sto je nocu hladnije.
(Evo sinoć je hladila jedno 4 sata u komadu bez problema ?!) mozda zato sto je nocu hladnije.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Timer LED treperi- Power LED upaljen non-stop => EEPROM errortvrkic je napisao: Zna li netko koji bi točno Error code bio brzo treperenje LED "Timer" ?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
VIVAX ACP-12CH35GACA2C operation i timer, trepcu - REŠENO
napisao vasko » 15 Dec 2013, 10:39 » u KLIMA UREĐAJI - 12 Odgovori
- 3763 Pregledano
-