samsung inverter AQV09EWAN - ODUSTAO

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
sdsatelit
_
_
Specialty: satellite

samsung inverter AQV09EWAN - ODUSTAO

Post napisao sdsatelit » 14 Okt 2013, 22:01

Imam problem sa ovom Samsung inverter klimom,nakon starta unutrasnja jedinica upali ventilator koji radi nekih 5-6 minuta,nakon cega se na displeju pojavi greska 01E1i tako blinka,spoljna jedinica ne startuje,proveravao sam sonde spoljne jedinice kojih ima tri.Sonda na spoljnjem sacu je 14,12 kilooma,sonda u cevcici je iste vrednosti dok sonda na potisu od kompresora ima 284 kilooma,ja sam nju zamenio,i9 stavio vrednost kao iove dve,medjutim isto se desava i dalje je greska 01e1.
Pozdrav svima

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: samsung inverter AQV09EWAN

Post napisao goranfri » 14 Okt 2013, 22:07

Ta na potisnoj cevi ima veliki otpor i verovatno je ispravna.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 16 Okt 2013, 22:52

Kako si ti došao do koda 01E1?

Provjeri vezu unutrašnje i vanjske!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

sdsatelit
_
_

Post napisao sdsatelit » 22 Okt 2013, 08:15

Proverio sam sve,menjao sonde,medjutim i dalje ispisuje istu gresku,jedna stvar mi nije jasna da ja na spoljasnjoj elektronici dobijam neki napon od 20 volti jednosmerne struje,i nista vise,sve veze sam proverio i to je ok,tako da pretpostavljam da je ovde otisao ovaj frekventni modul.
U svakom slucaju hvala vam na pomoci.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 22 Okt 2013, 09:27

Ponovo nisi napisao kako si ti došao do tog koda. :oklagija
Gdje to piše? Na daljinskom ili u nekakvom manualu?
Takav kod ne postoji u meni dostupnoj Samsung dokumentaciji. Pošto su kodovi uglavnom isti za veliki broj uređaja, onda je za pretpostaviti da si ti ovdje postao krivi kod!
Ako misliš to popraviti, onda moraš prvo ustanoviti o čemu se točno radi! Kako? Pravilnim čitanjem koda i pravilnim tumačenjem koda. Ovako, možeš samo nabadati ko vrana po smrznutom go..u!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

sdsatelit
_
_

Post napisao sdsatelit » 22 Okt 2013, 14:51

Na displeju unutrasnje jedinice,slikacu veceras i postaviti.

tehniko
_
_

Post napisao tehniko » 26 Nov 2013, 18:58

I šta bi sa ovim problemom?

sdsatelit
_
_

Post napisao sdsatelit » 19 Dec 2013, 08:02

Ja se izvinjavan clanovima ovog foruma,na propustu oko odgovora sta se do kraja desilo sa ovom klimom,naime bio sam van zemlje pa stoga nisam bio u mogucnosti da se javim,ali evo me ponovo tu i odmah da objasnim da sam probao da sredim ovu klimu,medjutim greska koja se javlja naizmenicnim treptanjem E1/01,znaci da je komunikacija izmedju spoljne i unutrasnje jedinice slaba,u prevodu koliko sam ja skapirao trazeci preko ovlascenog servisera pomoc,da je problem u procesoru,a da stvar bude jos gora taj servis u Srbiji je prestao da radi ,a da je kompletne rezervne delove za samsunga otkupio neki servis u ulici Gospodara Vucica,ciji vlasnik je Nesa/kerijer,ja sam i njega kontaktirao ali tu tek pocinje drugi deo problema,on je spreman da proda sve komponente za tu klimu od elektronike unutrasnje jedinice,do elektronike spoljne jedinice,sondi i svega sto postoji na klimi,ali nikako nije hteo da mu ja odnesem klimu na popravku i da je on popravi a ja da platim popravku,njegov odgovor je bio da ta klima ima fabricku gresku i da on samo moze da proda komponente.Tako da sam ja definitivno digao ruke od svega,klimu vratio vlasniku.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”