Pozdrav, kolege.
Dakle, pitanje je: koliko je praktično koristiti napertlane bakarne cevi 1/4", sa holenderima na oba kraja i izolovane armaflex-om, umesto creva za punjenje / vakumiranje / proveru ?
Je l' ima neko iskustva sa ovim ?
Bakarne cevi umesto creva
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Re: Bakarne cevi umesto creva
Koji je razlog da koristis cevi umesto creva?
Zasto bi ta cev bila jos i izolovana?
Zasto bi ta cev bila jos i izolovana?
SIMkom
Razlozi, kako ja vidim:
- cevi mogu da isečem u bilo kojoj dužini, koja mi odgovara, pa i dve različite dužine (u kompletima su obično iste dužine)
- cevima eliminišem eventualnu propusnost creva, kod vakuumiranja ili provere instalacije na nepropusnost, na primer
- cevi su znatno jeftinije nego creva iste dužine.
Izolacija bi služila da prsti ne dođu u kontakt sa ledenim cevima.
Ima li išta (ili sve) od navedenog smisla ?
- cevi mogu da isečem u bilo kojoj dužini, koja mi odgovara, pa i dve različite dužine (u kompletima su obično iste dužine)
- cevima eliminišem eventualnu propusnost creva, kod vakuumiranja ili provere instalacije na nepropusnost, na primer
- cevi su znatno jeftinije nego creva iste dužine.
Izolacija bi služila da prsti ne dođu u kontakt sa ledenim cevima.
Ima li išta (ili sve) od navedenog smisla ?
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
Po meni nema smisla. Zna se cemu sluze servisna creva a cemu bakarne cevi. Cevi su krute i ne mogu biti fleksibilne kao creva.
Tebe niko ne sprečava da radis kako ti zelis ali nije praktično.
Sama pertla ne trpi stezanje mnogo puta. Zato i služe dihtunzi na crevima koji su zamenjivi. Creva nisu bas nesto sklona curenju i mogu da traju vise godina.
Ne znam kako misliš da resis pritiskanje servisne iglice sa napertlovanom cevkom? Creva imas u razlicitim duzinama od 60,90,120,150,180cm pa i creva duzine i vise metara.
Ima jos mnogo razloga
Tebe niko ne sprečava da radis kako ti zelis ali nije praktično.
Sama pertla ne trpi stezanje mnogo puta. Zato i služe dihtunzi na crevima koji su zamenjivi. Creva nisu bas nesto sklona curenju i mogu da traju vise godina.
Ne znam kako misliš da resis pritiskanje servisne iglice sa napertlovanom cevkom? Creva imas u razlicitim duzinama od 60,90,120,150,180cm pa i creva duzine i vise metara.
Ima jos mnogo razloga
SIMkom
Na ideju sam došao čitajući postove na ovom forumu. Naime, nekoliko puta je pomenuto da je za vakuumiranje najbolje imati posebna, namenska creva ili napertlane 1/4" cevi, radi postizanja što boljeg vakuuma. Pa, reko' što ne bi moglo i za druge namene.
Da, ovo sa stezanjem pertla je i bio jedan od razloga zašto sam otvorio temu.
Što se tiče pritiskanja servisne iglice, sa crevima koristim servisne adaptere 1/4" i 5/16" sa depresorom iglice, pa bih ih koristio i sa cevima.
Svakako, hvala na brzom odgovoru :)
Pitao sam se da li je neko ovo probao u praksi i iskustva.
Da, ovo sa stezanjem pertla je i bio jedan od razloga zašto sam otvorio temu.
Što se tiče pritiskanja servisne iglice, sa crevima koristim servisne adaptere 1/4" i 5/16" sa depresorom iglice, pa bih ih koristio i sa cevima.
Svakako, hvala na brzom odgovoru :)
Pitao sam se da li je neko ovo probao u praksi i iskustva.
- bracans
- bela tehnika
Možda samo kada se koriste za prikljucak na rotalock ventile i kada se rade minusne komore, kod kojih vrednost vakuma može da igra veliku ulogu. Za klime nema potrebe, po meni.
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 25 Odgovori
- 6307 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
02 Avg 2008, 21:23