HOUSEL HAS09HM5 blinka "Timer" i "Pre def"
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: Vivax, Crypton
HOUSEL HAS09HM5 blinka "Timer" i "Pre def"
Potreban damp za ploču klime iz naslova
Klima jednostavno brljavi pali sta stigne, i kad joj se prohte !
Housel HAS09HM5
Ploča CE-KFR32GW/I1Y(S).D.1.1.1-1 V2.0
Procesor - S8M7217CU-052
Eeprom 24LC04 , na nalepnici 284
Klima jednostavno brljavi pali sta stigne, i kad joj se prohte !
Housel HAS09HM5
Ploča CE-KFR32GW/I1Y(S).D.1.1.1-1 V2.0
Procesor - S8M7217CU-052
Eeprom 24LC04 , na nalepnici 284
- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: HOUSEL HAS09HM5 blinka "Timer" i "Pre def"
Imao sam vise takvih slucaja,problem resen zamenom ploce..ploca nova kosta oko 25 evra.Predhodno sam nosio kod elektronicara i nije mogao da resi problem.Simptomi prvi su bili da se upali sama od sebe u stanju mirovanja,posle se desavalo da ostaje da radi kompresor prilikom gasenja klime,a ventilator spoljne se gasi kao i unutrasnja jedinica....Da ne duzim,nisam imao dump te to i nije probano,ULN(mislim da je ULN2001 oznaka)je zamenjen i konstatovano je da je do procesora problem..
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- _
Ma ja sam letos imao isti takav problem sa Vivax klimom( Midea) i nisam imao vremena da se bakcem sa kvarom( zamenuo ploču, stara ostala kod stranke), sad mi se to opet desilo pa bih probao da resim.Ono sto sam ustanovio je da je u stvari to greska zato sto se ne pokrece motor unutrasnje jedinice, pa hal senzor ne daje impuls procesoru.Kada motor prikljucim na eksterno napajanje greska se ne pojavljuje, gledao sa oscoloskopom, ne daje na pinu procesora nikakve impulse prema optokapleru za upravljanje triaka.
problem mi je bio i sto ventilator vanjske nije radio, a sad vidim da ima napona na pinu , sto je moguce da je kondenzator u vanjskoj otisao. Ventilator unutrasnje mogu namestiti na jednu brzinu, i to se moze resiti. Ima polovnih ploča da se kupi na KP za 12e, mozda i uzmem da probam da iscitam eeprom, pa da vec jednom razjasnim za ubuduce vredi li se bakćati sa epromom.Sacekacu jos par dana ukoliko nadjem negde sadrzaj eproma, ako ne , ide polovna ploca !
problem mi je bio i sto ventilator vanjske nije radio, a sad vidim da ima napona na pinu , sto je moguce da je kondenzator u vanjskoj otisao. Ventilator unutrasnje mogu namestiti na jednu brzinu, i to se moze resiti. Ima polovnih ploča da se kupi na KP za 12e, mozda i uzmem da probam da iscitam eeprom, pa da vec jednom razjasnim za ubuduce vredi li se bakćati sa epromom.Sacekacu jos par dana ukoliko nadjem negde sadrzaj eproma, ako ne , ide polovna ploca !
Nije to do dampa,prvo zameni ili skini taster,za rucno startovanje ploce,...ili potrazi gresku u toj liniji do procesora,..
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ovo za taster ne znam,nisam probao,ali crkavaju i ti ventilatori unutrasnje i na 12 ticama i na 18ticama,menjao sam par komada...
Samo sam jednom kupio polovnu plocu na KP.tj. preko interneta i naravno bila je neispravna,tako da hvala...Ne placam ja plocu,nego musterija,ja naplacujem moju zamenu i tu se prica zavrsava..........
Samo sam jednom kupio polovnu plocu na KP.tj. preko interneta i naravno bila je neispravna,tako da hvala...Ne placam ja plocu,nego musterija,ja naplacujem moju zamenu i tu se prica zavrsava..........
-
- _
E, kako to uglavnom biva, sto bi bilo jednostavno kad moze biti komplikovano !
