detektor za freon
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
detektor za freon
interesuje me koji detektor za freon da kupim.
pozzz
pozzz
Re: detektor za freon
refco je refco, jes da je oko 200 evrića
a imaš i kineza za 40-tak, al svira na sve i svašta.

a imaš i kineza za 40-tak, al svira na sve i svašta.

"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
u pravu si druze.imam vecinu alata "Refco" i " Wigam" pa se nikada i ne bih odlucio za nekog usranog kineza.
ako neko im sliku ili model sa kojim je zadovoljan neka okaci
hvala
P.S. Radane ako si iz Brckog kao sto pise mozda se ubrzo i vidimo
ja tamo odrzavam klima uredjaje za kladionice "Bet live" ako hoces javi se na P.M. i ostavi br.mob.
josh jedan pozzz
ako neko im sliku ili model sa kojim je zadovoljan neka okaci

hvala
P.S. Radane ako si iz Brckog kao sto pise mozda se ubrzo i vidimo
ja tamo odrzavam klima uredjaje za kladionice "Bet live" ako hoces javi se na P.M. i ostavi br.mob.
josh jedan pozzz

mislim da smo se upoznali, zgrada Teodora, i već sam ti tad dao broj ako šta zapne...
jedna od ove dvije samsungove je tvoja. ja sam tad radio ove LG-ove.
kad dođeš u brčko javi se... 065/407-024 slaviša

jedna od ove dvije samsungove je tvoja. ja sam tad radio ove LG-ove.
kad dođeš u brčko javi se... 065/407-024 slaviša

