Propuštanje cjevovoda RIJEŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Propuštanje cjevovoda RIJEŠENO
evo zanimljivo pitanje za kolege
imam jedan cjevovod za veliki sistem i pojavilo se propuštanje nakon dužeg vremena stajanja instalacije koja se više nemože pregledat detaljno jer je zatvorene u zidovima ono što sam uspio provjereno je ponovo. sistemu opada tlak cca 0.5 bari za 24 sata i to kad se natlači na 30 bari znači to je mikron rupa i šta sad možda na hlađenje neće ni puštati ali ??? možda je i freon 410 gušći od dušika pa neće ni radi toga puštati ali opet ???.Pa tražim po netu ima li ikakvih sredstava za tu sanirati i kako se koriste ta sredstva i evu nađoh nešto pa vas molim za mišljenje
http://miloc.hr/klima-uredaji/cijena/ex ... nog-plina/
dali se neko susretao sa ovakvim stvarima i slučajevima propuštanja i kako je riješio
unaprijed hvala
imam jedan cjevovod za veliki sistem i pojavilo se propuštanje nakon dužeg vremena stajanja instalacije koja se više nemože pregledat detaljno jer je zatvorene u zidovima ono što sam uspio provjereno je ponovo. sistemu opada tlak cca 0.5 bari za 24 sata i to kad se natlači na 30 bari znači to je mikron rupa i šta sad možda na hlađenje neće ni puštati ali ??? možda je i freon 410 gušći od dušika pa neće ni radi toga puštati ali opet ???.Pa tražim po netu ima li ikakvih sredstava za tu sanirati i kako se koriste ta sredstva i evu nađoh nešto pa vas molim za mišljenje
http://miloc.hr/klima-uredaji/cijena/ex ... nog-plina/
dali se neko susretao sa ovakvim stvarima i slučajevima propuštanja i kako je riješio
unaprijed hvala
Zadnja izmena: flatron, dana 28 Feb 2015, 19:50, ukupno menjano 1 put.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
Re: Propuštanje cjevovoda
kako resiti zameni cevi ako je do cevi, ako nisi siguran a pregledom nevidis gde pusta onda provera unutrasnje, spoljne i cevovod posebno na pritisak da utvrdis koj deo propusta.... to ti je jedino dugotrajno resenje a od 30 bara tih 0.5 bara je mozda temperaturna dilatacija pusti ga par dana pod pritiskom pa se uveri el propusta il ne...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
E dobar si
, citiram : evo zanimljivo pitanje za kolege
Kao što reče frigo pokušaj bar da utvrdiš približno gde je propuštanje pa onda rešavaj. Ja lično ne verujem u te lepkove i sipanje istih u sistem.

Kao što reče frigo pokušaj bar da utvrdiš približno gde je propuštanje pa onda rešavaj. Ja lično ne verujem u te lepkove i sipanje istih u sistem.
e tu i je kvaka kao što rekoh cijevi su zatvorene i sve bilo ok dok se cjevovod radio međuti u pola god radili knaufari električari i mnogi drugi dok neki dan nisam ponovo ja došao i to primjettio znači pušta cca 0,5 bar za 24 sata i stalno tako znači nije temp.diletacija nego sitno propuštanje a jedinice nisu montirane radi se o vrv sistemu i ne bi pitao savjet da mogu nać tu rupu ni blizu jer je to tako malo niti se vidi niti čuje zato pitam da li je neko radio sa sličnim stvarima bar na malim klimama
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ja imam jednu tubu,ali se nisam usudio sipati do sada nigde,jer su mi iskusnije kolege govorile da to nista ne vredi...Probacu negde da ti nadjem link videa gde se to prikazuje....
Edit:Ne bi to sipao u novi sistem nikad!
Kod: Označi sve
https://www.youtube.com/watch?v=l8PxtX0ecJk
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
To propuštanje je 99% na vijku od knaufa koji je probio cijev. Imao sam takvih slučajeva.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- frigoservisbata
- bela tehnika
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Pripazi se i u ubuduće! Tlak na dušiku ne bi trebao pasti skoro pa ništa, bez obzira na promijene temperature! 0,2 bar pad tlaka na 24h je već sumnjivo!a ja jutros digo tlak na 40 bari a oko 3 popodne tlak 39.5 bari
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Eto vidiš , super 

- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Proizvođaći cijevi uglavnom daju garanciju na cijevi. Time se može pokriti sva naštala šteta. Treba pritisnuti uvoznika da to odradi.
mislim da je to već u tijeku al to neka radi gazda posla ja sam izvođač a sliku ja neznam stavit ali se radi o ISOPOLAR cijevima znači bježite od njih u širem luku
-
- bela tehnika
Na radnom pritisku freona, to nece raditi kako treba duze od 10 dana. Moras naci to ispustanje po cenu vadjenja svih cevi napolje.
To te ceka pre ili kasnije.
Ja bih duz trase izbusio gips na svakih 2m, burgijom od 12-20mm. Zatim redom u te rupe ubacivao sondu (pouzdanog) elektronoskog detektora pri tom smanjujuci osetljivost. Gde pokaze prisustvo freona na najmanjoj osetljivosti, tu bih otvorio gips i detaljno pregledao cevi.
Lepkove i slicne preparate... ukratko, zaboravi.
To te ceka pre ili kasnije.
Ja bih duz trase izbusio gips na svakih 2m, burgijom od 12-20mm. Zatim redom u te rupe ubacivao sondu (pouzdanog) elektronoskog detektora pri tom smanjujuci osetljivost. Gde pokaze prisustvo freona na najmanjoj osetljivosti, tu bih otvorio gips i detaljno pregledao cevi.
Lepkove i slicne preparate... ukratko, zaboravi.
- nike
- gxu
Mislim da sam ja greškom uredio flatronov post a ne odgovorio sa citatom kako mi je bila namjera.
Molim flatrona da ponovo opiše u čemu je bio problem.

Molim flatrona da ponovo opiše u čemu je bio problem.
Re: Propuštanje cjevovoda RIJEŠENO
kolega nike riješen je problem fala bogu našli smo propuštanje kao što rekoh cijev u dužini cca 1 metar pušta na 10 mjesta to ćemo promjenit ponovo natlačit pa vidim al mislim da će biti ok
hvala još jedanput svima
hvala još jedanput svima
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 3 Odgovori
- 5708 Pregledano
-
Zadnji post napisao ja-djile