Na ploči je neispravana procesor, tj ne daje nikakve impulse na pinu za upravljanje brzine motora preko optokaplera i triaka, tako da posle uključenja 1 min izbacuje gresku zbog nepovratnog impulsa sa hal senzora. Kada motor prikljucim na eksterno napajanje, ukljucim klimu ( elektronika na stolu sa priključenim senzorima, motorom...)
klima ne izbacuje grešku duzi vremenski period( hal senzor daje impulse na pinu procesora) ali posle nekog vremena ipak izbaci istu gresku. Poruci ja polovnu elektroniku sa KP i eto moje srece, isti kvar i na njoj, nema impulsa za upravljenje brzine ventilatora. Kontrolisao sam i ostale komponente, oscilator procesora. Sve je u redu !
Nisam vadio eeprom, probacu jos da ga iscitam, mada mislim da je u njemu upisano samo zadnje stanje u kojem se klima nalazila .
Nesto sam razmisljao , moze li imati uticaja sto kroz kalem za merenje struje kompresora na ploči sada ne protice struja, tj ploča dobija impuls da kompresor stoji, ili je to samo prekostrujna zastita.
Shvatam da nema smisla ulaziti duboko u ovu tematiku( nije isplativo) ali ovo sad ne radim zbog toga nego licnog zadovoljstva !
Na ploči je neispravana procesor, tj ne daje nikakve impulse na pinu za upravljanje brzine motora preko optokaplera i triaka, tako da posle uključenja 1 min izbacuje gresku zbog nepovratnog impulsa sa hal senzora. Kada motor prikljucim na eksterno napajanje, ukljucim klimu ( elektronika na stolu sa priključenim senzorima, motorom...)
klima ne izbacuje grešku duzi vremenski period( hal senzor daje impulse na pinu procesora) ali posle nekog vremena ipak izbaci istu gresku. Poruci ja polovnu elektroniku sa KP i eto moje srece, isti kvar i na njoj, nema impulsa za upravljenje brzine ventilatora. Kontrolisao sam i ostale komponente, oscilator procesora. Sve je u redu !
Nisam vadio eeprom, probacu jos da ga iscitam, mada mislim da je u njemu upisano samo zadnje stanje u kojem se klima nalazila .
Nesto sam razmisljao , moze li imati uticaja sto kroz kalem za merenje struje kompresora na ploči sada ne protice struja, tj ploča dobija impuls da kompresor stoji, ili je to samo prekostrujna zastita.
Shvatam da nema smisla ulaziti duboko u ovu tematiku( nije isplativo) ali ovo sad ne radim zbog toga nego licnog zadovoljstva !
- frigoservisbata
- bela tehnika
Lepo sam ti napisao u predhodnom postu...:)..Nemoj bacati pare na polovne ploce,pa nek kosta i 5evra,ne vredi to im je boljka...
-
- _
Jedna od "boljki " ljudske rase je sto niko nece da se uci na tudjim greskama, da poslusa drugog ko se opekao , sve dok se ne opečeš sam. Ploča je vec bila poručena pre tvog posta ! 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Midea MSG12HR - trepere lampice timer i pre.-def - REŠENO
napisao tehniko » 06 Avg 2013, 14:33 » u KLIMA UREĐAJI - 4 Odgovori
- 4225 Pregledano
-
Zadnji post napisao tehniko
13 Avg 2013, 23:12
-
-
-
mitsubishi blinka run, gori timer NERESENO
napisao nenadvasic77 » 30 Avg 2011, 11:59 » u KLIMA UREĐAJI - 6 Odgovori
- 2335 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
08 Sep 2011, 09:10
-
-
- 1 Odgovori
- 2075 Pregledano
-
Zadnji post napisao jokas
12 Jan 2020, 11:52
-
-
Midea MSB12HR blinkaju lampice on/off i pre def (REŠENO)
napisao Milos1986 » 08 Feb 2011, 23:03 » u KLIMA UREĐAJI - 13 Odgovori
- 9370 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
26 Avg 2011, 19:24
-
-
- 20 Odgovori
- 4156 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
13 Mar 2012, 16:34