"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
tako je.upoznali smo se kad sam postavljao klimu na tu konzolu.nisam znao da si pod ovim nickom na ovom forumu.imao sam tvoj broj mob. od prije.
pozzz
pozzz
-
- _
momci, aj objasnite, sta predstavljaju tolike klime na jednom zidu? MOgu da pretpostavljam, ali .... ? Hvala !
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
pa ovako. ovo je zgradica sa nekih 40 poslovnih prostora i 5-6 stanova .
i svaki lokal ima svoju klimu, odnosno cijevi, koje su položene u strop u građevinskoj fazi.
a sve su na istom zidu jer je investitor tako zahtijevao.
zapravo nije htjeo da na svakom zidu visi po par vanjskih jedinica.
i svaki lokal ima svoju klimu, odnosno cijevi, koje su položene u strop u građevinskoj fazi.
a sve su na istom zidu jer je investitor tako zahtijevao.
zapravo nije htjeo da na svakom zidu visi po par vanjskih jedinica.
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
-
- _
Da ..... pretpostavio sam, no ipak, reko da pitam !!! Ne kosta nista, hahahahaha pozdrav !
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
I Kinez radi ok,cisto da znas. Imam oba duze vreme.
REFCO STARTEK reaguje na freone r12 r22 i r134a.Pokazao se kao odličan mada i UV lampa nije loša ali je startek bolji za kućne klime.pozdarv!!!
-
- _
- Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG, - Specialty: consumer
Evo da podignem ovu temu iz prasine.
Interesuje me imali neko od vas kolega INFICON TEC-MATE detektor i kakva su vasa iskustva.
Prije neki mjesec dana upoznao sam zemljaka koji radi ovaj posao u Francuskoj pa mi je rekao
da mi moze donijeti sto od alata ako trebam.Rekoh da bi volio kvalitetan detektor ako moze naci.
Reko mi je poslati slike i koliko ce kostati.
Evo prije nekoliko dana poslo mi je slike gore navedenog detektora,nov u kutiji,senzor u plavoj kesici neotpakovan.
Sve za 50 eura.Dolazice kroz par dana.Momak izgleda ok a to vjerovatno "nabavlja" u firmi u kojoj radi zato je cijena dosta niska,
na ebay vidim da su oko 260 eura.
Pitam ovo zato sto sam vec narucio od kolege da mi iz Austrije donese refcov koji bi morao masno platiti
a koliko vidim na stranim forumima dosta ljudi hvali ovaj inficon,pa bi radije otkazo ovaj refcov a uzeo ovaj.
Svaki savjet je dobrodosao.
Interesuje me imali neko od vas kolega INFICON TEC-MATE detektor i kakva su vasa iskustva.
Prije neki mjesec dana upoznao sam zemljaka koji radi ovaj posao u Francuskoj pa mi je rekao
da mi moze donijeti sto od alata ako trebam.Rekoh da bi volio kvalitetan detektor ako moze naci.
Reko mi je poslati slike i koliko ce kostati.
Evo prije nekoliko dana poslo mi je slike gore navedenog detektora,nov u kutiji,senzor u plavoj kesici neotpakovan.
Sve za 50 eura.Dolazice kroz par dana.Momak izgleda ok a to vjerovatno "nabavlja" u firmi u kojoj radi zato je cijena dosta niska,
na ebay vidim da su oko 260 eura.
Pitam ovo zato sto sam vec narucio od kolege da mi iz Austrije donese refcov koji bi morao masno platiti
a koliko vidim na stranim forumima dosta ljudi hvali ovaj inficon,pa bi radije otkazo ovaj refcov a uzeo ovaj.
Svaki savjet je dobrodosao.
- goranfri
- bela tehnika
Kazu da je made in USA , a i nije skup pa probaj.
-
- _
Pise na poledjini "assembled in usa"
Zvao sam da ga ponese a tip vec stigao i donio uredjaj.
Sutra cu otici po njega pa cu ga odmah isprobati,imam na jednom mjestu sistem od
tri plusne komore ,ukupno 6 isparivaca, na nekom od njih pusta ali posto sam bio u zurbi
(bilo je to u cetvrtak kad je gorilo) nisam mogao
sa pjenom brzo da pronadjem mjesto pustanja pa sam nasuo boju,
boja ce sigurno pokazati mjesto pustanja ali cu prvo pokusati da pronadjem sa detektorom.
Javim sutra kako je proslo.
Zvao sam da ga ponese a tip vec stigao i donio uredjaj.
Sutra cu otici po njega pa cu ga odmah isprobati,imam na jednom mjestu sistem od
tri plusne komore ,ukupno 6 isparivaca, na nekom od njih pusta ali posto sam bio u zurbi
(bilo je to u cetvrtak kad je gorilo) nisam mogao
sa pjenom brzo da pronadjem mjesto pustanja pa sam nasuo boju,
boja ce sigurno pokazati mjesto pustanja ali cu prvo pokusati da pronadjem sa detektorom.
Javim sutra kako je proslo.
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
kažeš za kućne klime , pa one nemaju te freone :već R22,R410A,407C. jedino je ovdje u igri r22.calimero je napisao:REFCO STARTEK reaguje na freone r12 r22 i r134a.Pokazao se kao odličan mada i UV lampa nije loša ali je startek bolji za kućne klime.pozdarv!!!
-
- _
Evo da javim utiske za ovaj infikon tek mate.
Uredjaj je kao i skoro svi americki alati uradjen robusno i fino lezi u ruci.
Dolazi u plasticnom koferu u kojem je dobro zasticen.
Kad se upali treba mu nekoliko sekundi da se kalibrira i spreman je za rad,dosta jednostavno.
Odmah sam otisao na one komore o kojim sam juce pisao,ugasio sam kompresore da dignem usisni pritisak na neki 6-7 bara,
u prve dvije nista,prosao sam 4 isparivaca
i nista samo bip-bip u jednakim vremenskim inervalima.
Dok sam usao u trecu komoru odmah se javio par puta,povecam osjetljivost i pridjem isparivacu i polako
krenem po cijevima kad stvarno podje pistati na jednoj usisnoj cijevi popustio var.
Ugasim detektor i uzmem lampu i stvarno bas tu gdje je pokazao detektor vidi se boja.
Probam poprskati pjene ali nista se nevidi sa njom,znaci da je pustanje bilo dosta malo a on ga je bez problema detektovao,inace R 404A je u sistemu
Nakon tog posla odem u jedan kafic gdje je neko prije mene punio rash.vitrinu za pice frigorex.
Skopcam manometar na servisnu iglu,pise 0 bara ,dodam malu kolicinu R 134 a da digne pritisak na 2 bara.
Necuje se pustanje a na manometru pritisak skoro pa da ne opada.
Krenem sa detektorom unutra na isparivacu nista,kad na kompresoru kapilara je bila prislonita uz usisnu cijev i od vibracija se proglodjala
bez problema je otkrio tacno mjesto pustanja vec iz prvog puta.
Evo nakon jednog dana igranja s njim mogu reci da sam zadovoljan jer bez problema mi je nasao dva mjesta pustanja koja bi morao
traziti sa bojom ili tlaciti sistem sa dusikom.Tip sto mi ga je donio kaze da najvise dolazi do izrazaja u vecim marketima
gdje ima 30-40 prikljucaka na jednom sistemu,dovoljno je da vam locira rash.vitrinu ili komoru u kojoj pusta tako da nemorate vaditi robu iz sve i jedne.
Kaze da se nekad desi da kad ga upali vani i unese u market ili komoru u kojoj pusta plin on konstatno pisti zbog velike koncentracije plina u zraku
tad treba ugasiti uredjaj i upaliti ga unutar objekta u kojem pusta plin tako da se on kalibrira na tim uslovima i onda trazis mjesto pustanja.
Platio sam ga 50 eura nek mi nadje jos par pustanja i odplatio se.
Toliko od mene ako jos koga sto zanima neka pita.Pozz.
Uredjaj je kao i skoro svi americki alati uradjen robusno i fino lezi u ruci.
Dolazi u plasticnom koferu u kojem je dobro zasticen.
Kad se upali treba mu nekoliko sekundi da se kalibrira i spreman je za rad,dosta jednostavno.
Odmah sam otisao na one komore o kojim sam juce pisao,ugasio sam kompresore da dignem usisni pritisak na neki 6-7 bara,
u prve dvije nista,prosao sam 4 isparivaca
i nista samo bip-bip u jednakim vremenskim inervalima.
Dok sam usao u trecu komoru odmah se javio par puta,povecam osjetljivost i pridjem isparivacu i polako
krenem po cijevima kad stvarno podje pistati na jednoj usisnoj cijevi popustio var.
Ugasim detektor i uzmem lampu i stvarno bas tu gdje je pokazao detektor vidi se boja.
Probam poprskati pjene ali nista se nevidi sa njom,znaci da je pustanje bilo dosta malo a on ga je bez problema detektovao,inace R 404A je u sistemu
Nakon tog posla odem u jedan kafic gdje je neko prije mene punio rash.vitrinu za pice frigorex.
Skopcam manometar na servisnu iglu,pise 0 bara ,dodam malu kolicinu R 134 a da digne pritisak na 2 bara.
Necuje se pustanje a na manometru pritisak skoro pa da ne opada.
Krenem sa detektorom unutra na isparivacu nista,kad na kompresoru kapilara je bila prislonita uz usisnu cijev i od vibracija se proglodjala
bez problema je otkrio tacno mjesto pustanja vec iz prvog puta.
Evo nakon jednog dana igranja s njim mogu reci da sam zadovoljan jer bez problema mi je nasao dva mjesta pustanja koja bi morao
traziti sa bojom ili tlaciti sistem sa dusikom.Tip sto mi ga je donio kaze da najvise dolazi do izrazaja u vecim marketima
gdje ima 30-40 prikljucaka na jednom sistemu,dovoljno je da vam locira rash.vitrinu ili komoru u kojoj pusta tako da nemorate vaditi robu iz sve i jedne.
Kaze da se nekad desi da kad ga upali vani i unese u market ili komoru u kojoj pusta plin on konstatno pisti zbog velike koncentracije plina u zraku
tad treba ugasiti uredjaj i upaliti ga unutar objekta u kojem pusta plin tako da se on kalibrira na tim uslovima i onda trazis mjesto pustanja.
Platio sam ga 50 eura nek mi nadje jos par pustanja i odplatio se.
Toliko od mene ako jos koga sto zanima neka pita.Pozz.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods

Ajd neka je sa srecom (pivo)
- goranfri
- bela tehnika
Mene zanima kada dolazi opet i kada će meni doneti jedan za 50 eu.
-
- _
Kaze da ima jedan polovan kojem je napuklo kuciste ali je ispravan.
Reko mi je donijeti taj ali sam ga vec obeco kolegi.
Ali ko zna mozda nadje jos koji kad bude dolazio iduci put,
nego ici cu ja u Austriju za par sedmica ima tamo neki lik koji je zatvorio firmu a bavio se ovim poslom
pa prodaje sad alat.Ako bude dobra cijena pokupicu ja dosta toga,jer volim imati alata
a najzad kako kaze narodna" NABAVI ALAT ILI OSTAVI ZANAT"
Reko mi je donijeti taj ali sam ga vec obeco kolegi.
Ali ko zna mozda nadje jos koji kad bude dolazio iduci put,
nego ici cu ja u Austriju za par sedmica ima tamo neki lik koji je zatvorio firmu a bavio se ovim poslom
pa prodaje sad alat.Ako bude dobra cijena pokupicu ja dosta toga,jer volim imati alata
a najzad kako kaze narodna" NABAVI ALAT ILI OSTAVI ZANAT"
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
Hajde ako ga ne uhvate neka donese i meni jedan (šala). 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 1 Odgovori
- 1269 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
21 Jun 2015, 15:11
-