Vanjska jedinica na krovu.
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Vanjska jedinica na krovu.
Čuo sam ako je vanjska jedinica na višem nivou nego unutrašnja da treba praviti neke sifone pa molim ako neko zna kako to izvesti u praksi.
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
- JaroslavBires
- ___
Slazem se za sifon, ali ...dal' sam dobro razumeo za visinu...nije valjda da spoljnja moze uvis preko unutarnje 4-5 m?????????
Ako se dobro secam, samo jednom (zato sto sam morao) sam stavio metar i manje spoljnju iznad unutarnje i naravno napravio sifon, ta je klima crkla vrlo brzo-sledece sezone (mada je bila Midea) ali...
Nikad to vise nisam uradio.
cubica
Ako se dobro secam, samo jednom (zato sto sam morao) sam stavio metar i manje spoljnju iznad unutarnje i naravno napravio sifon, ta je klima crkla vrlo brzo-sledece sezone (mada je bila Midea) ali...
Nikad to vise nisam uradio.
cubica

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

- JaroslavBires
- ___
Eeee Jaro, Pugy, sad ste me bas bacili u rebus
jer sam non-stop insistirao na spustenoj spoljnjoj jedinici. Mozda sam bio baxuz za onu Mideu ali sad sam pretresao SM-ove vise proizvodjaca.. service i traininge...nigde niko nije preporucio da spoljnja ikad ide preko unutarnje, uvek je ona dole s'tim sto se mahom preporucuje da razlika izmedju njih ne bude ''less than 3m'' (Samsung).
Sve upute za spoljnju su iste....dalje od prasine, masti, komsija i sl...i onda preporuke za max duzinu cevi i dopunjavanja i sl...
Mada, zanimljivo je da nigde nije niko spomenuo da ne moze da ide iznad unutarnje, ali...na slikama je UVEK ispod, na podu...recimo. Pa i sifon se nigde ne pominje.
Tako da sam ja (za sada) misljenja...da moze iznad ali ne verujem da ce dostici radni vek kao kad je dole spoljnja.
Analogno TV-u, radice on i u zatvorenom prostoru bez mogucnosti za normalnu disipaciju i ventilaciju ali, koliko dugo??
cubica

Sve upute za spoljnju su iste....dalje od prasine, masti, komsija i sl...i onda preporuke za max duzinu cevi i dopunjavanja i sl...
Mada, zanimljivo je da nigde nije niko spomenuo da ne moze da ide iznad unutarnje, ali...na slikama je UVEK ispod, na podu...recimo. Pa i sifon se nigde ne pominje.
Tako da sam ja (za sada) misljenja...da moze iznad ali ne verujem da ce dostici radni vek kao kad je dole spoljnja.
Analogno TV-u, radice on i u zatvorenom prostoru bez mogucnosti za normalnu disipaciju i ventilaciju ali, koliko dugo??
cubica

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

- JaroslavBires
- ___

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- JaroslavBires
- ___

- Prilog
-
Piping Maneurop2.doc
- (90 KiB) Preuzeto 219 puta.
-
Piping Maneurop1.doc
- (94.5 KiB) Preuzeto 263 puta.

- JaroslavBires
- ___

- JaroslavBires
- ___
:kolege: Da dopunim malo prethodni post: malo Googlanja po sajtovima Sporlan, Danfoss (CC Danfoss), Refrigeration-Engineering po pitanju cevovoda neće škoditi, tako za svaki odredjeni slučaj može da se izračuna prečnik cevi prema dužini i odredjenoj brzini rashladnog fluida, kao i radnom režimu rashladnog sistema. Postoje razne vrste kalkulatora, da dopunim i sajt Copelanda (Ecopeland), koga je preuzeo EmersonClimate! 

i nemislis da pretjerujes tu niko ne projektira klimu iz pocetka nego je prica o montazama koje se svode na 2 cjevi i 1 kbal između unutarnje i vanjske nije to sveto pismo cjevi izabires prema maticama koje dobijes sa klimom a kabal 1,5m2 nije da bas treba fakultet za to
a sto ce tice rada sa debljim cjevima ide nekako ovako:
deblje cjevi = manja brzina plina
manja brzina plina = slabiji povrat ulja .............
a sto ce tice rada sa debljim cjevima ide nekako ovako:
deblje cjevi = manja brzina plina
manja brzina plina = slabiji povrat ulja .............
- JaroslavBires
- ___

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 1971 Pregledano
-
Zadnji post napisao salermo
05 Jul 2013, 21:30
-
-
Vanjska jedinica klime umjesto rash.agregata
napisao lenas_bk » 10 Jul 2017, 06:09 » u KLIMA UREĐAJI - 3 Odgovori
- 2159 Pregledano
-
Zadnji post napisao Polaris
14 Jul 2018, 20:01
-
-
- 9 Odgovori
- 1800 Pregledano
-
Zadnji post napisao stigor
10 Jul 2012, 19:15
-
- 18 Odgovori
- 3690 Pregledano
-
Zadnji post napisao tehniko
02 Mar 2013, 22:41
-
- 11 Odgovori
- 4824 Pregledano
-
Zadnji post napisao dejan-dexi
31 Jan 2014, 20:42
-
-
Midea MSG12AR gasi se spoljna jedinica - REŠENO
napisao tehniko » 28 Jan 2014, 16:13 » u KLIMA UREĐAJI - 7 Odgovori
- 3519 Pregledano
-
Zadnji post napisao GTI
02 Feb 2014, 00:34
-
-
-
Panasonic klima CSA125KE-gasi se spoljna jedinica-RESENO!
napisao vasicmi » 19 Avg 2015, 14:49 » u KLIMA UREĐAJI - 34 Odgovori
- 14320 Pregledano
-
Zadnji post napisao BokeeZ
31 Jul 2017, 21:04
-