Sloksik je napisao:Sto se tice uredjaja , bila je Rowa 12i u sistemu je bio gas R22 i menja se klimom WEG 12koja isto ima R22. Gas nisam hteo da zadrzim zato sto prilikom prethodnog servisiranja kada su je servisirali majstori iz nekog lokalnog servisa (klima je ispustila sav gas na spoju dve cevi na varu)kada su dopunjavali klimu zavrnuli su ventile na spoljnoj jedinici ,i izvakumirali su samo instalaciju i na moje pitanje a vakumiranje spoljne jedinice, dobio sam odgovor da se to ne vakumira zbog ulja u kompresoru ???,pa sam mislio da je sistem pun vazduha . A sto se tice sifona , potrazicu na forumu detaljnije informacije
Hvala u svakom slucaju.

Nije sramota pitati ono sto ne znas .... ali ako kazes da si serviser, trebalo bi da znas, neke osnove zanata !!!!
Posto kazes, da je instalacija duga 6m, znas li sa koliko ces dopuniti sistem freonom, zbog duzine? Onu spoljasnju jedinicu si trebao vakumirati, skupiti freon u nju, na demontazi .... znas da ne treba rasipati tako freon, toliko je prica o ekelogiji napisano, ili si je trebao iskoristiti jer je ispravna, kako sam te razumeo ... zameni samo unutrasnje !!!!
Pozdrav